Programmering

Facebook spænder under pres over hadet React-licens

Under pres fra organisationer som Apache Software Foundation ændrer Facebook licensen for sit open source React JavaScript UI-bibliotek til et, der anses for mindre risikabelt for udviklere.

Fra og med næste uges frigivelse af React 16 får React licens under MIT open source-licensen. En punktudgivelse af React 15 vil også blive tilbudt i næste uge baseret på MIT-licensen.

Denne ændring i licens fjerner et kontroversielt udtryk i BSD + patentlicensen, som Facebook havde brugt til React. BSD + patentlicensen foreskriver, at enhver, der bruger software, der er frigivet under den, mister licensen, hvis de sagsøger Facebook for patentovertrædelse.

Hvorfor Apache og andre afviste React's brug af BSD + patentlicensen

Dette udtryk var beregnet til at reducere chancerne for "meritløs" retssager mod brugere af React-indeholdende software skrevet under licensen, sagde Facebook. Men Apache tilføjede BSD + patentlicensen til en liste over licenser, der var i strid med dens politikker, hvilket effektivt forbød brugen af ​​React i Apache-projekter. Apache sagde, at BSD + -patentlicensen gjorde Apache-software til en mindre "universel donor" til downstream-projekter, hvilket er uacceptabelt.

Automatic, der producerer WordPress-webindholdsstyringssystemet, protesterede også mod Facebooks BSD + patentlicens og kaldte patenterklausulen forvirrende og truende.

Node.js-teknologileverandøren NodeSource var også bekymret over BSD + -patentlicensen. "Problemet er, at webudviklere ikke er IP-advokater, og patentbestemmelsen, der er knyttet til React-licensen, er ikke kompatibel med copyleft-licenser," sagde NodeSource-administrerende direktør Joe McCann.

Facebooks beslutning om at ændre licensen kommer efter "flere ugers skuffelse og usikkerhed for vores samfund," sagde Adam Wolff, en direktør for Facebook-ingeniørarbejde. "Selvom Facebook stadig mener, at dets BSD + -patentlicens giver nogle fordele for brugerne af sine projekter, anerkender vi, at vi overbeviste ikke dette samfund beslutsomt. ”

Hvordan udviklere kan komme ud af Reacts BSD + patentlicens

Udviklere har brug for at opdatere eksisterende React-komponenter til version 16 eller den kommende punktudgivelse af React 15 for at få MIT-licensen gældende. Ellers gælder BSD + patentlicensen stadig.

Adskillige andre Facebook JavaScript-projekter, der tilbydes under BSD + Patenter-licensen, vil også blive ændret til at bruge MIT-licensen, herunder Flow-type-kontrol, Jest-testværktøjet og Immutable.js, som leverer vedvarende datasamling. Facebook vil evaluere licenserne til sine andre projekter, der stadig er under BSD + -patentlicensen.