Programmering

InfoWorld anmeldelse: Dell Precision M6500 er en ægte arbejdsstation i en notesbog

Bundlinie

Dells Precision M6500 mobil arbejdsstation er den hurtigste notesbog, der er tilgængelig i dag fra enhver kilde, med den hurtigste processor, grafikkort og hukommelse. Det har også et ægte tastatur i fuld størrelse og overlegen LED-teknologi i sin 17-tommer skærm. Det er dog tungt, noget besværligt og pebret.

Notebookmarkedet er en underlig fragmenteret konsolidering af forskellige brugerbehov og præferencer, der udtrykker sig gennem en lang række muligheder. I mellemtone - størstedelen af ​​markedet - er almindelige bærbare computere til hverdag, der giver videnarbejdere, hvad de har brug for plus et par gewgaws til underholdning. Produkter fra Dell, HP, Lenovo, Toshiba og Apple kæmper alle om forbrugernes hjerter og hjerner i dette rum.

I den meget mobile ende af markedet finder vi en lille samling produkter, der understreger enten lethed (Apple MacBook Air) eller små formfaktorer (netbooks). I den høje ende af effekt- og vægtkurven finder vi de færreste muligheder: bærbare arbejdsstationer fra Dell og HP. Af disse er systemerne fra Dell konsekvent blevet revideret og er meget promoveret af virksomheden som deres flagskibs notesbog. På ser vi Dells bærbare arbejdsstationer som et fremragende supplement til de kommende ting; det vil sige, de udgør den forreste kant af notebook-teknologi. Og så forsøger vi hvert år, når Dell ruller ud en ny model, at bøje os frem til linjen for at se, hvad Round Rock har gjort.

[Hvordan sammenligner Dells Nehalem-notesbog sig med sine skrivebordsmodeller? Se anmeldelse "Nehalem - arbejdsstationer: En ny æra i performance" | Hvordan sammenlignes det med den tidligere generation af mobile arbejdsstationer? Se "Hurtige mobile arbejdsstationer: Dell, HP og Lenovo." ]

Vores eksklusive første kig på dette års model, Dell Precision M6500, viser en markant stigning i systemydelse og et stort spring i grafisk kapacitet. Ydelsen på denne notesbog svarer til mellemstore arbejdsstationer for et år siden; 17-tommers skærm med sin opløsning på 1.920 x 1.200 er toppen af ​​linjen til bærbare computere og misundelse af mange desktops; og tastaturet er i fuld størrelse - ikke næsten fuld størrelse, men virkelig fuld størrelse. Det måler på nøjagtigt det samme som Dells desktop-tastatur. Dette er en monster maskine, ikke så meget en desktop udskiftning som en desktop opgradering. Det har dog nogle begrænsninger; det er klodset, det er tungt og det er dyrt. Lad os se nærmere på alle disse aspekter.

Under kølerhjelmen

M6500 leveres med et par processortilbud. Den version, jeg undersøgte, blev drevet af det mest kraftfulde CPU-tilbud: en quad-core Intel Core i7 (Nehalem) x920-processor, der kører på 2 GHz. Dette er en af ​​de første Nehalem mobile processorer, der sendes. Det understøtter Hyper-Threading, så det giver op til otte udførelsesrørledninger. Disse fødes af en 8 MB cache, der igen kan fodres med op til 16 GB DDR3-hukommelse, der kører ved 1.333 MHz. På min maskine havde systemet 4 GB RAM (ved hjælp af to DIMM-moduler).

Grafiksystemet består af den netop frigivne Nvidia Quadro FX 3800M-adapter med 1 GB dedikeret RAM og et 650MHz internt ur - den hurtigste model af mobile grafikkort, der i øjeblikket er tilgængelig.

Test Center Scorecard
20%20%20%15%15%10%
Dell Precision M650010109799

9.

Fremragende