Programmering

Sorte udviklere fortæller, hvordan den amerikanske teknologibranche kunne gøre det bedre

Da den vedvarende varme fra Black Lives Matter og protester mod racemæssig retfærdighed, der har raser over hele landet i dagene efter politidrabingen i maj 2020 af George Floyd, dør ned, står teknologiindustrien igen over for sit mangfoldighedsproblem.

Antallet af kandidater inden for datalogi - en stor kilde til softwareudviklingssamfundet - fra minoritetsbaggrund forbliver stædigt under 10 procent af de samlede kandidater i USA. Det er også fortsat vanskeligt at udvikle sig i branchen, hvor de svarte medarbejders fortsatte høje slid. Manglende seniorsponsorering og effektive rollemodeller kombineret med ineffektive strukturer for ansættelse og fastholdelse af incitamenter for ledere har set, at sort talent skyller ud af branchen oftere end at stige til de højeste niveauer.

Som et resultat kommer de mennesker, der skriver software, ikke tæt på at afspejle samfundet, og fordelingen for udviklere er heller ikke ligeligt fordelt.

For at få et bedre billede af, hvordan det er at være en afroamerikansk udvikler i dag, talte med fire personer om deres forskellige ruter til branchen, hvad de gerne ville se forandring og råd, de ville give til en yngre version af sig selv, fristet af en lukrativ karriere inden for softwareudvikling.

Nick Caldwell: Bekæmpelse af isolation med masser af hårdt arbejde

Nick Caldwell er VP for engineering på Twitter, en rolle han startede i juni 2020. Han havde tidligere ledende stillinger i Microsoft, Reddit og Google, efter at det erhvervede business intelligence-firmaet Looker, hvor han var produkt- og ingeniørchef.

Twitter

Efter at have vokset op i et overvejende sort kvarter i Maryland dimitterede Caldwell fra MIT i 2003 med en grad inden for datalogi og elektroteknik med en specialitet inden for det daværende nye område maskinindlæring. Han gjorde det til en rolle hos Microsoft, hvor han sluttede sig til gruppen tale og naturligt sprog som praktikant og senere som softwareudvikler.

Caldwell udviklede en interesse for computere fra en ung alder, da hans far til den offentlige forsvarer skrev sit sagsarbejde på en Tandy 1000-pc. Han lærte hurtigt at kode i C ++ og begyndte at se kodning og det tidlige internet som sin gateway til muligheder. ”De siger, at talent er jævnt fordelt, men muligheder ikke. Jeg så kodning og det tidlige internet som en stor equalizer, ”fortæller han.

Amerikansk teknologis gennemgribende racemæssige kløft

Den amerikanske teknologiindustri er hvidere end den gennemsnitlige private virksomhed, hvor 68,5 procent af arbejdsstyrken er hvid mod 63,5 procent i hele den private industri, ifølge Diversity in High Tech-rapporten, der blev offentliggjort af US Equal Employment Opportunity Commission tilbage i 2014. Den amerikanske teknologiindustri er også meget mindre repræsentativ for sorte mennesker med kun 7,4 procent af arbejdsstyrken mod 14,4 procent i resten af ​​den private virksomhed og 13 procent af den samlede amerikanske befolkning ifølge estimater fra US Census Bureau.

Disse tal bliver væsentligt værre, når du går til ledende stillinger, hvor afroamerikanere kun besidder 2 procent af de tekniske ledende roller.

På de aller største teknologivirksomheder - pr. Mangfoldighedsrapporter fra Apple, Google og Microsoft - er andelen af ​​medarbejdere i amerikanske baserede tekniske roller, der er sorte, enten uændret eller steget med mindre end et procentpoint siden de begyndte at rapportere mangfoldighedstal i 2014. Lederne for disse virksomheder har været særligt offentlige i deres støtte til større raceretfærdighed under de nylige protester, men kløften mellem sprog og effektive ændringer skal endnu ikke overgås.

Lær mere:

  • At være sort i IT: 3 teknologiledere deler deres historier
  • Sorte IT-ledere: Den udfordrende vej til toppen
  • Sorte udviklere fortæller, hvordan den britiske tekniske industri kunne gøre det bedre
  • Hvordan topteknologiske virksomheder adresserer mangfoldighed og inklusion
  • 10 professionelle organisationer fokuseret på mangfoldighed inden for teknologi
  • IT-øjebliksbillede: Etnisk mangfoldighed i teknologibranchen

Så kom den svære del: at komme igennem computeruddannelsesprogrammet på MIT. ”Den største udfordring, som en afroamerikansk person, var isolation,” siger han. ”Den store vanskelighed ved arbejdet, ikke at have folk, jeg kunne tale med, og frygt for at komme bagud. Jeg kom ind i tankegangen, at det var en personlig udfordring at drive det hele alene. Intet har været så svært for mig siden jeg gik til MIT for undergrad. ”

At gå fra MIT til Seattle gav Caldwell en blød nok landing i erhvervslivet, at han endte med at blive der i 15 år. ”Jeg blev i det samme team hos Microsoft i længere tid, end jeg skulle have. Jeg var bange for at tage risici ved nye muligheder på grund af hvor langt jeg ville bestige stigen. Jeg tjente gode penge, havde stabilitet og ville ikke skrue dem op, ”siger han.

