Programmering

BlueStacks bruger virtualisering til at køre iOS-apps på en Android-drevet GamePop-konsol

Virtualisering behøver ikke altid dreje sig om administratorer i khaki-bukser og poloshirts, der splejser fysiske servere ind i mange virtuelle servere bag datacentervæggene. Teknologien kan også give slutbrugerne lidt sjov.

BlueStacks, et firma, der startede i 2009 med 15 millioner dollars i investeringspenge fra Andreessen-Horowitz, Radar Partners, Redpoint, Ignition Partners og Qualcomm, besluttede at bruge virtualisering til at bringe energien fra mobilappens verden til alle typer enheder på marked, og gør det derefter til stor forretning.

[Også på: VMware Horizon Mobile leverer BYOD-funktionalitet til Verizon i USA | Veeam annoncerer Backup and Replication 7 til VMware, Microsoft-miljøer Spor de nyeste tendenser inden for virtualisering i 's Virtualiseringsrapport nyhedsbrev. ]

Jeg mødtes første gang med BlueStacks på Citrix Synergy i 2011. På det tidspunkt viste virksomheden en betaversion af sin LayerCake mobil-til-pc virtualiseringsteknologi, som gav pc-brugere mulighed for at køre Android-applikationer på deres Windows-bærbare computer og desktops. . Det tog virksomheden to år at opbygge LayerCake-teknologien, og den er allerede blevet downloadet mere end 10 millioner gange.

Under vores diskussion i Citrix Synergy nægtede virksomhedsrepræsentanter at dele nogen af ​​detaljerne om, hvordan virtualiseringsteknologien fungerede. Alt, hvad de ville sige, er, at det ville give Android, som var designet til mindre drevne smartphones og tablets, at køre effektivt på højere drevne pc'er. Virksomheden erklærede også, at slutbrugere ikke skulle skifte mellem operativsystemer, men i stedet kunne bare klikke på et ikon for en Android-applikation for at starte og bruge det i et Windows-miljø. Denne funktion blev senere udvidet til Mac-miljøer.

Spol fremad i to år, og virksomheden er tilbage med en ny virtualiseringsproces designet til at samle Android- og iOS-applikationer og levere dem til et storskærms-tv via virksomhedens Android-drevne tv-set-top-boks.

I sidste uge meddelte virksomheden, at den kommende GamePop-konsol ikke kun kunne køre spil skrevet til Android-platformen, men det ville også være i stand til at spille spil skrevet til Apple iPhone og iPad-enheder. Dette er store nyheder på mobilmarkedet, fordi Apple ikke tillader, at dets iOS-applikationer afspilles på enheder, der ikke er iOS. Den Android-drevne konsol er i stand til at gøre det, fordi den bruger en ny proprietær mobil-til-tv virtualiseringsteknologi, der er banebrydende af BlueStacks kaldet Looking Glass.

Endnu en gang holder virksomheden virtualiseringsoplysninger mor. Men selvom BlueStacks CEO Rosen Sharma ikke ville beskrive detaljerne om, hvordan Look Glass-teknologien fungerer, sagde han, at det ikke er en emulator til iOS.

Ifølge Sharma er virtualiseringsteknologien til GamePop-konsollen forskellig fra den virtualiseringsteknologi, som virksomheden oprettede til sin pc-produktlinje. I stedet er Looking Glass mere en virtualisering på API-niveau. For eksempel, hvis en app foretager et opkald til et menupunkt inden for Apples platform, går den til et iOS-bibliotek for at tegne den relevante menu. Men i dette tilfælde aflytter BlueStacks opkaldet og tegner menuen i stedet.

"Vi genskaber den API, som iOS leverer, men vi bruger ikke nogen Apple-bits til at gøre det," sagde Sharma. "Udvikleren giver os bare appen, og vi sørger for, at den kører på GamePop." Ifølge Sharma er dette muligt, fordi de grundlæggende funktioner på iOS og Android er flyttet tættere på hinanden og er meget ens set fra et API-perspektiv.

For at få succes er det vigtigt for BlueStacks at gøre tingene så lette som muligt for udviklere at overføre deres apps til denne nye platform. Mens udviklere ikke behøver at bekymre sig om at genkode deres apps, er de nødt til at overveje virkningerne af at ændre deres betalingsback-end, så det fungerer med BlueStacks 'abonnementsmodel.

Ud over at bringe mobilspil til fjernsynets store skærm, håber BlueStacks også at ændre økonomien i den traditionelle spilkonsol (relativt dyr hardware, der er subsidieret af endnu dyrere spil), og markedet for mobilapps. I stedet for at tilbyde en mobilapp på Apple- eller Android-markedet for $ 1,99, bliver de apps, der tilbydes på GamePop-konsollen, en del af en $ 6,99 pr. Måned "alt hvad du kan spise" -abonnementstjeneste, à la Netflix-model.

BlueStacks planlægger ikke at sælge spil à la carte, hvilket måske ikke er populært hos nogle forbrugere, men Sharma sagde, at virksomheden stadig mener, at det er den bedste model.

BlueStacks mener, at der er meget træk på markedet for op-salg af mobilspil til tv. For at fange så meget af det marked, som det kan, er BlueStacks i samtaler med luftfartsselskaber, tv-producenter og kabelfirmaer, som i sidste ende kan tilbyde tjenesten til deres respektive kunder.

Mens denne nye konsol og mobil virtualiseringsteknologi lyder interessant, er der stadig et stort spørgsmål, der omgiver dens fremtid: WWAD (hvad vil Apple gøre)?

For en slutbruger, der ønsker at have adgang til både Android- og iOS-apps fra en enkelt enhed (flyt den derefter til den store skærm), kan dette tilbud give mening. Men tror nogen i et minut, at Apple bare vil sidde på sidelinjen og se? Du kan næsten satse på, at Apple har en række patenter designet til at forhindre dette i at ske. Eller hvis det ikke kan stoppe API-virtualiseringsteknologien, kan Apple styrke udviklingssamfundet for at forhindre, at iOS-applikationer vises på GamePop-tjenesten. For hvis en tjeneste som denne viser sig at være populær, kan den fjerne værdifulde dollars brugt i Apple iTunes App Store.

BlueStacks planlægger at have hundredvis af iOS- og Android-titler tilgængelige på sin GamePop-tjeneste, når konsollen frigives senere på året. BlueStacks sagde, at det vil belønne kunder, der tilmelder sig og forpligter sig til et års serviceplan på $ 6,99 pr. Måned ved at give dem en gratis konsol og controller. Interesserede brugere skal forudbestille på gamepop.tv inden udgangen af ​​juni for at drage fordel af dette tilbud; næste måned vil prisen på konsollen hoppe til $ 129. Ekstra controllere koster omkring $ 20, men du skal også kunne bruge din Android- eller iOS-enhed som controller også.

Er det fornuftigt at bringe dine mobilapps til et tv? Vil du overveje en konsol som denne over (eller ud over) en PS4 eller Xbox One?

Denne artikel, "BlueStacks bruger virtualisering til at køre iOS-apps på Android-drevet GamePop-konsol", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Følg den seneste udvikling inden for virtualisering og cloud computing på .com.