Programmering

Firefox 51 frigivet

Firefox 51 frigivet

Firefox-udviklerne hos Mozilla har arbejdet hårdt på en ny version af den populære webbrowser. Firefox 51 er netop blevet frigivet, og du kan downloade det fra det officielle Firefox-websted.

Michael Larabel rapporterer for Phoronix:

Firefox 51 er ikke en stor funktionsudgivelse for slutbrugere, men har især understøttelse af FLAC-lyd, endelig! Fantastisk at se, at webbrowsere endelig forsendelsesstøtte out-of-the-box til denne open source-lydkodec.

Også bemærkelsesværdigt for Firefox 51 er WebGL 2.0 som standard. De har også aktiveret Skia-indholdsgengivelse som standard også i Linux-build.

Nogle andre ændringer inkluderer forbedret videoydelse, når du ikke bruger GPU-acceleration, zoomindikatoren vises nu i menulinjen, hvor e10s multi-process Firefox tændes for brugere med udvidelser, der ikke udtrykkeligt er markeret som inkompatible, forbedringer af Firefox's adgangskodeadministrator forskellige CSS / JavaScript / ES2015 udvikler forbedringer.

Mere på Phoronix

Nyhederne om Firefox 51 ramte Linux subreddit, og folkene der delte deres tanker om det:

Charwinger21: “Interessant at Firefox og Chromium begge gør et så stort skub for codec-support lige nu.

FLAC, WebP, WebM / VP9 (og snart AV1), APNG (masser af aktivitet på Chromium bug tracker), Opus osv. ”

Elocutionisto: “FLAC er ikke din typiske webstandard, interessant.”

Juser6553591: "Det er det bedste tabsfri lydformat med mindre filstørrelser end WAV og god surround sound-understøttelse."

Bubblethink: ”Har begge chrom og firefox flac nu? Dette kan muligvis skubbe streamingtjenester (google musik, spotify osv.) Til også at bruge flac. Lige nu topper de alle sammen med mp3 320 kbps. Ikke en stor forskel hørbart, men dejligt at have. ”

Natanael_L: "Den virkelige grund til at have det er for musikbiblioteker, hvor du har båndbredde og support til ikke at skulle genkode."

RedditCantBeTrusted: “… I det forløbne år føltes det som om de lige har kørt i cirkler og foretaget unødvendige ændringer som at tilføje lomme og hej. Dette er ændringer, der har meget reelle virkninger og føles innovative, og jeg håber, at Mozilla har mere i vente for 2017. ”

Mere på Reddit

Kom godt i gang med en VPN i Linux

En VPN kan være et uvurderligt værktøj for mange internetbrugere, inklusive dem der kører Linux på deres computere. En forfatter hos TechRadar har en nyttig oversigt over, hvordan du kommer i gang med at bruge en VPN i Linux.

Arthur Baxter rapporterer for TechRadar:

Internettet skulle være åbent og tilladelsesløst, overskride grænser og gøre verden til et mindre sted. Noget af dette er opnået, men der er også en krybende følelse af, at internetudbydere (internetudbydere), nationalstater og webtjenester i stigende grad låser deres netværk ned og indfører censur og diskriminerende baseret på computer, browser og IP-adresse.

Mange teknologier sigter mod at frigøre information fra censur og geografiske begrænsninger. De fleste begrænsninger placeres kun på internettet kunstigt og overfladisk og kan let omgåes.

Selv dårligt konfigurerede netværk er noget, der ofte skal omgåes ved hjælp af værktøjer, der ellers er oprettet for at bryde censur - da nogen ved, hvem der har haft problemer med at oprette forbindelse til deres server via SSH med lufthavnens Wi-Fi.

Den mest populære måde at omgå censur på er med et VPN (Virtual Private Network).

Mere på TechRadar

Google Voice opdateret

Google Voice er en af ​​Googles mest populære tjenester. Det har fået en betydelig opdatering, herunder en visuel eftersyn, der placerer den i samme liga som Googles andre apps.

Chris Welch rapporterer for The Verge:

Google annoncerede netop den nye og forbedrede Google Voice, som virksomheden drillede for et par uger siden. I dag finder du opdaterede versioner af Voice tilgængelig til Android, iOS og på nettet. Tjenesten har fået en tiltrængt visuel opdatering, der bringer den i tråd med Googles andre apps. Ifølge Googles blogindlæg om ændringerne “har din indbakke nu separate faner til tekstbeskeder, opkald og telefonsvarer. Samtaler forbliver i en sammenhængende tråd, så du nemt kan se alle dine beskeder fra hver af dine kontakter ét sted. ”

Bortset fra blot at bringe Voice opdateret æstetisk, overfører den opgraderede app nogle funktioner, der indtil nu kun var tilgængelige for brugere, der havde skiftet til Hangouts til nogle Voice-funktioner som sms'er og telefonsvarer. For det første understøttes foto-MMS nu af Google Voice på alle platforme og på stort set alle større operatører. Billeder vises integreret i dine samtaler, og det er lige så let at affyre dine egne som enhver anden sms-app. Det lyder som grundlæggende funktionalitet, men MMS har været et langvarigt ømt sted for Voice. Ikke flere e-mails med MMS-vedhæftede filer eller andre underlige løsninger.

Gruppemeddelelser er også blevet føjet til de vigtigste Voice-apps - ingen Hangouts kræves. Dette er en anden afgørende vigtig funktion for mange mennesker, som Google Voice hidtil har været dårlig med. Med dagens opdatering mærkes gruppesamtaler meget tydeligt og skal fungere, som du forventer.

Mere på The Verge

Gik du glip af en sammenfatning? Tjek Eye On Open-startsiden for at blive fanget med de seneste nyheder om open source og Linux.