Så at vide hvad han gør nu, hvilket råd ville han give til en yngre version af sig selv? ”Det tog mig lang tid at indse, at mine færdigheder og evner var alt det sikkerhedsnet, jeg havde brug for,” siger han.

Ud over denne tankegangsændring er Caldwell vokset til at sætte pris på at udvikle viden om den virksomhed, han arbejder for ud over kodebasen, og værdsætte sit netværk som meget, hvis ikke højere end hans formelle ingeniørkompetencer. "Koden, du opretter som ingeniør, er et afskrivningsaktiv, men dit netværk er et værdsættende aktiv," siger han.

Når vi taler om udviklerfællesskabet mere bredt, mener Caldwell, at branchen er "åben og inkluderende på den måde, som alle kan sende en anmodning om træk til GitHub, men der er et andet niveau omkring det at være indbydende af forskellige perspektiver og inkluderende på en måde, der tiltrækker mere forskelligartet talent."

At få bedre repræsentation inden for teknologi er noget, som Caldwell indrømmer, er et kompliceret problem, men det kan forbedres med nogle relativt enkle trin.

For det første er det "at omfavne nye tragte af talent" til positioner på entry level ud over kun kandidater med en traditionel fireårig universitetsgrad. Disse kandidater skal derefter støttes med mentorprogrammer, sponsorater og lærlingeuddannelser for at undgå churning. ”Vi ser mange mennesker droppe ud af branchen, så du skal give en følelse af fællesskab og sikkerhed. Hvis en virksomhed ikke har nok til at gøre det selv, skal de finansiere disse mennesker til at gøre det eksternt gennem grupper som / dev / color, ”tilføjer han, en organisation i hvis bestyrelse han sidder.

For det andet "knyt mål relateret til mangfoldighed og inkludering til ledelsens incitamenter, og du vil se ændringer med det samme."

Med hensyn til sit personlige ansvar finder Caldwell sig nu i en position, hvor han kan hjælpe yngre mennesker med at komme ind i teknologiindustrien. ”Historisk har der været et frustrerende stigma forbundet med at investere i mangfoldighed og inklusionsindsats. Nylige begivenheder har trukket flere mennesker ind, der var tøvende eller bange for at hjælpe, ”siger han. "Nu er det tid til at fungere som en mentor, eller endnu bedre en sponsor, for de underrepræsenterede inden for teknologi."

For det tredje skal du være synlig. Et andet nyttigt program til at trække Caldwell ud af sin egen komfortzone har været “ansvarlighedstropperne” på / dev / color, hvor folk deler mål og derefter holder hinanden ansvarlige regelmæssigt. ”Dette hjalp mig med at blogge mere, tale ved begivenheder og skabe netværk med venturekapitalgrupper, alt det, jeg tidligere havde udsat,” siger han.

Caldwell siger, at det kan være svært for sorte mennesker inden for teknologien at tage disse mere offentligt vendte aktiviteter, hvilket bringer yderligere - og uberettigede - lag af kontrol. ”Hvis du har succes som en underrepræsenteret person, bliver du alligevel beskyldt for at være symbolsk. Det er ikke nok at være fremragende, man skal være fænomenal, ”siger han. ”Det gør det sværere at bede om hjælp og opbygge et netværk af tilhængere. Jeg har først for nylig overvundet den frygt. ”

Anjuan Simmons: Hvorfor det er vigtigt at dele dit privilegium

Anjuan Simmons er ingeniørcoach hos Help Scout og forfatter til Minority Tech. Født og opvokset i Texas lærte han formelt at kode ved University of Texas i Austin og senere ved Texas A&M University, men hans kærlighed til teknik blev født af interesse for noget langt mere universelt for selvudøvende nørder overalt: Star Trek.

Hjælp spejder

”Picard var altid min favoritkaptajn, og ingeniøren var Geordi La Forge, en sort mand. At være så ung og så meget af en sci-fi-nerd gav mig en vision om, hvad du kan være inden for teknik, ”fortæller han.

Simmons var også heldig nok til at drage fordel af et gymnasiumsprogram, der så ud til at få flere sorte mennesker til at se sig selv som ingeniører, ikke noget som alle børn kan hævde. ”Det fik det til at føles inden for rækkevidde for mig som studerende,” siger han.

