Programmering

6 Windows-desktopværktøjer, som enhver softwareudvikler har brug for

De fleste softwareudviklere, der arbejder på Windows, har en ret standard liste over værktøjer: en kodeditor eller IDE; Git eller et andet versionskontrolsystem en messaging-klient (hvad enten det er Slack eller en af ​​dets kloner) osv. Og da de fleste udviklerarbejdsprocesser er online, har webbrowseren fjernet mange andre værktøjer, som vi normalt installerer på skrivebordet.

Men der er stadig et antal desktop-apps, som programmører kan drage fordel af, hvad enten de administrerer ens daglige arbejdsgang eller til oprettelse af indhold, der støder op til opgaven med at opbygge software (som video walkthroughs eller screencasts). Her er seks sådanne værktøjer, der fortjener et sted på enhver udviklers skrivebord.

OBS Studio

OBS Studio er så tæt på en alt-i-en-løsning til live videooptagelse og streaming, som du sandsynligvis får uden at skulle betale for en. Denne open source-applikation konkurrerer med mange af sine kommercielle kolleger inden for både polsk og fleksibilitet. Det understøtter optagelse fra enkeltvinduer, hele desktops eller faste områder på skærmen, skiftning direkte mellem visninger og overlays fra forskellige kilder (stillbilleder, forfilmede film, live video osv.). Og det giver lige så fleksibel support til lydoptagelse.

Hver funktion i OBS Studio kan tilsluttes en brugerdefineret genvejstast, så du kan starte programmet, minimere det og styre din optagelse uden at skulle springe programmet tilbage åbent (selvom dette kræver en vis øvelse). Én mindre udeladelse: Der er ingen måde at foretage interaktive zoom på et felt på skærmen, når du fanger, f.eks. Ved hjælp af en tastekombination og mushjulet. Men i betragtning af hvor meget OBS Studio giver dig for prisen, er det alt andet end uovertruffen.

ditto

Udklipsholderen i Microsoft Windows har aldrig været meget alsidig, for det meste fordi den kun lagrede et klip ad gangen. Windows 10 tilføjede for nylig en "historik" -funktion til udklipsholderen, men den er stadig ikke så kraftig som nogle af os vil (selvom funktionen "synkroniser udklip på tværs af enheder" er nifty).

Ditto tilføjer en massiv mængde ekstra funktionalitet til Windows udklipsholder. Bortset fra at gemme så mange klip, som du vil, kan du skrive for at søge, gemme almindelige klip til genbrug, lade klip udløbe efter x dage, og udfør specielle indsætningsfunktioner, som kun at indsætte almindelig tekstversion af et klip. Min yndlingsfunktion: Hvis du kopierer et billede, kan du åbne Ditto, trække billedet ud af kliplisten, slippe det til en mappe, og det gemmes der som en PNG-fil. Screenshots bliver ikke meget nemmere end det.

Unichars

Et andet langvarigt Windows-smertepunkt er at skrive specialtegn - accenter, matematiske symboler osv. - uden at bruge et specielt tastatur eller en anden form. Unichars bruger en stærk metafor til at skrive specialtegn: komponentnøglen (noget Unix-folk burde være bekendt med). Slå komponent-tasten - det er typisk en af ​​Alt-tasterne, men du kan tildele den igen - og du kan kombinere et eller flere tastetryk i et enkelt tegn.

Hvis du f.eks. Komponerer "O" og et dobbelt citat ("), får du et O med en umlaut (Ö). Du får live feedback fra hvert tastetryk, så du relativt hurtigt kan finde ud af, hvordan du får tegn og nogle hele alfabeter har nemme præfikser: brug f.eks. G og g til henholdsvis store og små bogstaver på græsk. Og endelig kan Unichars tilpasses fuldstændigt, så du kan bruge nøglekompositioner til dine egne karakterer eller til hele tekedler på kedelpladen. selve programmet er ikke blevet opdateret i nogen tid, men det kører stadig pålideligt godt på Windows 10.

KeePass

Ordet siger, at adgangskoder langsomt gradvis udfases og erstattes med mere elegante måder at autentificere sig selv på, men vi er stadig en vej fra den adgangskodeløse verden. Indtil da vil en adgangskodeadministrator fortsætte med at gøre online-livet meget, meget lettere, så hvorfor ikke vælge en gratis? Når alt kommer til alt er open source-projektet KeePass stadig et af de mest populære, bredt understøttede og bredt konfigurerbare adgangskodeadministratorer til rådighed.

KeePass fungerer som et generelt krypteret lager for brugerhemmeligheder, ikke kun adgangskoder. Indgange er versioneret, så hvis du har brug for at grave en ældre version af en adgangskode ud, kan du finde den i din KeePass-databasehistorik. Derudover har tredjepartsudviklere oprettet en række nyttige tilføjelser - som en udtalt adgangskodegenerator eller Windows Hello-integration. Men med eller uden tilføjelser er KeePass enormt nyttigt. For eksempel kan poster konfigureres til automatisk at skrive i et vindue med en given billedtekst, når der trykkes på en genvejstast.

Der findes flere inkarnationer af KeePass. Nogle er til andre operativsystemer som KeePassX til Linux og MacOS; andre er reinkarnationer, som KeePassXC, skrevet i C ++ i stedet for C # eller KeeWeb, en Electron-appversion. Men den originale KeePass er fortsat et godt træk for Windows-brugere.

Irfanview

Hvis du overhovedet udfører arbejde med billeder, har du brug for mindst ét ​​billedstyrings- og visningsværktøj til generelle formål - noget mere end en filudforsker, men en hel del mindre end Adobe Photoshop. Irfanview har en fin balance. Det indlæses hurtigt nok til at fungere som en forhåndsvisning af billedet på stedet, men pakker også i mange andre nyttige funktioner uden at lade dem komme i vejen.

Gennemsøgning af miniaturebilleder, massekonvertering af billeder og hurtig og snavset redigering er alle her. Der er endda understøttelse af nogle virkelig eksotiske billedformater og udvidelser, som TIFF'er på flere sider, og en plugin-arkitektur til alt, der ikke er inkluderet som standard. Selvom Irfanview ikke er open source, er det gratis at bruge, understøttet af donationer fra tusinder af brugere over hele verden.

WinDirStat

"Hvor gik al min diskplads hen?" er det andet mest almindelige spørgsmål, som udviklere stiller sig selv (lige efter “Er der mere kaffe?”). Underkataloger og underkataloger kan fyldes op med alle former for digitalt kuld - logfiler, midlertidige filer, forladte downloads, software, der aldrig afinstalleres korrekt, uaktuelle sikkerhedskopier, du hedder det.

WinDirStat analyserer lagerplads på et Microsoft Windows-system og giver dig et praktisk grafisk overblik over, hvad der fylder hvor meget plads. Det skønne ved WinDirStats præsentation er, hvordan du med et øjeblik kan se, hvor den største og mest afsidesliggende anvendelse af rummet er, jo bedre er at udpege dem og genvinde dem hurtigere. Dens egen ulempe er, at det kan tage minutter i træk at scanne et drev, men det væld af indsigt, du får tilbage fra scanningen er mere end ventetiden værd.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found