Programmering

Er Linux godt til spil?

Er Linux godt til spil?

Linux er kommet langt fra, hvor det startede, og det har bestemt gjort fremskridt, når det kommer til spil. Men der er stadig folk, der tvivler på Linux 'evne til at køre spil.

En redditor spurgte for nylig om spil på Linux, og han fik nogle meget informative svar i Linux subreddit.

JooJoona startede tråden:

Jeg planlægger at opbygge en rimelig high-end gaming-pc. Problemet er, at jeg hader Microsoft og gerne vil slippe alt deres vrøvl, hvis det er muligt. Det eneste valg til et operativsystem i så fald ville være en slags Linux, regner jeg med.

Så hvordan sammenligner Linux med Windows med hensyn til spil? Hvordan er ydeevne? Hvordan er Steam på Linux? Hvor meget vil jeg begrænse mig selv, når det kommer til antallet af tilgængelige spil, hvis jeg vælger Linux?

REDIGER: Mit mål er at ramme 1920x1080 med => 60fps med maksimale grafikindstillinger i de fleste tredobbelte A-titler. Jeg har ikke nogen særlige fremtidige udgivelser i tankerne lige nu.

Mere på Reddit

Hans kolleger redditors svarede med deres tanker om spil med Linux:

K900: “Afhænger af hvilke spil du spiller. Ydeevne varierer meget mellem spil. Nogle kører hurtigere end på Windows, andre kører langsommere, andre kører meget langsommere. Steam på Linux er det samme som det er på Windows, ikke fantastisk, men heller ikke ubrugeligt. En komplet liste over Linux-kompatible spil på Steam er her, så se bare om det, du spiller, er angivet der.

Der er også Vin, som får DX11-support ret hurtigt, så det skal kunne bruges til i det mindste nogle nyere Windows-spil (og har været fint for ældre spil i lang tid).

Også, r / linux_gaming kan interessere dig.

Rediger: tænk også på dit grafikkortvalg. Det betyder mere på Linux end på Windows. AMD-drivere er forbedret meget for nylig og er stort set åbne, men Nvidias proprietære driver holder stadig præstationskronen. ”

Tekuzo: ”Den måde, jeg går på, er, hvis der er en Linux-version, så spiller jeg Linux-versionen. Det har fungeret godt for mig indtil videre.

Jeg bruger bare Ubuntu og den officielle dampklient til Ubuntu, og de fleste af mine multiplatform-spil kører uden problemer.

Jeg har spillet store kraftfulde spil som Serious Sam 3 og Metro2033 på Linux uden problemer. Næsten alt, hvad der er udviklet med enhed, løber uden hovedpine, så byens skylines, evighedens søjler, chroma-trup kører godt.

Jeg er for nylig kommet ind i et problem, hvor min controller stoppede med at arbejde med et par titler, jeg var halvvejs gennem hyper light drifter, og pludselig stoppede controlleren med at arbejde, den fungerede aldrig med yooka laylee, og jeg aner ikke hvorfor, den fungerer stadig med stort billede og raketliga, så jeg er ikke sikker på, hvad der foregår.

Jeg har ikke bemærket nogen præstationsforskel, der er mærkbar med undtagelse af spil, der er udviklet i enhed, har forfærdelig skærmrivning, når kameraet pander, ingen idé om, hvad der hører med det. Men tag det med et saltkorn, jeg har en i7, gtx 970 og 32 GB RAM, så min computer kan tøve igennem de fleste ydeevneproblemer. ”

Wolfman8612: ”Da Windows 10 kom ud, blev jeg så frustreret over det, at jeg dualstartede Linux. Nu udføres næsten alt mit spil og arbejde i Linux og behøver kun at gå til Windows for Overwatch og et par forskellige. spil. Det er bestemt levedygtigt, og heldigvis er der flere kræfter i spilfællesskabet, der skubber på Linux-spil. ”

PDP10: ”Omkring en tredjedel af de nyudgivne spil kommer til Linux i dag, vil jeg estimere. Denne tredjedel er dog ret ujævn. Udover de sædvanlige eksklusive platforme, der betales af Sony eller Microsoft eller Nintendo, understøtter flere af de store spilkonglomerater, der fremstiller franchise-titler og undgår Steam til fordel for proprietære portaler og DRM, ikke Linux.

På den anden side ser det ud til, at Linux får hver eneste turbaserede strategi eller taktikspil lavet. Og du vil bemærke, at de mest spillede spil på Steam overvejende findes på Linux: Dota2, CS: GO, Rocket League, TF2 eller Football Manager 2017 osv. ”

Hkmarkp: “Dette er blevet spurgt meget i løbet af de sidste 3 eller 4 år, og hvert år er det springe bedre. Temmelig forbløffende, da Linux før ikke var engang en mulighed. Lige nu, hvis der er en Linux-titel, skal du købe og spille på Linux. Spiludviklere får beskeden. Jeg troede aldrig, der ville være så mange spil så hurtigt.

Fortsæt med at spille på Linux! ”

Biskopsindikat: “Hvis du kan klare dig uden Blizzard-titler, meget. Jeg bruger ikke vin eller noget, men i det sidste år har jeg ikke følt behovet for at starte min Windows-partition, som mere eller mindre kun bruges til spil.

