Programmering

PaaS shoot-out: Cloud Foundry vs. OpenShift

PaaS (platform som en tjeneste) indtager en interessant niche i skyøkosystemet. Det sidder typisk på toppen af ​​IaaS (infrastruktur som en tjeneste), som giver mulighed for at få adgang til eksterne computerressourcer. Med IaaS har du maskiner eller virtuelle maskiner, der ikke findes i dine lokaler, som du kan bruge som du ønsker. Et eksempel på IaaS ville være Amazon EC2.

PaaS inkluderer infrastruktur, opbevaring, database, information og proces som en tjeneste. Tænk på PaaS som at levere fjerncomputere, diske, databaser, informationsstrømme og forretningsprocesser eller meta-applikationer, alt sammen bundet i en "stak" eller "sandkasse." Applikationerne kan meget vel være SaaS (software som en tjeneste), såsom et CMS (content management system) eller CRM (customer relations management) system. Hvor en PaaS tilføjer værdi over IaaS, er at automatisere al levering af ressourcer og applikationer, hvilket kan være en enorm tidsbesparelse.

[Også til: Cloud Foundry bringer kraft og polering til PaaS | OpenShift skinner for udviklere og ops Marionet vs. kok vs synlig vs. salt | Arbejd smartere, ikke hårdere - download Developers 'Survival Guide | Hold dig opdateret med de seneste udviklernyheder med 's Developer World-nyhedsbrev. ]

De to store open source PaaS-systemer er Red Hats OpenShift og Pivotals Cloud Foundry. Begge er tilgængelige i tre varianter: hostet, enterprise og open source. Til denne gennemgang kiggede jeg primært på virksomhedsversionerne, som er fuldt understøttet og beregnet til virksomheder, der ønsker at køre PaaS i deres egen sky eller datacenter. I begge tilfælde er den hostede version og enterprise-versionen baseret på open source-versionerne.

Forveks ikke med PaaS-systemer med konfigurationsstyrings- og orkestreringsværktøjer, såsom Puppet, Chef, Ansible og Salt. Du kan bruge Puppet eller de andre til at oprette en PaaS eller SaaS eller simpelthen til at styre konfigurationen af ​​en hel flok servere. OpenShift bruger faktisk Puppet, og den er kompatibel med de andre. Cloud Foundry bruger et andet konfigurationsstyringsværktøj: BOSH.

Små forskelle

Til implementering af applikationens kildekode bruger OpenShift Git, men det giver dig også mulighed for at implementere binære pakker. Cloud Foundry tager kun dine binære filer (.WAR-filer indtil videre med andre formater, der understøttes senere), og kombinerer dem derefter automatisk med buildpacks af sprog og rammer (såsom Java og Tomcat) og tjenester såsom databaser. Buildpack-formatet blev udviklet af Heroku og bidrog til open source-samfundet og gydede mange community-buildpacks, hvoraf de fleste arbejder på Cloud Foundry.

Fire buildpacks er standard i Cloud Foundry: Java, Node.js, Ruby og Go. I de fleste tilfælde vil open source-sproget eller rammen, du har brug for, være tilgængelig som en buildpack, og for at indlæse det skal du blot bemærke Git-lageret på Cloud Foundry-kommandolinjen, når du skubber din app. Hvis den nødvendige buildpack ikke er tilgængelig, kan du nemt oprette den i et par linjer Ruby eller et andet script-sprog.

OpenShift har ikke buildpacks. I stedet har den patroner, som inkluderer databaser såvel som sprog og rammer, og QuickStarts, som er applikationer med kode og biblioteker, der allerede er konfigureret til dig.

Scorecard Støttebredde (20.0%) Brugervenlighed (20.0%) Dokumentation (15.0%) Installation og opsætning (15.0%) Værdi (10.0%) Ledelse (20.0%) Samlet score (100%)
Pivotal CF 1.29.09.08.07.09.08.0 8.4
Red Hat OpenShift Enterprise 2.18.09.08.09.09.09.0 8.7

Copyright verticalshadows.com 2023