Programmering

Sådan hænger du på Windows 7 i det lange løb

Hvis Windows 7 repræsenterer top Windows for dig, er du ikke alene. Dobbelt så mange mennesker bruger Win7 som bruger Win10, selv efter 18 måneders Microsoft-pres for at få dig til at opgive Win7 og springe til den skinnende nye version som dit valgte operativsystem.

Dine grunde til at blive hos Win7 kan variere fra ren bekvemmelighed til mental inerti til en frygtelig frygt for Win10 info borg. Uanset hvilke grunde du har til at forblive med Win7, er der trin, du kan tage lige nu for at sikre, at Win7 fortsætter med at arbejde - i det mindste indtil Microsoft trækker stikket i sikkerhedsrettelser den 14. januar 2020. (Ja, det er en patch tirsdag.)

Nøglen, som du måske forventer, er at gemme en solid "ground zero" fuld sikkerhedskopi. Fra dette punkt skal du lappe med omtanke, bruge trinvise sikkerhedskopier nøje og have tendens til de vedligeholdelsesjob, som du uden tvivl har forsømt. Hvis du gør det på en organiseret måde, skal din maskine vare evigt ... eller i det mindste indtil du smider den i skraldespanden og køber en ny.

Trin 1. Vælg en lappemetode

Før du tager backup af din maskine, skal du sørge for, at den er i topform.

Hvis du er bekymret for Microsofts "telemetri", er faktum, at du accepterede et vist niveau af snooping, da du gav samtykke til licensaftalen til Windows 7:

Microsoft bruger muligvis computeroplysninger, acceleratoroplysninger, oplysninger om søgeforslag, fejlrapporter og malware-rapporter til at forbedre vores software og tjenester. Vi deler muligvis også det med andre, såsom leverandører af hardware og software. De bruger muligvis oplysningerne til at forbedre, hvordan deres produkter kører med Microsoft-software.

Metoden til at bringe din Win7 i gang og holde den i gang afhænger af, hvor meget information du er villig til at dele med Microsoft om dit system, software og aktiviteter. Fra oktober 2016 ændrede Microsoft den måde, den distribuerer programrettelser på for at imødekomme enkeltpersoner og organisationer, der kun ønsker sikkerhedsopdateringer, og ikke andre programrettelser, der kan påvirke, hvor meget information der indsamles og sendes til Microsoft. Det gav anledning til to patcheringsstrategier og en "ikke patch for mig, tak" -mulighed.

Jeg beskriver de tre vigtigste patcheringsvalg i "Sådan forbereder du dig til 'patchocalypse' i Windows 7 / 8.1." Lang historie kort, Win7-patches passer med tre hovedgrupper:

  • Gruppe A: Dem, der er villige til at tage alle Microsofts nye telemetri-systemer sammen med potentielt nyttige usikkerhedsopdateringer.
  • Gruppe B: Dem, der ikke vil have mere snooping end nødvendigt og ikke er ligeglade med forbedringer som ændringer af sommertid i tidszoner, men som fortsat vil anvende sikkerhedsrettelser.
  • Gruppe W: De stalwarts, der vil tage deres chancer og ikke vil installere nye patches, uanset om de retter sikkerhedshuller eller ej.

Gruppe A (anvend alle de tilbudte programrettelser) eller Gruppe W (lapp aldrig patch) er de nemmeste at deltage i, men Gruppe W er sårbar over for alle mulige problemer. Jeg anbefaler ikke gruppe W. Gruppe A kan bruge Windows Update til at få alt, hvad de har brug for. Det er sværere at deltage i gruppe B, fordi det kræver manuel download og installation af programrettelser.

Det er nyttigt at finde ud af, om du vil være i gruppe A eller gruppe B (eller gruppe W), før du går i gang.

Trin 2. Geninstaller Win7 eventuelt fra bunden

Lige uden for flagermusen skal du sørge for, at dit Win7-system er egnet til at flyve. Der er ingen mening at bevare et baseline-system i sten (eller i det mindste i backup), indtil baseline fungerer korrekt.

