Programmering

Ubuntu Linux: Hvilken smag er bedst?

Hvilken Ubuntu-smag er den bedste?

Ubuntu kommer i en række forskellige varianter, og hver har sine fordele og ulemper. Hvilken er bedst for dig? En forfatter på Linux.com dykkede for nylig ind i de forskellige varianter af Ubuntu og overvejede, hvad de havde at tilbyde.

Jack Wallen rapporterer for Linux.com:

Ubuntu Linux kommer i et par officielt anerkendte varianter samt adskillige afledte distributioner. De anerkendte varianter er:

Kubuntu - Ubuntu med KDE-skrivebordet

Lubuntu - Ubuntu med LXDE-skrivebordet

Mythbuntu - Ubuntu MythTV

Ubuntu Budgie - Ubuntu med Budgie-skrivebordet

Xubuntu - Ubuntu med Xfce

Jeg troede, det kunne være en god ide at hjælpe nyere brugere med at beslutte, hvilken smag der er bedst for dem. Når alt kommer til alt kan valg af den forkerte fordeling ud af startporten give en mindre end ideel oplevelse.

Og så, hvis du overvejer en smag af Ubuntu, og du vil have din oplevelse til at være så smertefri som muligt, skal du læse videre.

Mere på Linux.com

Linux og Windows-skrivebordet

Microsofts holdning til Linux har ændret sig gennem årene, og nu forsøger virksomheden at gøre det endnu nemmere at køre Linux på Windows-skrivebordet.

SJVN rapporterer for ZDNet:

Ja, Microsoft gør det meget nemmere at køre Bash-shell, baseret på Ubuntu, og snart SUSE eller Fedora, på Windows 10. Nej, helvede har ikke frosset over.

... det er nu meget lettere at installere WSL og Bash. Ved at gøre det tilgængeligt via Windows Store.

... det vil gøre det meget nemmere for udviklere og systemadministratorer at køre Linux shell-kommandoer på Windows. Selvom dette ikke er særlig nyttigt for almindelige desktopbrugere, er det for seriøst it-personale et rigtigt skridt fremad for at gøre Windows mere nyttigt i en server- og skyverden, der i stigende grad er domineret af Linux. Selv på Windows Azure er over en tredjedel af serverforekomsterne nu Linux.

Med Bash og WSL kan du køre de fleste Linux-shell-værktøjer. Disse inkluderer: apt, ssh, rsync, find, grep, awk, sed, sort, xargs, md5sum, gpg, curl, wget, tar, vim, emacs, diff og patch. Du kan også køre populære open source-programmeringssprog som python, perl, ruby, php og gcc. Derudover understøtter WSL og Bash serverprogrammer såsom Apache-webserveren og Oracles MySQL-databasesystem. Kort sagt får du et kapabelt Linux-udviklingsmiljø, der kører på Windows.

Mere på ZDNet

DistroWatch gennemgår NixOS

Der er mange forskellige distroer tilgængelige, og nogle er meget bedre kendt end andre. En distro, der ikke har fået meget presse, er NixOS, en distribution, der kommer fra Holland. En forfatter hos DistroWatch lavede for nylig en fuld gennemgang af den lille kendte NixOS.

Ivan Sanders rapporterer for DistroWatch:

Har du hørt om NixOS? Hvis ikke, kan det være på tide at være opmærksom. NixOS er en uafhængigt udviklet distro fra Holland. Hvis du har hørt om NixOS, ved du det allerede - denne distro er anderledes. Og det er en god type forskellige. Det er glat, opdelt og meget tilgivende (i modsætning til nogle distroer). Det er let ud af kassen, og det giver dig mulighed for at konfigurere alt og hvad som helst, som du vil. Lad os se nærmere på det.

Jeg tror, ​​at det største problem med NixOS er den fuldstændige tilsidesættelse af standardfilsystemhierarkiet. Jeg har ikke noget imod det, fordi jeg til tider finder filsystemhierarkistandarden forvirrende, men det er et problem for nogle brugere. Det er også et problem, når man bygger en pakke fra dens kildekode, men der er en måde at gøre kildebygninger til .nix-pakker til brug sammen med Nix-pakkehåndteringen, så det er heller ikke rigtig et problem.

NixOS er en levedygtig daglig distro for gennemsnitlige brugere, der er villige til at lægge en lille smule arbejde i det. Da det er lidt underligt, kan viden om NixOS muligvis ikke oversættes godt til andre distroer. NixOS er meget let og brugbar. Jeg tror, ​​at det sandsynligvis er en meget god distro for en mere avanceret bruger. Som jeg sagde, var jeg i stand til at gøre alt, hvad jeg ønskede på NixOS (undtagen at få mine NVIDIA-drivere til at fungere, men jeg tror, ​​det er min skyld).

Nix pakkehåndtering er også tilgængelig for de fleste andre distroer, så hvis du vil bruge Nix pakkehåndtering og al den Nix-herlighed, der er knyttet til den (som isolering af pakker), kan du. Jeg holder sandsynligvis ikke NixOS på min maskine, men jeg tror, ​​jeg vil begynde at bruge Nix-pakkehåndteringen på den distro, jeg afregner i denne uge.

Mere på DistroWatch

Gik du glip af en sammenfatning? Tjek Eye On Open-startsiden for at blive fanget med de seneste nyheder om open source og Linux.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found