Programmering

Raspberry Pi er din nye private sky

Den løbende vittighed er, at Raspberry Pis er billigere end en egentlig hindbærkage. Selvom jeg ikke ville betale $ 50 til $ 100 for en tærte at spise, er ideen at give en meget kapabel computer med et lille fodaftryk med indbygget netværk, der kører open source-software til en pris, som hobbyfolk såvel fagfolk, har råd til.

Jeg har brugt dem i årevis som IoT-enheder, i betragtning af at de kan indsamle, gemme, behandle og overføre data samt reagere på dataene, hvis det er nødvendigt. Folk bruger Raspberry Pis på projekter som at gøre motorcykelridning sikrere og anden IoT / edge net-ny udvikling.

Ting ændrer sig imidlertid for Pis.

Jeg var glad for at se k3s-projektet, som er en let Kubernetes-distribution til brug i "ressourcebegrænsede miljøer." Det er open source såvel som optimeret til ARM-processorer. Hvis du ikke har gættet nu, gør dette det muligt at køre en Raspberry Pi-baseret Kubernetes-klynge, da denne Kubernetes-distribution virkelig er specialbygget til Pi, selvfølgelig med nogle begrænsninger.

Denne aktiverende teknologi lader skyarkitekter placere Kubernetes-klynger, der kører containere uden for den centraliserede offentlige sky på små computere, der fungerer tættere på datakilderne. Klyngerne er stadig tæt koordinerede og spreder måske endda en applikation mellem en offentlig cloudplatform og hundreder eller endda tusinder af Raspberry Pis, der kører k3s. Det er helt klart en type edge computing med tusindvis af brugssager.

Hvad der slår mig ved dette arkitekturmønster er, at billige, kantbaserede enheder fungerer som lette private skyer. De leverer ressourcer efter behov og bruger en foretrukken platform såsom containere og Kubernetes. Selvfølgelig har de en øvre grænse for skalerbarhed.

Dette var hvad hybrid sky skulle være, men aldrig var. Parring af en privat og offentlig sky betød ... ja ... du var nødt til at bruge en privat sky. Formålsbyggede private skyer faldt langt bagefter i funktioner og funktionalitet, så meget at virksomheder bevæger sig væk fra dem i 2020, uanset om de allerede er implementeret eller ej.

Hvis du ser på fremtiden for denne arkitektur, vil det virkelig være mange offentlige cloud-mærker - så mange som fem - og mange forekomster af kantcomputersystemer, der er funktionelt private skyer. Denne mange-til-mange-arkitektur kan være lidt af en udfordring at operationalisere, men det vil give den bedste vej til at løse mange problemer med lokal og fjernbehandling. Jeg er inde. Hvad med dig?