For mange af jer fungerer Windows 7 fint, som det er. Hvis det beskriver din situation, skal du springe til trin 3.

For resten af ​​jer er en ny installation af Windows 7 afgørende for at bevare en fuldt funktionel Win7. Den bedste tilgang, jeg kender, blev offentliggjort på AskWoody.com, baseret på en procedure udviklet af Canadian Tech. Der er to væsentlige stikpunkter:

  • Det kan være svært at få “ægte” installationsfiler til Windows 7 Service Pack 1.
  • Når du har Win7 SP1, hvilke opdateringer skal du installere?

At få de rigtige ISO'er er en betydelig bekymring, fordi der er mange piratkopier af Win7, der flyder rundt på internettet. Indtil maj 2014 kunne du downloade detailbits fra en Microsoft-distributør kendt som Digital River. I en kolonne talte jeg om, hvordan denne kilde forsvandt.

Microsoft har dette officielle download-site, men det fungerer kun, hvis du giver det en gyldig produktnøgle - og der er gnidningen. Microsoft definerer produktnøglen således:

Fra en autoriseret forhandler. Produktnøglen skal være på en etiket eller et kort inde i den kasse, som Windows kom i.

En ny pc, der kører Windows. Produktnøglen vil blive forudinstalleret på din pc, inkluderet i den emballage, pc'en kom i, eller inkluderet i det ægthedscertifikat (COA), der er knyttet til pc'en.

Men jeg har hørt fra mange mennesker, at de nøgler, de har hentet (typisk fra ProduKey eller Belarc Advisor), ikke fungerer, endda nøgler fra en 100% ægte Win7-installation. Jeg har også hørt, at detailnøgler - dem inde i en kasse, som du købte med Win7 indeni - fungerer i alle tilfælde.

Jeg spurgte Microsoft, hvordan folk med påviseligt ægte kopier af Win7 kan få nye nye Windows 7 SP1-installationsfiler. Svaret:

For kunder, der ikke har en produktnøgle, skal de kontakte Microsofts kundesupport, hvor vi har alternative muligheder for at anskaffe Windows 7-produktet, når de har mistet deres medier.

Hvis du har problemer med at finde en ren kopi af Win7 SP1, skal du tjekke "Den sikreste måde at få en ny kopi af Windows 7-bitene på."

En ren installation er ikke for svag af hjertet. Uanset hvor hårdt du prøver, vil du miste data på en eller anden måde et eller andet sted - det sker altid, selv for os masochister, der har kørt rene Windows-installationer i årtier.

Start med et komplet sæt programinstallations-cd'er, dvd'er eller en liste over placeringer, hvor du kan downloade det, du har brug for. Sørg for, at du har alle tasterne. Stick alle dine adgangskoder i et lager som LastPass eller RoboForm. Du skal sende dine data og indstillinger, hvor det er muligt, til DVD'er eller et eksternt netværk eller et netværksdrev ved hjælp af et produkt som Windows Easy Transfer (se Lance Whitneys vejledning på TechNet-webstedet).

Derefter, bevæbnet med en god kopi af Win7 SP1, er du klar til at følge Canadian Tech's trin for at installere en ren kopi af Win7.

Bemærk: Jeg anbefaler ikke at installere den såkaldte Convenience Update, KB 3125574, som blev oprettet for at samle mange udestående patches. Selvom Service Pack 2-lignende opdatering kan spare dig noget tid, er min hastighed, hvis du følger Canadian Techs råd, minimal. All-star-teamet fra Abbodii, PointZero og Komm har dokumenteret manglerne ved Convenience Update, og de bør ikke overses.

