Programmering

Infor køber Workbrain for $ 227 mio

Anskaffende mellemmarkedsapplikationsafspiller Infor Global Solutions er ved det igen. Virksomheden annoncerede mandag planer om at købe canadisk online arbejdsstyringssoftwareleverandør Workbrain Corp. for omkring 227 millioner dollars i kontanter.

Infor's tilbud repræsenterer en præmie på 25,6 procent i forhold til Workbrain fredagens gennemsnitlige aktiekurs på Toronto Stock Exchange. Workbrains bestyrelse har enstemmigt godkendt aftalen ifølge en meddelelse. Med forbehold for myndighedsgodkendelse og aktionærgodkendelse forventer Infor at afslutte transaktionen i juni.

Workbrains kunder inkluderer British Airways PLC, General Mills Inc. og Target Corp.

Infor planlægger at bruge Workbrains software til at udvide sin eksisterende human capital management (HCM) -software især inden for områderne tid og fremmøde, planlægning, fraværshåndtering og planlægning af arbejdsstyrken.

HCM er et stadig mere populært sæt ERP-applikationer (enterprise resource planning), der hjælper virksomheder med at automatisere deres menneskelige ressourceprocesser, lige fra den første ansættelse af en ny medarbejder til sporing af den enkeltes præstationer, mens de arbejder for organisationen.

Tidligere på året, da Oracle Corp. annoncerede større opgraderinger af sine familier af virksomhedsapplikationer, fremhævede leverandøren nye HCM-funktioner, herunder talent management i sin PeopleSoft Enterprise 9.0 ERP-software.

Ved at købe SSA Global, Extensity and Systems Union sidste år voksede Infor sin årlige omsætning til $ 2,1 mia., Hvilket placerede virksomheden i tredje position bag længere etablerede spillere Oracle og SAP AG.

Mens markedet for virksomhedsapplikationer har tendens til at være et to-hestevæddeløb mellem Oracle og SAP, er mellemmarkedet meget fragmenteret, og disse virksomheder og Infor samt Microsoft Corp. og Lawson Software Inc. konkurrerer alle aggressivt om brugernes hjerter og sind. Infor definerer mellemmarkedet som kunder med en årlig omsætning på mellem $ 50 millioner og $ 2 milliarder.

Grundlagt i 2002 som Agilisys, har Infor hidtil købt mere end 18 virksomheder og er finansieret af private equity-firmaet Golden Gate Capital. Virksomheden har over 70.000 kunder til sin ERP, CRM (kundeforholdsstyring), aktivstyring og analysesoftware.

I februar meddelte Infor, at de havde købt Profuse, en udbyder af konsulenttjenester i Belgien og Holland til Infor's ERP LN- og Baan-software til et uoplyst beløb. Infor købte LN- og Baan-produkterne gennem et køb på 1,4 mia. Dollar af SSA Global sidste år.