Programmering

Sådan får du mest ud af Google Cloud gratis niveau

Cloud computing-industrien elsker at give væk gratis prøver, og Google adskiller sig ikke fra Amazon eller Microsoft i denne henseende. Virksomhederne ved, at hvis du giver kunderne en gratis smag, kommer de tilbage, når det er tid til et måltid.

Google tilbyder to typer gratis. Nye kunder får $ 300 til at bruge på nogen af ​​maskinerne eller tjenesterne fordelt på de 24 "skyregioner", 73 "zoner" og 144 "netværkskantplaceringer." Pengene fungerer stort set overalt i Google-skyen fra rå computerkraft til et hvilket som helst af flere dusin forskellige produkter som databaser eller korttjenester.

Men selv når de gratis penge løber ud, fortsætter de gratis gaver. Der er 24 forskellige produkter, der tilbyder kontinuerlige gratis prøver, der faktureres som "altid gratis." Selvom du har været kunde i årevis, kan du stadig eksperimentere. Naturligvis tilføjer Google den advarsel, at ordet "altid" i dette generøse løfte er "underlagt ændringer." Men indtil den dag kommer, svarer BigQuery-databasen en terabyte forespørgsler hver måned, og AutoML-oversættelse vil vende 500.000 tegn fra et sprog til et andet.

Nogle udviklere bruger det gratis niveau til, hvad det er beregnet til at være: en mulighed for at udforske uden at tigge deres chef og deres chefs chef om et budget. Andre arbejder på en sidestreng eller et websted for børnene i kvarteret. Når belastningen er lille, er det let at innovere uden at håndtere en månedlig regning.

Nogle udviklere tager dette til det ekstreme. De forsøger at blive i det gratis niveau så længe som muligt. Måske er det fordi de vil prale af deres sindssygt lave forbrændingshastighed. Måske er det bare en form for moderne machismo. Måske har de få kontanter.

Under alle omstændigheder fører arbejdet med denne frie vinkel så længe som muligt generelt til magre og effektive webapplikationer, der gør så meget som muligt med så lidt som muligt. Når dagen kommer, hvor de forlader det gratis niveau, forbliver de månedlige regninger små, når projektet skaleres, noget der varmer hjertet hos enhver CFO.

Her er et par af hemmelighederne til at presse hver eneste dråbe godhed fra Googles gratis tilbud. Måske er du billig. Måske venter du bare på at fortælle det til din chef, indtil den fantastiske er fuldstændig realiseret. Måske har du bare det sjovt, og dette er et klods. Uanset hvad der er tilfældet, er der mange måder at spare på.

Gem kun det, der er nødvendigt

De gratis databaser som Firestore og Cloud Storage er helt fleksible værktøjer, der eger hver især nøgleværdidokumenter og objekter. Google Clouds altid gratis niveau lader dig gemme dine første 1 GB og 10 GB i hvert produkt. Men jo flere detaljer din app opbevarer, jo hurtigere løber de gratis gigabyte op. Så hold op med at gemme oplysninger, medmindre du absolut har brug for det. Dette betyder ingen obsessiv indsamling af data, bare hvis du har brug for det til debugging senere. Ingen ekstra tidsstempler, ingen stor cache fuld af data, du holder bare for at være klar.

Kompression er din ven

Der er snesevis af gode stykker kode til at tilføje et lag af komprimering til dine kunder. I stedet for at gemme fedtblokke af JSON kan klientkoden køre dataene gennem en algoritme som LZW eller Gzip, før den sendes over ledningen til dine serverinstanser, som gemmer dem uden at pakke den ud. Det betyder hurtigere svar, færre båndbreddeproblemer og mindre indflydelse på din gratis månedlige datalagringskvote. Vær lidt forsigtig, fordi nogle meget små datapakker kan blive større, når omkostningerne fra komprimering er inkluderet.

Gå serverløs

Google er mere generøs med deres intermitterende computertjenester, der faktureres pr. Anmodning. Cloud Run starter op og kører en statsløs container, der besvarer to millioner anmodninger hver måned gratis. Cloud-funktioner aktiverer din funktion som svar på yderligere to millioner anmodninger. Det er mere end 100.000 forskellige operationer i gennemsnit hver dag. Så hold op med at vente, og start med at skrive din kode til den serverløse model.

Bemærk: Nogle arkitekter kryber over ideen om at bruge to helt forskellige tjenester. Det kan spare penge, men det vil fordoble applikationens kompleksitet, og det betyder, at det bliver sværere at vedligeholde. Det er en reel fare, men ofte kan du mere eller mindre duplikere funktion-som-en-servicestruktur af Cloud-funktioner i din egen container, hvilket gør det muligt at konsolidere din kode senere, hvis du planlægger det.

Brug App Engine

Googles App Engine er fortsat en af ​​de bedste måder at få en webapplikation til at sprænge uden at stå rundt med alle detaljerne i, hvordan den skal implementeres eller skaleres. Næsten alt er automatiseret, så det vil implementere nye forekomster, hvis belastningen vokser. App Engine leveres med 28 "instansstimer" for hver dag - hvilket betyder, at din grundlæggende app kører gratis i 24 timer om dagen og endda kan skaleres op i fire timer, hvis der er en efterspørgsel.