Trin 3. Få Windows hurtigere

Hvis du ikke installerede en ny kopi af Windows 7 fra bunden, kan du have problemer med, at Windows Update tager for evigt. Start med at følge de to enkle trin for at fjerne ubevidst langsomt Windows 7 Update-scanninger. Anvend derefter pletter, du har brug for, for at blive fanget selektivt.

Startende i oktober ("patchocalypse") begyndte Windows 7-patches at ankomme i to klumper: Sikkerhedsopdateringer (til gruppe B), som du skal downloade og installere manuelt; og månedlige opdateringer (for gruppe A), som inkluderer ikke-sikkerhedsrettelser og er tilgængelige via Windows Update.

Vælg gruppe A eller gruppe B, og opdater maskinens Windows. Ja, hvis du er i gruppe W, kan du springe dette trin over.

Når alt ser ud til at være korrekt, skal du køre endnu en gang med Windows Update for at sikre dig, at du har de nyeste programrettelser til Office, .Net og alt andet, der muligvis skal opdateres - herunder ikke-Microsoft-produkter.

Trin 4. Tag kontrol

"Kontrol" betyder forskellige ting for forskellige mennesker, men i det mindste foreslår jeg, at du foretager disse ændringer i Win7, inden du sikkerhedskopierer det:

Deaktiver automatiske opdateringer. Klik på Start> Kontrolpanel> System og sikkerhed. Klik på linket "Slå automatisk opdatering til eller fra" under Windows Update. I boksen Vigtige opdateringer skal du vælge "Kontroller aldrig for opdateringer (anbefales ikke)." Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet "Giv mig anbefalede opdateringer på samme måde som jeg modtager vigtige opdateringer" og klik på OK.

Sluk for programmet til forbedring af kundeoplevelsen. Klik på Start. I feltet Søg efter programmer og filer kunde, og klik derefter på Skift indstillinger for forbedring af kundeoplevelsesprogrammet. Klik på "Nej, jeg vil ikke deltage i programmet" og derefter Gem ændringer.

Deaktiver opgaver, du ikke vil have. Gå ind i Task Scheduler ved at klikke på Start, og i bokstypen Søg i program og filer opgave. Klik på Task Scheduler. Du kan finde mange anbefalinger på nettet om, hvilke opgaver der skal beskæres, men det bedste råd, jeg har fundet, kommer fra AskWoody's ch100, der anbefaler at deaktivere Application Experience-agenten (AitAgent), Microsoft Compatibility Appraiser og ProgramDataUpdaters, som alle tre vises i mappen \ Microsoft \ Windows \ Application Experience (skærmbillede). Der er også planlagte opgaver relateret til Customer Experience Improvement Program (CEIP), der måske eller måske ikke er deaktiveret, når du fravælger CEIP. Hvis du er meget forsigtig, kan du se dette indlæg fra JY på AskWoody.

Opdater din browser. Hvis du insisterer på at bruge Internet Explorer, skal du sørge for at have IE11 installeret. Hvis du ikke er låst i IE, kan du prøve Google Chrome eller Firefox.

Jettison junk. Du skal oprette en kopi i topkvalitet af din harddisk. Hvorfor belaste det med junkware? Med sine nyligt fundne 64-bit kapaciteter kan jeg lide den gratis version af Revo Uninstaller.

Bemærk: Dem med detaljeret viden vil måske dykke dybere ned i hærdning af deres systemer. Vi har løbende diskussioner - og knock-down debatter - om detaljerne på AskWoody.com. MVP Noel Carboni har specialiseret sig i at holde Win7-systemer låst.

Trin 5. Ryd op på dit drev

Et sidste trin inden du fryser dit system som Han Solo. Kør en diskoprydning.

Mens der er mange hjælpeprogrammer, der hjælper dig med at nulstille duplikerede filer og fritter grunge, der sidder i ulige hjørner, vil Windows 'indbyggede Diskoprydning tage en stor strygning på detritus. Det har de ekstra fordele ved at være både gratis og nem at bruge.