Undtagelse var, da den sidste WoW-udvidelse kom ud, hvilket jeg meget foretrækker på windows i modsætning til Wine. ”

Xorous: “GNU / Linux er fint. Spiludviklere er problemet. ”

TheCarpetMonster: “Ethvert spil, der kører indbygget i Linux, bruger jeg i Linux. Ellers har jeg en Windows 10 VM med en dedikeret GPU til de andre. Jeg spiller for det meste Battlefield 1/4, Overwatch og et par andre spil, der bare ikke understøtter Linux. ”

Vaskozi: “Vin er i høj grad et hit og miss og nedbryder ydeevnen med en væsentlig faktor. Hvis du har et moderne bundkort, kan du få native (95% +) ydeevne, der kører Windows på en virtuel maskine med GPU-gennemgang. ”

Luxtabula: ”Jeg har svært ved at anbefale Linux til spil. Sikker på, at der er mange titler til rådighed, men du skal stadig beskæftige dig med store virksomheder, der enten først fokuserer på Windows, før du porterer til Mac OS eller Linux eller helt ignorerer sidstnævnte. Jeg styrer generelt Windows-haterne mod en PS4. ”

Mere på Reddit

Ubuntu 17.10 er blevet kaldt "Artful Aardvark"

Det er altid sjovt at finde ud af kodenavnet til den næste udgivelse af Ubuntu. Denne gang er Ubuntu 17.10 blevet kaldt "Artful Aardvark."

Adarsh ​​Verma rapporterer for Fossbytes:

Den næste kortvarige Ubuntu-udgivelse, dvs. Ubuntu 17.10, har kodenavnet Artful Aardvark. Mens Canonical-chef Mark Shuttleworth endnu ikke offentliggør en officiel meddelelse, eksisterer de kunstige repoer nu. I en tidligere meddelelse har Canonical gjort det klart, at Ubuntu 17.10 leveres som standard med Wayland-displayserver.

I modsætning til de tidligere kodenavne har Artful Aardvark en ret ligetil betydning.

Mens Artful er et adjektiv, der betyder at være dygtig og klog, sandsynligvis på en unik måde, er Aardvark et afrikansk pattedyr med lange ører. Aardvark er berømt for rørformet snude og lang strækbar tunge, som hjælper ham med at fodre med myrer og termitter.

Mere hos Fossbytes

DistroWatch gennemgår Ubuntu 17.04

Ubuntu har fået en hel del opmærksomhed i medierne for nylig med nyheden om, at distroen bevæger sig fra enhed til GNOME-skrivebordet. En forfatter hos DistroWatch har en fuld gennemgang af Ubuntu 17.04.

Jesse Smith rapporterer for DistroWatch:

For det meste har ikke meget ændret sig på Ubuntu's Desktop-udgave i det forløbne år. Unity 7 har mere eller mindre været den samme, mens der arbejdede på den næste version af skrivebordet, Unity 8. Men nu hvor begge desktops går på pension til fordel for GNOME-skrivebordet, føles Ubuntu 17.04 lidt underligt.

Denne uge kørte jeg software, der sandsynligvis har nået slutningen af ​​dets levetid, og denne version af Ubuntu understøttes kun i ni måneder. Jeg kunne sandsynligvis få den samme skrivebordsoplevelse og det meste af den samme hardwaresupport, der kører Ubuntu 16.04, og få sikkerhedsopdateringer frem til 2021 i købet. Kort sagt, jeg tror ikke, Ubuntu 17.04 tilbyder brugerne noget væsentligt i forhold til sidste års 16.04 LTS-udgivelse, og det bliver pensioneret før.

Når det er sagt, kunne jeg ikke lade være med at være lidt trist om at bruge Unity 7 igen. Selvom det har gået omkring et år siden jeg sidst brugte Unity, faldt jeg hurtigt tilbage i rutinen, og jeg blev endnu en gang mindet om, hvor behageligt det kan være at bruge Unity. Skrivebordet er næsten perfekt tilpasset min arbejdsgang, og kontrollerne er indstillet på en måde, der reducerer min musebrug til næsten ingenting. Jeg finder Unity som et meget behageligt skrivebord at bruge, især når applikationsmenuer er flyttet fra øverste panel til inde i deres egne vinduer. Mens der er nogle projekter, der forsøger at fortsætte med at udvikle Unity, føles denne udgivelse af Ubuntu som Unitys svanesang, og jeg har meget nydt at bruge skrivebordet i denne uge.

Mens der ikke er meget nyt i Ubuntu 17.04, er udgivelsen ret solid. Bortset fra den forvirring, der kan opstå ved at have tre forskellige pakkeforvaltere, fandt jeg, at Ubuntu var i stand, ret nybegyndervenlig og stabil. Alt fungerede godt for mig, i det mindste på fysisk hardware. Enhed er lidt langsom at bruge i en virtuel maskine, men distributionen fungerede problemfrit på min stationære computer.

Mere på DistroWatch

Gik du glip af en sammenfatning? Tjek Eye On Open-startsiden for at blive fanget med de seneste nyheder om open source og Linux.