Konsolider serviceopkald

Der er en vis frihed til at tilføje ekstra, hvis du er forsigtig. Begrænsningerne for serverløse påkald er på antallet af individuelle anmodninger, ikke på kompleksiteten. Du kan pakke mere handling og flere resultater i hver udveksling ved at samle alle datafunktionerne i en større pakke. Så du kan tilbyde dumme gimmicks som aktiekurser, men kun hvis du glider de ekstra få byte i de absolut vigtige pakker. Bare husk at Google tæller den anvendte hukommelse og beregningstiden. Dine funktioner kan ikke overstige 400.000 GB-sekunders hukommelse og 200.000 GHz-sekunders beregningstid.

Brug lokal opbevaring

Den moderne web-API tilbyder en række gode steder at gemme information. Der er den perfekt gode, gammeldags cookie, der er begrænset til fire kilobyte. Web Storage API er et dokumentbaseret nøgleværdisystem, der cache mindst fem megabyte data, og nogle browsere beholder 10 megabyte. IndexedDB tilbyder et rigere sæt funktioner som databasemarkører og indeks, der fremskynder pløjning gennem de data, der ofte gemmes uden begrænsninger.

Jo flere data du gemmer lokalt på din brugers maskine, jo mindre har du brug for at bruge din dyrebare serverlager. Dette kan også betyde hurtigere svar og meget mindre båndbredde afsat til at bære endeløse kopier af dataene tilbage til din server. Der vil dog være problemer, når brugere skifter enhed, fordi dataene sandsynligvis ikke er synkroniserede. Bare sørg for, at de vigtige detaljer er konsistente.

Find de skjulte gode tilbud

Google opretholder en nyttig side, der opsummerer alle de "altid gratis" produkter, men hvis du kigger rundt, finder du masser af gratis tjenester, der ikke engang kommer på listen. Google Maps tilbyder f.eks. "$ 200 gratis månedlig brug." Google Docs og et par af de andre API'er er altid gratis.

Brug G Suite

Mange af G Suite-produkterne, herunder Docs, Sheets og Drive, faktureres separat, og brugerne får dem enten gratis med deres Gmail-konto, eller deres virksomhed betaler for dem som en suite. I stedet for at oprette en app med indbygget rapportering skal du bare skrive dataene til et regneark og dele det. Regnearkene er kraftige nok til at omfatte grafer og plot som ethvert instrumentbræt. Hvis du bygger en webapp, skal du brænde dine beregnings- og datakvoter for at håndtere de interaktive anmodninger. Men hvis du bare opretter et Google Doc til din rapport, dumper du det meste af arbejdet på Googles maskine.

Fjern gimmicks

Nogle funktioner i moderne webapplikationer er ret overflødige. Har din bankansøgning brug for aktiekurser? Har du brug for at medtage lokal tid eller temperatur? Har du brug for at integrere de nyeste tweets eller Instagram-fotos? Nej. Slip af med alle disse ekstraudgifter, fordi hver betyder et andet opkald til dine servermaskiner, og det spiser væk ved dine gratis grænser. Produktdesignteamet drømmer måske stort, men du kan fortælle dem, "Nej!"

Vær forsigtig med nye muligheder

Nogle af de køligere værktøjer til opbygning af kunstig intelligens til din stack giver gode grænser for eksperimentering. Tjenesten AutoML Video giver dig mulighed for at træne din maskinlæringsmodel på videofeeds i 40 timer hver måned, inden afgifter starter. Tjenesten til data i tabelform vil male dine rækker og rækker af oplysninger på en node gratis i seks timer. Dette giver dig nok reb til at eksperimentere eller bygge grundlæggende modeller, men pas på. Det ville være farligt at automatisere processen, så enhver bruger kunne udløse et stort maskinlæringsjob.

Hold omkostningerne i perspektiv

Det er let at tage dette spil til det ekstreme og omdanne din applikations arkitektur til en Rube Goldberg-enhed bare for at spare lidt mere kontanter. Det er vigtigt at huske, at springet fra gratis niveau til betalende kunde ofte er et ret lille trin i Google Cloud. Mens der er mange gratis tjenester på Internettet, der springer fra gratis til tusinder af dollars med et enkelt klik, er Googles tjenester generelt ikke prissat sådan.

Efter at have gennemgået to millioner gratis påkald af Cloud-funktioner, er den næste en kæmpestor $ 0.0000004. Det er kun 40 cent pr. Million. Hvis du graver rundt om din sokkeskuffe, skal du være i stand til at dække et par ekstra millioner med små problemer.

Prisplanen er generøs nok til, at du ikke får et hjerteanfald, når du træder ud af frizonen. Hvis din applikation har brug for et par ekstra millioner dette eller det, kan du sandsynligvis dække det. Den vigtige lektion er, at det at holde beregningsbelastningen lav vil oversætte til mindre regninger og hurtigere svar.