Programmering

Anmeldelse: Visual Studio 2017 er det bedste nogensinde

For to år siden, da jeg gennemgik Visual Studio 2015, kom jeg væk og tænkte, at Microsofts IDE var blevet det mest komplicerede produkt nogensinde, og Microsoft skulle forenkle det i fremtiden. Jeg tog fejl i en henseende: Selvom Microsoft kastede nogle få funktioner til Visual Studio 2017, tilføjede det meget mere. Men helt sikkert formåede Microsoft at levere en enklere - og smidigere - IDE i Visual Studio 2017 på trods af at den øgede sine muligheder.

I modsætning til nogle tidligere versioner af Visual Studio, der fokuserede på at introducere komplicerede nye Microsoft-specifikke teknologier såsom Windows Communication Foundation og Windows Workflow Foundation, installeres og fungerer Visual Studio 2017 bedre og hurtigere, understøtter flere programmeringssprog og platforme, forbedrer udviklerens produktivitet og gælder til tværgående platforme på naturlige måder.

For de fleste brugere af Visual Studio 2015 er opgradering til Visual Studio 2017 en no-brainer. Lad os undersøge hvorfor.

Større og mindre

I nogle henseender ligner Visual Studio 2017 endnu mere som en stor grabpose med fast relaterede produkter end tidligere versioner af Visual Studio. Dens voksende samling af udviklingsmål inkluderer nu Windows, Android, iOS, Linux, MacOS, .Net Core, Anaconda, Azure webapps og tilsluttede tjenester, Docker, Office og webudvikling med ASP.Net, HTML5 / CSS3, JavaScript, Node .js, Python eller (stor ånde) TypeScript. Hvilken liste - og den er ikke engang komplet, da der er yderligere understøttede teknologier, såsom SQL Server, Visual Studio Extensions og R.

Hvordan begynder man endda at knytte webudvikling med ASP.Net til Android- og iOS-udvikling? Der er en måde at gøre alt det ovenstående på i C #, med Xamarin og Mono som teknologier til den mobile side. Det er dog ikke den eneste mulighed for mobil i Visual Studio 2017.

Måske kan du ikke lide C #, men stadig vil udvikle dig til Android og iOS. Hvad med at bruge C ++ eller JavaScript? Begge sprog har understøttet arbejdsbelastninger til mobiludvikling. Når du graver dybere, begynder Visual Studio-strategien om at have noget for alle, der alle er bundet sammen med fælles grænseflader (både brugergrænseflade og API), giver mening. Når alt kommer til alt er de fleste softwareudviklere nødvendigvis flersprogede, når det kommer til programmeringssprog og relaterede teknologier. Dagen for at kunne skrive alt i Fortran er for længst forbi. Og de fleste virksomheder har stærke meninger om deres “standard” udviklingssprog og miljøer.

Men hvad med installationen? Den enorme størrelse af Visual Studio-installationen har været et problem siden det første Visual Studio-produkt for 20 år siden. Visual Studio 2017 har et meget mere modulært installationsprogram end tidligere versioner (se figuren nedenfor), en velkommen forbedring. Minimuminstallationen er overraskende nok relativt få hundrede megabyte. En fuld installation af Enterprise Edition tager dog 30 til 40 GB afhængigt af de forudsætninger, der allerede findes på systemet. Microsoft fortæller mig, at den gennemsnitlige installation er omkring halvdelen.

Størrelsen på den fulde installation er ikke alt Microsofts fejl. For eksempel bruger Google Android-emulatoren mere end 17 GB. Det betyder, at Visual Studio i sig selv er meget mindre, end det plejede at være, selvom det dækker alle de ekstra målsystemer.

Hvad er nyt?

Hvad er nyt og spændende i Visual Studio 2017, der kan friste dig til at opgradere fra Visual Studio 2015 med den aktuelle servicepakke? Microsoft hævder, at IDE er hurtigere "fra opstart til lukning" og nu giver en måde at se, redigere og fejle kode uden projekter og løsninger. Microsoft hævder også, at forbedringer af kodnavigation, IntelliSense, refactoring, kodefix og debugging sparer dig tid og kræfter på hverdagens opgaver uanset sprog eller platform. Bestemt alle disse er rart at have, men er den forbedrede produktivitet nok til at få dig til at opgradere? Jeg vil prøve at beskrive, hvordan de har det i praksis, når jeg diskuterer IDE.

hvis du gør det ikke ønsker at udføre en fuld installation, enten fordi du mangler diskplads eller ikke er interesseret i alle aspekter af produktet, er det modulære installationsprogram meget mere praktisk end Visual Studio 2015-installationsprogrammet. På den anden side, hvor ofte installerer du Visual Studio? Et par gange om året med opdateringer hvert par uger? Jeg sætter pris på forbedringen, men den skulle ikke have meget indflydelse, medmindre du er begrænset til diskplads - for eksempel hvis du udvikler dig på en bærbar computer, der fulgte med en 128 GB solid state-disk.

