Programmering

Hvad er cloud computing? Alt hvad du behøver at vide nu

Cloud computing har to betydninger. Den mest almindelige henviser til kørsel af arbejdsbelastninger eksternt over internettet i en kommerciel udbyders datacenter, også kendt som "public cloud" -modellen. Populære offentlige cloud-tilbud - såsom Amazon Web Services (AWS), Salesforce's CRM-system og Microsoft Azure - eksemplificerer alle denne velkendte forestilling om cloud computing. I dag tager de fleste virksomheder en multicloud-tilgang, hvilket simpelthen betyder, at de bruger mere end en offentlig skytjeneste.

Den anden betydning af cloud computing beskriver, hvordan det fungerer: en virtualiseret pulje af ressourcer, fra rå computerkraft til applikationsfunktionalitet, tilgængelig efter behov. Når kunder køber skytjenester, udfører udbyderen disse anmodninger ved hjælp af avanceret automatisering snarere end manuel klargøring. Den vigtigste fordel er smidighed: evnen til at anvende abstrakte beregnings-, lagrings- og netværksressourcer til arbejdsbelastninger efter behov og udnytte en overflod af forudbyggede tjenester.

Den offentlige sky lader kunder få nye muligheder uden at investere i ny hardware eller software. I stedet betaler de deres cloududbyder et abonnementsgebyr eller betaler kun for de ressourcer, de bruger. Simpelthen ved at udfylde webformularer kan brugerne oprette konti og spin op på virtuelle maskiner eller tilvejebringe nye applikationer. Flere brugere eller computerressourcer kan tilføjes på farten - sidstnævnte i realtid, da arbejdsbelastninger kræver disse ressourcer takket være en funktion kendt som autoskalering.

Definitioner af cloud computing for hver type

Rækken af ​​tilgængelige cloud computing-tjenester er stort, men de fleste falder i en af ​​følgende kategorier.

SaaS (software som en tjeneste)

Denne type offentlig cloud computing leverer applikationer over internettet via browseren. De mest populære SaaS-applikationer til virksomheder findes i Googles G Suite og Microsofts Office 365; blandt virksomhedsapplikationer fører Salesforce pakken. Men stort set alle virksomhedsapplikationer, inklusive ERP-pakker fra Oracle og SAP, har vedtaget SaaS-modellen. Typisk tilbyder SaaS-applikationer omfattende konfigurationsmuligheder samt udviklingsmiljøer, der gør det muligt for kunder at kode deres egne ændringer og tilføjelser.

IaaS (infrastruktur som en tjeneste) definition

På et grundlæggende niveau tilbyder IaaS offentlige cloud-udbydere opbevaring og beregningstjenester på basis af betaling pr. Brug. Men det fulde udvalg af tjenester, der tilbydes af alle større offentlige cloud-udbydere, er forbløffende: stærkt skalerbare databaser, virtuelle private netværk, big data-analyse, udviklerværktøjer, maskinindlæring, applikationsovervågning og så videre. Amazon Web Services var den første IaaS-udbyder og forbliver førende efterfulgt af Microsoft Azure, Google Cloud Platform og IBM Cloud.

PaaS (platform som en tjeneste) definition

PaaS leverer sæt tjenester og arbejdsgange, der specifikt er målrettet mod udviklere, der kan bruge delte værktøjer, processer og API'er til at fremskynde udvikling, test og implementering af applikationer. Salesforce's Heroku og Force.com er populære offentlige Cloud PaaS-tilbud; Pivotals Cloud Foundry og Red Hat's OpenShift kan distribueres i lokaler eller tilgås gennem de store offentlige skyer. For virksomheder kan PaaS sikre, at udviklere har klar adgang til ressourcer, følger visse processer og kun bruger et specifikt udvalg af tjenester, mens operatører opretholder den underliggende infrastruktur.

FaaS (fungerer som en tjeneste) definition

FaaS, skyversionen af ​​serverløs computing, tilføjer endnu et lag af abstraktion til PaaS, så udviklere er fuldstændig isoleret fra alt i stakken under deres kode. I stedet for at futse med virtuelle servere, containere og applikationstider, uploader de snævert funktionelle kodeblokke og indstiller dem til at blive udløst af en bestemt begivenhed (såsom en formularindsendelse eller uploadet fil). Alle de store skyer tilbyder FaaS oven på IaaS: AWS Lambda, Azure-funktioner, Google Cloud-funktioner og IBM OpenWhisk. En særlig fordel ved FaaS-applikationer er, at de ikke bruger IaaS-ressourcer, før en begivenhed finder sted, hvilket reducerer gebyrer pr. Brug.