For at gøre det skal du klikke på Start> Computer. Højreklik på dit hoveddrev, og vælg Egenskaber (skærmbillede). Klik på Diskoprydning. I den resulterende diskoprydningsdialogboks skal du klikke på "Ryd systemfiler." Følg instruktionerne og fej den gamle ud.

Når du er færdig, hvis du har en roterende harddisk (i modsætning til et solid state-drev), skal du køre en defragmentering: Klik på Start, og i feltet markeret Søg i program og filer bokstype defrag. Vælg Diskdefragmentering og klik på knappen for at Defragmentere disk.

Trin 6. Sikkerhedskopier - nu og for evigt

Du er endelig på det punkt, hvor en fuld sikkerhedskopi af diskbillede giver mening. Ja, du skal også sikkerhedskopiere dine data som en del af systembillede. Jeg anbefaler at lave en enkelt sikkerhedskopi på dette tidspunkt - når dit system fungerer godt - og eger det væk. Forøg det med dit sædvanlige sikkerhedskopieringsprogram, hvis du har et.

Inden du starter sikkerhedskopien, skal du sørge for at have dit system brugernavne og adgangskoder skrevet ned, for hver bruger på systemet. Du sover også bedre, hvis du skriver dit Windows-aktiverings-id ned. Hvis du ikke kan finde et aktiverings-id på et klistermærke, der er fastgjort til din pc, skal du køre NirSofts ProduKey (skærmbillede) for at trække det ud af din maskine. Den nøgle giver dig sandsynligvis ikke en ren kopi af Windows 7-filerne, men det skal være et godt udgangspunkt for at diskutere Win7-aktiveringstelefonsupport, hvis du ikke kan få et gendannet billede af Win7 aktiveret. Ja, det sker.

For at blive seriøs omkring oprettelse og vedligeholdelse af sikkerhedskopier skal du installere og køre en dedikeret backup / gendannelsespakke. To af de bedste: Macrium Reflect (gratis til personlig brug; $ 70 eller mindre pr. Pc for virksomheder) og Acronis True Image (gratis 30-dages prøveperiode, derefter $ 50). Følg installationsinstruktionerne, opret et komplet diskbillede på et eksternt drev eller netværksdrev (eller på DVD'er, hvis du skal), og frakobl derefter drevet, og opbevar det et sikkert sted. Sørg for, at du gemmer en systemreparationsdisk sammen med den primære sikkerhedskopi.

Når du har gennemgået den første runde, skal du oprette Macrium Reflect eller Acronis til at generere et andet fuldt diskbillede efterfulgt af trinvise sikkerhedskopier.

Hvis du virkelig vil bruge Win7-backuprutinerne - de er gratis og fungerer rimeligt godt - køb en ekstern harddisk og tilslut den. Klik på Start> Kontrolpanel> System og sikkerhed> Backup og gendannelse. Du ser dialogboksen "Sikkerhedskopier eller gendan dine filer" (skærmbillede).

Klik på "Opret systembillede" til venstre. Du kan oprette systembilledet på en harddisk, DVD'er eller en netværksplacering. For at gå ud til netværket og se efter en passende placering, forudsat at du har en, skal du klikke på Vælg.

Fra dialogboksen Opret et systembillede (skærmbillede) kan du placere din systembackup på ethvert tilgængeligt drev, der er knyttet til dit netværk.

Når du har oprettet et komplet systembillede, kan du gemme det, fortæl Windows Backup, at du vil beholde trinvise sikkerhedskopier. Tilbage i dialogboksen "Sikkerhedskopiering eller gendannelse af dine filer" skal du klikke på "Opsæt sikkerhedskopi", følg vejledningen for at vælge et backupdrev, vælg hvilke data der skal sikkerhedskopieres, og hvornår sikkerhedskopierne skal køre (daglige eller månedlige trinvise sikkerhedskopier) . Afhængig af størrelsen og hastigheden på dine drev kan den første sikkerhedskopiering tage timer.