Med en elektroteknisk grad under bæltet fik Simmons et job i 1997 inden for teknologipraksis hos konsulentfirmaet Accenture i Houston, hvor en af ​​partnerne var en sort mand. ”Han havde gjort et godt stykke arbejde med at diversificere talentpuljen,” siger Simmons, “der tillod mig at se mig selv på arbejde.”

Men da han kom på vejen, fandt Simmons sig ofte som den ensomme sorte person på et hold, og han blev regelmæssigt overset som et team ledet af klienter. Han giver et eksempel på en typisk oplevelse, han havde:

Jeg ville være teamlederen, og mit team og jeg ville blive lukket i et konferencelokale på klientstedet. Et medlem af klientledelsen ville gå ind i konferencelokalet og antage, at et af de hvide medlemmer af mit team var teamlederen. Dette teammedlem ville pege på mig og lade denne person vide, at de spørgsmål, de stillede, skulle besvares af mig. Dette er ikke åbenlyse racistiske handlinger, men en del af en systematisk struktur, hvor der ikke er mange sorte mennesker, der er repræsenteret som ledere i branchen.

Betydningen af ​​disse rollemodeller for mennesker med teknologi fra minoritetsbaggrund kan ikke undervurderes, og de bliver ofte vigtige kilder til sponsorering og mentorskab. ”Jeg havde oplevelser med at blive sponsoreret i min karriere,” siger Simmons. ”Et af mine første projekter blev ledet af en hvid mand, og vi var nødt til at distribuere software til hubsteder i Lagos, Hannover, Dubai og Kairo. Han valgte mig til at være hans tekniske leder - det var en, der lånte mig noget af hans privilegium til at gøre det. ”

Simmons bemærker, at netværk og ruter til teknologi har åbnet for folk i farve, og han finder Twitter en særlig nyttig personlig ressource. ”Jeg ser flere sorte mennesker i teknologibranchen. Og Twitter er en fantastisk måde at finde folk, der ligner mig; Jeg finder flere mennesker der end i min hverdag, "siger han," men der mangler stadig repræsentation på seniorniveau. "

Mens Simmons mener, at teknologi virkelig ønsker at være åben og inkluderende, har folk i branchen ofte problemer med at se, hvordan det ikke er. De fleste mennesker har ikke et godt overblik over, hvad en sort persons oplevelser er, og hvordan udviklerfællesskabet er oprettet. "

Mens øget samtale omkring mangfoldighed og inklusion er gode skridt, ser Simmons og mange af hans jævnaldrende mere af et behov for håndgribelige handlinger fra virksomheder for at løse problemet. I sin tale fra 2017 "Lending Privilege" forklarer Simmons: "Mangfoldighed kan være et talespil, men inkludering kræver empati. Virksomheder er ikke designet til at være inkluderende, de eksisterer for at levere værdi til aktionærerne. … HR-afdelinger hjælper ikke med at gøre vores branche mere inkluderende. ”

”Jeg skrev 'Lending Privilege' for at være noget, de kan gøre," siger han. Disse trin inkluderer en tydelig definition af mangfoldighed i din organisation, udvidelse af ansættelsespuljer og hvide teamledere, der giver deres privilegium, hvor det er muligt.

Hvilket råd ville Simmons give til en yngre version af sig selv? "Handle som om du er en opstart af en," siger han. ”Du skal opbygge din ekspertise. Du skal gøre markedsføring, og du skal forstå personlig branding. Du skal kigge efter investorer, det er mentorerne og sponsorerne. ”

Valerie Phoenix: At tage den selvlærede rute

Valerie Phoenix er senior softwareingeniør ved start af logistiksoftware Mastery Logistics Systems og også grundlægger af Tech by Choice, en organisation, der har til formål at øge mangfoldigheden inden for videnskab, teknologi, ingeniørarbejde og matematikindustrien ved at tilbyde færdigheder til lave omkostninger - opbygning af begivenheder og virtuelle sammenkomster.

Tech by Choice

Født og opvokset i Californien studerede Phoenix psykologi og kunst ved California State University i Northridge, hvor hun forsøgte sig med et job ved en lille Los Angeles-baseret opstart Estify, hvor hun indtastede data og kundesupport.

Det var der, hun interesserede sig meget for den tekniske side af virksomheden og så en stor karrieremulighed inden for softwareudvikling, så hun begyndte at lære at kode i HTML og CSS på sin egen tid.

Da hun finpudede sine front-end udviklingsevner, byggede Phoenix et websted til et vægmaleri, der afslørede, at hun arbejdede på som en del af sin kunstklasse. Dette fangede opmærksomhed fra en professor ved kollegiets MetaLab-program, der specialiserer sig i udvikling af mobile webapplikationer til universitetet og nogle eksterne kunder. "MetaLab var et godt supportsystem, og selv efter at jeg var kommet i job, hjalp de mig med mit CV, og jeg ville altid dele mine gevinster med dem," fortæller Phoenix.