Programmering

De 30 færdigheder, som enhver it-person skal have

På MSN forleden bemærkede jeg en artikel kaldet ”75 færdigheder, som enhver mand skal mestre.” Det omfattede nogle færdigheder, jeg har, og andre ikke. For eksempel kan jeg binde en knude og hamre et søm, men ærligt talt kan jeg ikke recitere et digt fra hukommelsen, og bånd forvirrer mig stadig.

Det var en interessant læsning og fik mig til at indse, at jeg kunne være mere afrundet, end jeg er. For at være ærlig kunne vi alle være.

Så i ånden til personlig vækst udviklede jeg en liste over færdigheder, som enhver it-person skulle have.

1. Kunne løse grundlæggende pc-problemer. Disse kan være, hvordan man kortlægger en printer, sikkerhedskopierer filer eller tilføjer et netværkskort. Du behøver ikke at være ekspert og forstå, hvordan man overclocker en CPU eller hacker registreringsdatabasen, men hvis du arbejder inden for it, forventer folk, at du kan gøre nogle ting.

2. Arbejd helpdesk. Alle, fra CIO til seniorarkitekt, skal kunne sidde ned ved helpdesk og svare på telefonerne. Ikke kun vil du få en ny forståelse for folkene på telefonerne, men du vil også lære dem mere om din proces og undgå eskaleringer i fremtiden.

3. Foredrag. Mindst en gang skal du præsentere et emne for dine jævnaldrende. Det kan være så simpelt som en fem-minutters tutorial om, hvordan IM fungerer, men at være i stand til at forklare noget og være komfortabel nok til at tale foran en skare er en færdighed, du skal have. Hvis du er nervøs, kan du samarbejde med en person, der er god til det, eller lave et rundbord. På denne måde, hvis du bliver forvirret, er nogen der for at dække for dig.

4. Træn nogen. Den bedste måde at lære er at undervise.

5. Lyt mere, end du taler. Jeg siger meget sjældent noget, jeg ikke allerede vidste, men jeg hører ofte andre mennesker sige ting og tænke, "Darn, jeg ville ønske jeg vidste det sidste uge."

6. Kend grundlæggende netværk. Uanset om du er en netværksingeniør, en helpdesk-tekniker, en forretningsanalytiker eller en systemadministrator, skal du forstå, hvordan netværk fungerer og enkel fejlfinding. Du skal forstå DNS, og hvordan man kontrollerer det, samt hvordan man ping og sporer maskiner.

7. Kend grundlæggende systemadministration. Forstå filtilladelser, adgangsniveauer, og hvorfor maskiner taler med domænecontrollerne. Du behøver ikke at være ekspert, men at kende det grundlæggende undgår mange hovedpine på vejen.

8. Vide, hvordan man tager et netværksspor. Alle i IT skal være i stand til at affyre wireshark, netmon, snoop eller et hvilket som helst grundlæggende netværksfangstværktøj. Du behøver ikke at forstå alt i det, men du skal være i stand til at fange det og sende det til en netværksingeniør for at undersøge det.

9. Kend forskellen mellem latens og båndbredde. Latency er den tid, det tager at få en pakke frem og tilbage; båndbredde er den maksimale mængde data, et link kan bære. De er beslægtede, men forskellige. Et link med høj båndbreddeudnyttelse kan få latens til at gå højere, men hvis linket ikke er fuldt, kan tilføjelse af mere båndbredde ikke reducere latenstiden.

10. Script. Alle skal være i stand til at kaste et script sammen for at få hurtige resultater. Det betyder ikke, at du er programmør. Ægte programmører indsætter fejlmeddelelser, ser efter unormal adfærd og dokumenterer. Du behøver ikke gøre det, men du skal være i stand til at sætte noget sammen for at fjerne linjer, sende e-mail eller kopiere filer.

11. Sikkerhedskopier. Før du gør noget, skal du sikkerhedskopiere af din egen skyld.

12. Test sikkerhedskopier. Hvis du ikke har testet at gendanne det, er det ikke rigtig der. Stol på mig.

13. Dokument. Ingen af ​​os andre vil være nødt til at finde ud af, hvad du gjorde. Skriv det ned og læg det på et sted, som alle kan finde. Selvom det er indlysende, hvad du gjorde, eller hvorfor du gjorde det, skal du skrive det ned.

14. Læs "Gøgens æg." Jeg får ikke en klip fra Cliff Stoll (forfatteren), men dette er sandsynligvis den bedste sikkerhedsbog der findes - ikke fordi den er så teknisk, men fordi den ikke er det.

