Programmering

Nye funktioner i SQL Server 2016

SQL Server er Microsofts flagskibsdatabaseprodukt og har været i brug i mere end et årti. Microsofts SQL Server 2016 leverer en omfattende avanceret databaseløsning - en komplet databaseløsning til hybrid cloud med indbygget support til realtids operationel analyse, der kan imødekomme de nye krav fra både virksomheder og virksomheder.

Du kan udnytte SQL Server 2016 til at opbygge, implementere og administrere løsninger, der kan hostes enten på stedet eller i skyen. Bemærk, at SQL Server 2016 i skrivende stund stadig er i sin CTP.

I modsætning til de tidligere versioner af SQL Server er denne version ikke direkte fokuseret på Azure-support. Snarere vil softwaregiganten nu have en fælles kodebase til lokale og databaser, der er hostet i Azure skyen. Hvis du husker, leverede SQL Server 2014 en platform til hybrid cloud, der gjorde det muligt for dig at opbygge, implementere og administrere dine databaser, der findes både på stedet såvel som i skyen.

Nå, noget nyt?

Nogle af de nye funktioner og forbedringer i denne version af SQL Server inkluderer følgende:

  • Altid krypteret Datasikkerhed har altid været et stort problem. SQL Server 2016 kommer ind med funktionen Altid krypteret, der, når den er aktiveret, beskytter dine data i SQL Server-databasen ved hjælp af kryptering. Ved brug af denne funktion kan adgang til de krypterede følsomme data kun foretages af det program, der får adgang til de data, der er gemt i SQL Server 2016-databasen. Den applikation, der har krypteringsnøglen, kan have adgang til dataene - denne krypteringsnøgle (det er en masternøgle, der er gemt i dit system) videregives aldrig til SQL Server.

Bemærk, at processen med kryptering og dekryptering af data udføres på databasedriverniveau, og databaseejerne eller databaseadministratorerne har slet ikke adgang til de ukrypterede data. For at forbedre ydeevnen er kun følsomme data krypteret. De ikke-følsomme kolonner, dvs. den primære nøgle, er ikke krypteret. I øvrigt understøtter SQL Server 2016 to krypteringsmetoder - deterministisk og tilfældig. Mens du i den førstnævnte kan få den samme værdi, når du krypterer de følsomme data flere gange, i sidstnævnte får du forskellige værdier hver gang du krypterer dine følsomme data. Begge disse strategier har dog fordele og ulemper.

  • Altid på Always On-funktionen (først introduceret i SQL Server 2012) er blevet forbedret for at lette høj tilgængelighed og katastrofegendannelse af data. Support til DTC (Distribueret Transaktionskoordinator) og round-robin-belastningsafbalancering er blevet introduceret i SQL Server 2016.
  • Native JSON support JSON er et standardiseret dataudvekslingsformat, der i vid udstrækning bruges i disse dage. SQL Server 2016 yder support til JSON import og eksport. Support til parsing og lagring af JSON er indbygget i SQL Server 2016.
  • Strækdatabase Når funktionen Stretch Database (også kendt som Stretch DB) er aktiveret for en eller flere tabeller i din lokale database, kan SQL Server 2016 dynamisk arkivere data på en sikker måde fra din lokale SQL Server-database til Azure SQL-databasen, der er hostet i skyen . Derfor letter denne version af SQL Server problemfri migrering af dine data til Microsoft Azure uden ethvert nedetid.
  • Hekaton-forbedringer OLTP-motoren i hukommelsen, der blev introduceret med SQL Server 2014, hjælper dig med at oprette hukommelsestabeller og derefter udføre I / O-operationer mod dem i hukommelsen for lavere ventetid og forbedret ydeevne. Bemærk, at Hekaton er et andet navn til In-Memory OLTP-motoren i SQL Server. Udførelse af I / O-handlinger mod disse hukommelsestabeller resulterer i hurtigere læsning og skrivning, da din applikation kan læse fra og skrive til hukommelsen meget hurtigere sammenlignet med disk læser og skriver.
  • Støtte til analyse i databasen med R-integration SQL Server 2016 yder support til avanceret analyse for at lette en dybere indsigt i dine data. Dette er den første version af Microsofts flagskibsdatabaseprodukt, der har en integreret understøttelse af Revolution R til statistisk analyse af dine data.

Du kan få en omfattende liste over alle de nye funktioner og forbedringer i SQL Server 2016 fra Microsoft.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found