Programmering

Hvorfor Linux stadig er bedre end Windows 10

Linux slår stadig Windows 10

Microsofts frigivelse af Windows 10 har tilføjet en ny rynke til de evige "Windows versus Linux" -diskussioner online. Og for nylig tog en Linux redditor sig tid til at installere Windows 10 og udforske noget. Mens han fandt Windows 10 at være en pænere version af Windows, varede det ikke længe, ​​før han indså, at Linux stadig slår Windows som et desktop-operativsystem.

R3D3MPT10N sendte sine tanker i Linux subreddit:

Jeg flyttede til Linux tilbage i Fedora Core 4. dage, omend kun for et stykke tid. Jeg forstod ikke helt, hvad Linux var, men jeg var kun 14 på det tidspunkt. En af mine venner, der arbejdede i I.T, brændte mig en kopi på nogle cd'er, og jeg installerede den begejstret som en dobbelt boot på mine forældres computer. Siden da har jeg oplevet Canonicals-verdenen af ​​Ubuntu, den vidunderlige verden af ​​OpenSUSE, fiket med Arch og Gentoo og spillet med indviklingen af ​​CentOS og RHEL. Det er sikkert at sige, jeg elsker Linux. Efter at være kommet i fuld cirkel er jeg tilbage til Fedora - nogle år senere, da det nu er Fedora 23. Linux er utvivlsomt kommet meget langt. Linux har dog stadig den opfattelse af at være kompleks og besværlig. Men denne opfattelse kunne ikke være længere fra sandheden i 2016. Intet beviste det for mig mere end min nylige erfaring med det nyeste flagskib fra Microsoft - Windows 10.

Der er gået et stykke tid siden jeg lavede en kaffe og så utålmodigt mine opdateringer installere. Men ligesom alt fortjener Windows at prale med de seneste forbedringer. Og så som en tøvende første gang Linux-bruger var jeg lidt tilbageholdende med at installere Windows 10 på det skrøbelige bare-metal på min computer. Som sådan valgte jeg at installere Windows 10 i KVM under Fedora 23. Jeg portede derefter videresendte RDP-porte til VM og brugte RDP fra min Mac. For at være retfærdig er det en ret ægte oplevelse. Jeg har også brugt VMware til at installere en kopi på min Mac og konstateret, at KVM og RDP giver en lignende, men mindre ressourcekrævende oplevelse for min 13 "bærbare computer. Jeg afviger.

"Hvilket smukt operativsystem dette er blevet", tænkte jeg ved mig selv, da jeg så det blå vindue skarp lys skinne over min skærm. Komplimenteret med den sorte proceslinje fortsatte æstetikken ind i Start-menuen med en gennemskinnelig baggrund og relativt intuitivt design - sammenlignet med Windows 8-metroskærmen. Jeg bemærkede, at der er mulighed for at ændre det til fuldskærm. Men selv da ser det stadig meget bedre, renere og mere gennemtænkt ud end det, vi så i Windows 8. Indtil videre er jeg imponeret, selvom bare for æstetikken.

Men jeg ville ikke stoppe der. Jeg ville bruge dette som en dagligdags bruger, der netop hentede deres skinnende nye bærbare computer. Jeg åbnede Edge-webbrowseren igen, æstetikken er god, men jeg har bevæget mig ud over bare at se på, hvor smukt alt er nu. Ingen adresselinje? Det er ok, jeg kan følge, hvordan tingene fungerer her. Jeg skriver min url i søgefeltet og trykker på enter. Af en eller anden grund har det ført mig til en bing-søgeside, og der, det tredje link ned, er den URL, jeg leder efter. Ok, så Bing er ikke fantastisk, men alt har været relativt intuitivt indtil dette tidspunkt. Jeg er sikker på, at jeg kan ændre det til Google.

Jeg flytter ind i indstillingerne for Edge og ser muligheden for at ændre din søgefelt søgemaskine. Ak, det ser ud til, at alle indstillingerne er nedtonede, og jeg kan ikke tilføje eller ændre min søgemaskine? Men hvorfor skulle en sådan mulighed eksistere efter at have fundet den, jeg har ikke lov til at bruge den? Jeg går tilbage til min startside og søger efter, hvordan jeg gør det. Det første resultat giver mig en side, der illustrerer de forskellige fordele ved at holde fast i Bing efterfulgt af nogle detaljer for at ændre søgemaskinen. Naviger først til siden i søgemaskinen, gå derefter til indstillinger> skift søgemaskine, og den side, du er på, skal vises. Sikker nok gjorde det. Men hvis brugeren har brug for at søge efter, hvordan man ændrer en grundlæggende indstilling, er din forpligtelse over for dine brugere bestemt ikke en baseret på deres bedste interesser. Hvorfor kan jeg ikke bare skrive en søgemaskine? Jeg mener, jeg havde ingen grund til at flytte væk fra Edge, medmindre jeg ikke kan gøre noget med relativ lethed.