Privat sky definition

En privat sky reducerer de teknologier, der bruges til at køre IaaS offentlige skyer, ned i software, der kan implementeres og drives i en kundes datacenter. Som med en offentlig sky kan interne kunder tilvejebringe deres egne virtuelle ressourcer til at opbygge, teste og køre applikationer med måling for at debitere afdelinger til ressourceforbrug. For administratorer udgør den private sky det ultimative inden for automatisering af datacenter, hvilket minimerer manuel klargøring og styring. VMwares Software Defined Data Center stack er den mest populære kommercielle private cloud-software, mens OpenStack er leder af open source.

Bemærk dog, at den private sky ikke fuldt ud er i overensstemmelse med definitionen af ​​cloud computing. Cloud computing er en tjeneste. En privat sky kræver, at en organisation bygger og vedligeholder sin egen underliggende skyinfrastruktur; kun internt brugereaf en privat sky oplever det som en cloud computing-tjeneste.

Hybrid sky definition

En hybrid sky er integrationen af ​​en privat sky med en offentlig sky. På sit mest udviklede involverer hybridskyen at skabe parallelle miljøer, hvor applikationer let kan bevæge sig mellem private og offentlige skyer. I andre tilfælde kan databaser forblive i kundedatacentret og integrere med offentlige skyapplikationer - eller virtualiserede datacenterarbejdsbelastninger kan replikeres til skyen i tider med maksimal efterspørgsel. Typerne af integrationer mellem privat og offentlig sky varierer meget, men de skal være omfattende for at opnå en hybrid skybetegnelse.

Relateret video: Hvad er den cloud-native tilgang?

I denne 60-sekunders video kan du lære, hvordan den cloud-native tilgang ændrer den måde, hvorpå virksomheder strukturerer deres teknologier, fra Craig McLuckie, grundlægger og administrerende direktør for Heptio, og en af ​​opfinderne af open source-systemet Kubernetes.

Definition af offentlige API'er (applikationsprogrammeringsgrænseflader)

Ligesom SaaS leverer applikationer til brugere over internettet, tilbyder offentlige API'er udvikleres applikationsfunktionalitet, der er tilgængelig programmatisk. For eksempel ved udvikling af webapplikationer bruger udviklere ofte Google Maps API for at give kørselsvejledning; for at integrere med sociale medier kan udviklere kalde API'er vedligeholdt af Twitter, Facebook eller LinkedIn. Twilio har opbygget en succesrig virksomhed dedikeret til at levere telefoni- og messaging-tjenester via offentlige API'er. I sidste ende kan enhver virksomhed tilbyde sine egne offentlige API'er, så kunderne kan forbruge data eller få adgang til applikationsfunktionalitet.

Definition af iPaaS (integrationsplatform som en tjeneste)

Dataintegration er et nøgleproblem for enhver betydelig virksomhed, men især for dem, der vedtager SaaS i stor skala. iPaaS-udbydere tilbyder typisk forudbyggede stik til deling af data mellem populære SaaS-applikationer og lokale virksomhedsapplikationer, selvom udbydere måske mere eller mindre fokuserer på B-til-B- og e-handelsintegrationer, skyintegrationer eller traditionelle SOA-stilintegrationer. iPaaS-tilbud i skyen fra sådanne udbydere som Dell Boomi, Informatica, MuleSoft og SnapLogic giver også brugerne mulighed for at implementere datakortlægning, transformationer og arbejdsgange som en del af integrationsbygningsprocessen.

IDaaS (identitet som en tjeneste) definition

Det sværeste sikkerhedsproblem relateret til cloud computing er styring af brugeridentitet og dens tilknyttede rettigheder og tilladelser på tværs af private datacentre og pubic cloud-websteder. IDaaS-udbydere vedligeholder skybaserede brugerprofiler, der godkender brugere og muliggør adgang til ressourcer eller applikationer baseret på sikkerhedspolitikker, brugergrupper og individuelle privilegier. Evnen til at integrere med forskellige katalogtjenester (Active Directory, LDAP osv.) Og levere er afgørende. Okta er den førende inden for skybaseret IDaaS; CA, Centrify, IBM, Microsoft, Oracle og Ping leverer både lokale og cloud-løsninger.

Samarbejdsplatforme

Samarbejdsløsninger som Slack, Microsoft Teams og HipChat er blevet vitale messaging-platforme, der gør det muligt for grupper at kommunikere og arbejde effektivt. Dybest set er disse løsninger relativt enkle SaaS-applikationer, der understøtter chat-stil messaging sammen med fildeling og lyd- eller videokommunikation. De fleste tilbyder API'er for at lette integrationer med andre systemer og gøre det muligt for tredjepartsudviklere at oprette og dele tilføjelsesprogrammer, der forbedrer funktionaliteten.

