Programmering

Servo-browsermotor vedtaget af Linux Foundation

Servo, en open source-browsermotor, der oprindeligt blev udviklet hos Mozilla, er flyttet over til Linux Foundation.

En modulær, indlejret webmotor skrevet på Mozillas Rust-sprog, deler Servo kode med Firefox-browseren og er beregnet til at muliggøre levering af indhold og applikationer via webstandarder. Oprettet i 2012 inkorporerede Servo-teknologier senere i Firefox, såsom det WebRender GPU-baserede gengivelsessystem.

En omstrukturering i Mozilla i august, der involverede fyringer på 250 personer, omfattede nogle mennesker involveret i Rust-udviklingsindsatsen. Mozilla har fortsat med at investere aktivt i Rust, mens Servo har fortsat som en open source-indsats. Nu er Linux Foundation blevet det nye hjem for Servo Project, en bulletin offentliggjort 17. november afsløret.

Med flytningen til Linux Foundation får Servo-projektet en bestyrelse og en teknisk styringskomité til at styre projektets fremtid. Højtstående mål for Servo forbliver uændrede; Servo er beregnet til at levere en højtydende, sikker gengivelsesmotor til indlejring i andre applikationer. Også med en paralleliseret CSS-motor kan Servo integreres i brugergrænseflader, 3D-oplevelser og andre produkter.

En bruger af Servo-komponenter var dog skeptisk over for Linux Foundation-overtagelsen. ”Det er en god nyhed, at nogen overtager projektet efter Mozilla. Det er også et køretøj, der giver andre mulighed for at bidrage monetært, ”sagde Armin Ronacher, direktør for teknik hos applikationsovervågningsfirmaet Sentry. "Jeg ved dog ikke, om det at have Linux Foundation betyder, at Servo har en fremtid som en produktionsbrowsermotor, da den ikke drives af en browserudvikler, der har et klart ønske om at sende den til kunder som en browser."

Servo kører på Windows, Linux og MacOS og har tjent som bevis for, at vigtige webkomponenter som gengivelse og CSS kunne implementeres i Rust, som har tilbudt sikkerhed, samtidighed og hastighed. Servo er også blevet overført til teknologier som Android-telefoner og Microsofts HoloLens-enheder med blandet virkelighed.

Servo-projektudviklere har bidraget til WHAT / WG-webstandarder ved at rapportere specifikationsproblemer og indsende automatiske tests via browseren. Core teammedlemmer har co-redigeret standarder inkluderet i browsere. Deltagere fremover kan bidrage til Servos fremtid ved at skrive kode eller dokumentation, teste natbøger eller donere til dækning af løbende omkostninger til integration og hosting.