Stadig ingen SSH? I 2016? Skal downloade PuTTy. Forsøgte at fjerne Windows 10 Education-vandmærket fra min ægte kopi af Windows 10: Skal bruge en hex-editor, for at ændre hex-bits til 00. Men fordi du skal downloade en af ​​dem. Hvilket lyder simpelt i teorien, men det betyder at navigere i det store udvalg af tvivlsomme websteder for at finde en passende editor, der måske eller måske ikke indeholder en slags Virus eller Malware. Hvorfor? Hvorfor er dette det mest populære operativsystem? Hvorfor er DETTE det operativsystem, som folk vælger at lave spil til, udvikle software til og tjene penge på?

Moralen i denne historie er, ja, Windows 10 kan være smuk. Windows 10 understøtter muligvis alle dine yndlingsspil. Men i 2016 er der ikke noget dette operativsystem gør, som Linux ikke kan. Mere vigtigt er, at Linux ikke kommer i vejen, mens du gør det. Flere og flere spil udvikles og frigives på Linux. Linux-stabilitet har aldrig været bedre. Du behøver ikke engang at downloade en driver til dit trådløse kort, før du kan downloade en driver til det. Det skal være en fordel. Linux er bare bedre for alle. Jeg vil anbefale det til alle, der er trætte af deres operativsystem, fortæller dem, hvordan de bruger det og kommer i vejen. Der har aldrig været færre grunde til at vælge Windows frem for Linux, og derfor absolut ingen grund til, at DETTE ikke skulle være det forsinkede år for Linux Desktop.

Mere på Reddit

Hans andre Linux-redditors chimede ind med deres tanker:

P4p3r: "Windows 10 er kun smuk, hvis du kun bruger" moderne "apps og aldrig forlader skrivebordet. Brugergrænsefladen er virkelig inkonsekvent, du kan justere indstillinger flere steder ... Det er en katastrofe, hvis du går mere end overfladens dybde. Også, det ligner virkelig plasma 5s brise-tema. "

SolidState: "Åh, indstillingerne er så irriterende. Der er en indstillingsapp (?) I startmenuen, der ser smuk ud og windows10-lignende, men den indstilling, du leder efter, er ikke der. Det er i kontrolpanelet, som du ikke ' ikke ved eksisterer, medmindre du tilfældigvis søger efter det, og som stadig ser ud som det har gjort siden xp.

Det kan se pænt ud, men det er de samme gamle ting nedenunder, hvilket ville være ok Jeg antager, at hvis de gamle ting lige var blevet vedligeholdt for at holde trit med tiden, men de nye ting ser ud til at være blevet pudset på willy-nilly uden nogen tanke for konsistens. "

Blackomegax: "Bortset fra spil og arbejde bruger jeg ikke Windows mere. Og endda SPIL er ikke et problem længere. Jeg har mere på damp, end jeg nogensinde vil kunne spille i årevis."

Grndzro4645: "Det største problem, jeg støder på med at få folk til at skifte, er at de ofte har en jeg-noget, og de freak ud over ikke at have I-melodier. Det er bogstaveligt talt den største flaskehals for at få folk til at skifte."

Martinidude: "Jeg har brugt Linux siden omkring en måned efter, at Windows 10 kom ud. Jeg har prøvet det før, men det var første gang, det sidder fast. Jeg starter stadig dual boot til et eller to programmer, som jeg ikke har været i stand til. for at finde acceptable alternativer. Selv min mor, der er i 70'erne, elsker sin computer igen, nu hvor jeg sætter Linux på den. "

Dogemaster68: "Dette problem kommer så ofte op, og jeg er helt enig i, at Linux er virkelig fantastisk, jeg bruger det udelukkende. Men hvad er anderledes nu, denne gang for den" gennemsnitlige ", ikke-tekniske bruger som dine forældre eller bedsteforældre? At køre Linux dig er nødt til at geninstallere operativsystemet, som er for meget for de fleste. Mange mennesker ved ikke engang, hvad Linux er. Plus, Windows har et absolut kvælningsgreb på markedet for desktop-computere, især med Microsoft Office-platformen. Så mit spørgsmål er, hvad der er anderledes nu? Hvordan kan Linux på skrivebordet overvinde Windows og til en vis grad Apple? "

PoetheProgrammer: "Fordi operativsystemet er blevet irrelevant, og de fleste mennesker har ikke engang brug for en pc."

Mere på Reddit