Lodrette skyer

Nøgleudbydere i sådanne brancher som finansielle tjenester, sundhedspleje, detailhandel, biovidenskab og fremstilling leverer PaaS-skyer for at gøre det muligt for kunderne at opbygge lodrette applikationer, der udnytter branchespecifikke, API-tilgængelige tjenester. Lodrette skyer kan dramatisk reducere tiden til marked for lodrette applikationer og fremskynde domænespecifikke B-til-B-integrationer. De fleste lodrette skyer er bygget med det formål at pleje partnerøkosystemer.

Andre cloud computing overvejelser

Den mest accepterede definition af cloud computing betyder, at du kører dine arbejdsbelastninger på en andens servere, men det er ikke det samme som outsourcing. Virtuelle skyressourcer og endda SaaS-applikationer skal konfigureres og vedligeholdes af kunden. Overvej disse faktorer, når du planlægger et skyinitiativ.

Sikkerhedsovervejelser for cloud computing

Indvendinger mod den offentlige sky begynder generelt med cloud-sikkerhed, selvom de store offentlige skyer har vist sig at være meget mindre modtagelige for angreb end det gennemsnitlige virksomhedsdatacenter.

Af større bekymring er integrationen af ​​sikkerhedspolitik og identitetsstyring mellem kunder og offentlige cloud-udbydere. Derudover kan myndighedsregulering forbyde kunder at tillade følsomme data fra lokaler. Andre bekymringer inkluderer risikoen for afbrydelser og de langsigtede driftsomkostninger ved offentlige cloudtjenester.

Multicloud-ledelsesovervejelser

Baren til at kvalificere sig som multicloud-adopter er lav: En kunde skal bare bruge mere end en offentlig cloudtjeneste. Afhængigt af antallet og antallet af involverede skytjenester kan styring af flere skyer imidlertid blive ret kompliceret både fra et omkostningsoptimerings- og teknologiperspektiv.

I nogle tilfælde abonnerer kunder på flere skytjenester, simpelthen for at undgå afhængighed af en enkelt udbyder. En mere sofistikeret tilgang er at vælge offentlige skyer baseret på de unikke tjenester, de tilbyder, og i nogle tilfælde integrere dem. For eksempel vil udviklere muligvis bruge Googles TensorFlow-maskinindlæringstjeneste på Google Cloud Platform til at oprette maskinlæringsaktiverede applikationer, men foretrækker, at Jenkins er hostet på CloudBees-platformen til kontinuerlig integration.

For at kontrollere omkostninger og reducere administrationsomkostninger vælger nogle kunder Cloud Management Platforms (CMP'er) og / eller Cloud Service Brokers (CSB'er), som giver dig mulighed for at administrere flere skyer, som om de var en sky. Problemet er, at disse løsninger har tendens til at begrænse kunderne til sådanne fællesnævntjenester som opbevaring og beregning, idet man ignorerer omfanget af tjenester, der gør hver sky unik.

Edge computing overvejelser

Du ser ofte edge computing beskrevet som et alternativ til cloud computing. Men det er det ikke. Edge computing handler om at flytte lokal computing til lokale enheder i et distribueret system, typisk som et lag omkring en cloud computing-kerne. Der er typisk en sky involveret for at orkestrere alle enhederne og tage deres data ind og derefter analysere dem eller på anden måde reagere på den.

Fordele ved cloud computing

Skyens vigtigste appel er at reducere time-to-market af applikationer, der skal skaleres dynamisk. I stigende grad trækkes udviklere imidlertid til skyen af ​​overfloden af ​​avancerede nye tjenester, der kan integreres i applikationer, fra maskinlæring til internetforbindelse (IoT).

Selvom virksomheder undertiden migrerer ældre applikationer til skyen for at reducere datacenterressourcekravene, tilkommer de reelle fordele nye applikationer, der udnytter skytjenester og "cloud native" -attributter. Sidstnævnte inkluderer mikroservicearkitektur, Linux-containere for at forbedre applikationsportabilitet og containerhåndteringsløsninger såsom Kubernetes, der orkestrerer containerbaserede tjenester. Cloud-native tilgange og løsninger kan være en del af enten offentlige eller private skyer og hjælpe med at muliggøre meget effektive devops-stil workflows.

Cloud computing, offentlig eller privat, er blevet den valgte platform for store applikationer, især kundeorienterede, der skal ændres ofte eller skaleres dynamisk. Mere markant fører de store offentlige skyer nu an inden for udvikling af virksomhedsteknologi og debuterer med nye fremskridt, inden de vises andre steder. Arbejdsbelastning efter arbejdsbyrde, virksomheder vælger skyen, hvor en endeløs parade af spændende nye teknologier indbyder til innovativ brug.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found