15. Arbejd hele natten med et teamprojekt. Ingen kan lide at gøre dette, men det er en del af IT. At arbejde igennem et helvede-projekt, der kræver en all-nighter for at løse stink, men det bygger meget nyttigt kammeratskab, når det er gjort.

16. Kør kablet. Det ser let ud, men det er det ikke. Plus, du vil forstå, hvorfor installation af en ny server ikke rigtig tager fem minutter - medmindre du selvfølgelig bare tilslutter begge ender og lader kablet falde overalt. Gør ikke det - gør det rigtigt. Mærk alle kablerne (ja, begge ender) og klæd dem pæne og pæne. Dette sparer tid, når der er et problem, fordi du kan se, hvad der går hvor.

17. Du bør kende nogle energiforskrifter. For eksempel: En enhed, der bruger 3,5 kW elektricitet, kræver et ton køling for at kompensere for varmen. Og jeg mener virkelig et ton, ikke bare "meget". Bemærk, at 3,5kW er omtrent hvad 15 til 20 temmelig nye 1U- og 2U-servere bruger. Et ton køling kræver tre 10-tommer runde kanaler til at håndtere luften; 30 tons luft kræver en kanal, der måler 80 x 20 inches. Tredive tons luft er en betydelig mængde.

18. Administrer mindst et projekt. På denne måde forstår du, hvorfor projektlederen næste gang beder dig om en status. Ideelt set har du allerede sendt statusrapporten, fordi du vidste, at den ville blive bedt om.

19. Forstå driftsomkostninger kontra kapitalprojekter. Driftsomkostninger er omkostningerne til at drive virksomheden. Kapitaludstyr er lavet af aktiver, der kan have deres omkostninger spredt over en tidsperiode - f.eks. 36 måneder. Driftsomkostningerne er undertiden bedre, nogle gange dårligere. Ved hvilken der er bedre - det kan gøre en forskel mellem et ja og nej.

20. Lær forretningsprocesserne. At kunne se forbedringer i den måde, virksomheden drives på, er en god teknik til at få point. Du behøver ikke bruge fancy værktøjer; bare stille et par spørgsmål og bruge sund fornuft vil tjene dig godt.

21. Vær ikke bange for at diskutere noget, du ved, er forkert. Men ved også, hvornår du skal stoppe med at argumentere. Det er en fin linje mellem at have en god idé og at være en smerte i røvet.

22. Hvis du er nødt til at gå til din chef med et problem, skal du sørge for at have mindst én løsning.

23. Der er ikke noget som et dumt spørgsmål, så spørg det ... en gang. Skriv derefter svaret ned, så du ikke behøver at spørge det igen. Hvis du stiller den samme person det samme spørgsmål mere end to gange, er du en idiot (i deres øjne).

24. Selvom det tager dig dobbelt så lang tid at finde ud af noget på egen hånd versus at spørge en anden, skal du tage dig tid til at gøre det selv. Du vil huske det længere. Hvis det tager mere end dobbelt så lang tid, så spørg.

25. Lær at tale uden at bruge akronymer.

26. IT-ledere: Lyt til dine medarbejdere. De ved mere end dig. Hvis ikke, skal du slippe af med dem og ansætte smartere mennesker. Hvis du synes, du er den klogeste, skal du træde tilbage.

27. IT-ledere: Hvis du kender svaret, så spørg de rigtige spørgsmål til en anden for at få løsningen; ikke bare give svaret. Dette er svært, når du ved, hvad der vil bringe systemet tilbage hurtigt, og alle i virksomheden venter på det, men det vil betale sig i det lange løb. Når alt kommer til alt vil du ikke altid være tilgængelig.

28. IT-ledere: Første gang nogen gør noget forkert, er det ikke en fejl - det er en læringsoplevelse. Næste gang skal du dog give dem helvede. Og husk: Hver dag er en chance for en medarbejder at lære noget andet. Sørg for, at de lærer noget værdifuldt versus at lære, at der er et bedre job derude.

29. IT-ledere: Giv altid folk mere arbejde, end du tror, ​​de kan klare. Folk vil sige, at du er urealistisk, men alle har brug for noget at klage over alligevel, så gør det let. Der er desuden ikke noget værre end at se på uret kl. og tænker: "Jeg har intet at gøre, men kan ikke gå." På denne måde har dine medarbejdere ikke det dilemma.

30. IT-ledere: Firkantede pløkker går i firkantede huller. Hvis nogen arbejder godt i et team, men ikke så effektivt alene, skal du holde dem som en del af et team.