Programmering

Sun Microsystems stiftere fejrer arv

Mere end 1.000 tidligere ansatte i Sun Microsystems samlet sig for nylig for San Francisco Internationale Lufthavn for at mindes om glansdagene. Til stede var alle fire grundlæggere af virksomheden - Andreas Bechtolsheim, Vinod Khosla, Scott McNealy og Bill Joy - der tilbød deres perspektiver på teknologivirksomheden, fortid og nutid.

Sun Microsystems var en af ​​de højest flyvende teknologivirksomheder ved begyndelsen af ​​det 21. århundrede, der udfordrede rivaler som IBM og HP i enterprise datacentre og producerede en række open source softwareteknologier, der stadig er populære i dag, inklusive Java-programmeringssprog og Jenkins CI / CD-platform (oprindeligt kaldet Hudson). Sun faldt på hårde tider for et årti siden og endte med at blive købt af Oracle, hvor salget blev afsluttet i begyndelsen af ​​2010.

Et stryg på Facebook

Men Sun havde sat sit præg på teknologilandskabet, og virksomheden huskes med glæde af tidligere medarbejdere, hvoraf mange samlet sig nær San Francisco Internationale Lufthavn den 28. september til deres anden genforening siden Oracle-erhvervelsen. Blandt de stolteste af Suns præstationer var Sun-grundlægger og administrerende direktør Scott McNealy, der på scenen havde nogle skarpe ord til Facebook, som nu indtager en af ​​Suns tidligere Silicon Valley-campusser uden at nævne Facebook ved navn.

”Jeg kan huske, at et firma flyttede ind i en af ​​vores gamle hovedkvarterbygninger,” sagde McNealy. ”Og administrerende direktør sagde, vi vil lade logoerne [Sun Microsystems] være op, fordi vi vil have, at alle i vores virksomhed skal huske, hvad der kan ske med dig, hvis du ikke er opmærksom. Dette firma kunne gøre godt ved at gøre en hundrede af det, vi gjorde. ”

Sol den mobile og open source-pioner

Forud for de formelle festligheder mødtes virksomhedsstifterne med en lille gruppe pressepersoner. Overvejende den seneste udvikling inden for computing mindede Bill Joy, der nu koncentrerer sig om løsninger til klimaændringer, at Sun forsøgte at udføre naturlig sprogbehandling, men hardwaren var ikke hurtig nok. Med hensyn til fremkomsten af ​​iPhone sagde Joy, at fremkomsten af ​​mobilitet og datanetværk har været transformerende for samfundet. Han bemærkede, at Sun havde den slags vision med Java ME, hvor Sun forsøgte at lave programmerbare smartphones. ”Men hardwaren var bare rigtig begyndende på det tidspunkt,” sagde Joy. Maskinindlæring vil dog være lige så transformerende som smartphonen, tilføjede han.

McNealy understregede Suns vilje til at dele teknologi, såsom Network File System (NFS), som hjalp med til at skabe den open source software bevægelse, der nu er udbredt i dag. ”Vi opfandt ikke open source, men vi [fik det til] at ske. Vi var leder af denne parade. ” På spørgsmålet om, hvorvidt Sun skulle have flyttet fra Sparc Risc-processorer og Solaris Unix til Intel-processorer og Linux, sagde McNealy, at han ikke ønskede at tale om fejl, han havde lavet som Sun CEO, men en sådan omskiftning var ikke, hvad Sun skulle have gjort.

McNealy er vært for Trump

McNealy skabte overskrifter for nylig ved at være vært for præs. Donald Trump for en fundraiser i San Francisco Bay Area, hvor teknologivirksomheder er blevet betragtet som skæve demokrater. McNealy nægtede at tale om præsidentens synspunkter på teknologi, men han sagde, at Sun havde været upolitisk, og at han blev nervøs, når regeringen bliver involveret i teknologi. Han stod endda op for Facebook og sagde, at det er en profit-forretning og ikke bør afvises fra at slette folk, skygge-forbyde eller sætte folk på prøve.