En hurtigere IDE har derimod en enorm indvirkning. Visual Studio-opstart og løsningsbelastning er blevet mærkbart hurtigere i de sidste par iterationer, der går fra "Jeg må hellere koge vand og bryg te, mens mit projekt åbner" i Visual Studio 2008 til det nuværende "Lad mig bare stå op og strække mig efter et par sekunder, mens mit projekt åbner. ” Hvad angår arbejde med kode minus projekter og løsninger, har jeg kun ønsket det i 20 år siden Visual Studio 97.

Microsoft viser en indbygget pakke af Azure-værktøjer, der giver dig mulighed for at konfigurere, opbygge, fejlagtigt, pakke og implementere applikationer og tjenester på Microsoft Azure direkte fra IDE. Hvis du bruger Azure, er det en gevinst: At hoppe mellem Azure-konsollen, Azure-kommandolinjen og Visual Studio kan distrahere og afbryde dit flow. Hvis AWS er ​​din primære sky, kan du dog slet ikke bekymre dig om dette.

Endelig lover Microsoft, at det med Visual Studio 2017 og Xamarin er hurtigere og nemmere end nogensinde før at opbygge, teste og debugge mobile apps til Android, iOS og Windows. Hvis Xamarin endelig er blevet rystet for at arbejde på Android og iOS uden bugs (som jeg har ikke testet udførligt), og hvis XAML-designeren er blevet hurtig nok til at bruge uden at få mig til at kaste computeren ud på gaden, vil det være et stort plus.

På sidstnævnte spørgsmål hævder Microsoft, at omkring 90 procent af omkostningerne ved at åbne XAML-designeren er væk. I overensstemmelse med denne påstand observerer jeg nu en pause på fem sekunder med en meddelelse om at "indlæse designeren ...", som bestemt er bedre end det minut eller deromkring, som designeren plejede at tage for at indlæse. Jeg ser også et hurtigere svar på både at trække widgets til designoverfladen og skrive i XAML-kodevinduet. Forsinkelsen under synkronisering af de to vinduer er stadig mærkbar, men får mig ikke længere til at tro, at Visual Studio muligvis er gået ned.

Du kan også udvikle mobilapps på tværs af platforme i Visual Studio 2017 med Apache Cordova eller Visual C ++. Brugssagen til mobiludvikling med JavaScript og Cordova er tydelig, og mange mennesker er allerede afhængige af den til mobilapps på tværs af platforme. Men hvorfor har vi brug for Visual C ++ - platformudvikling på tværs af platforme mellem iOS og Android? Det viser sig, at der er mange mobile C ++ - udviklere, der vil sætte pris på det. For mobilspil og forbrugerapps viser den almindelige kode, normalt i C eller C ++, sig at være en betydelig procentdel af projektet med et brugergrænseflade skrevet i Objective C ++ eller Java øverst.

Selvom Visual Studio 2017 understøtter nogle iOS- og MacOS-udvikling fra Windows, har du stadig brug for en Mac. Hvorfor? At debugge konsolapplikationer og ASP.Net til MacOS, at opbygge GUI'er til MacOS og at opbygge og debugge apps til iOS.

C ++ er selve modellen til et moderne bærbart sprog, og det bruges ofte til at udvikle applikationer, der kører på flere operativsystemer. Det er delvis, hvorfor Microsoft også tilføjede C ++ support til Linux-udvikling i denne udgivelse og forbedrede dens C ++ -standardoverensstemmelse.

Hvad er der væk?

Visual Studio 2017 har undladt flere sjældent anvendte funktioner. Du kan dog i øjeblikket stole på nogle af de funktioner, der var pining for fjordene; de er stadig tilgængelige, men kun hvis du kører en gammel version side om side med den nye. Det kan stadig hindre din adoption, fordi installation af flere forekomster af Visual Studio (især de ældre versioner) på en enkelt disk næsten beder om et diskpladsproblem.

Silverlight, en forkert delmængde af Windows Presentation Foundation til levering af medier og rige interaktive applikationer fra en browser-tilføjelse, var al den vrede i begyndelsen af ​​2010'erne og er nu udfaset. Jeg springer over den interne Microsoft-magtkamp mellem Silverlight-lejren og HTML5-lejren; det er nok at sige, at Silverlight tabte. Det er derfor ikke overraskende, at Visual Studio 2017 udelader Silverlight-udviklingssupport. Hvis du har brug for at vedligeholde gamle Silverlight-applikationer, skal du fortsætte med at bruge Visual Studio 2015.

På samme måde fremstiller Microsoft ikke længere Windows Phone-smartphones og afskaffer ældre Windows Phone- og Windows Store-versioner til fordel for Windows 10. Afhængigt af hvilken version af Windows Phone du skal vedligeholde, skal du holde fast i enten Visual Studio 2015 eller Visual Studio 2012.

Microsoft har droppet UML-modellering fra Visual Studio 2017 og har ingen planer om at investere yderligere i UML. I stedet har det lagmodellering, afhængighedsdiagrammer og arkitekturlagskontrol af kode. Du kan også oprette og implementere lagmodelleringsudvidelser.

Hvis du virkelig har brug for UML i Visual Studio 2017, kan du bruge et af de hundredvis af UML-værktøjer, der er tilgængelige i dag, hvoraf mange er gratis og open source, og hvoraf nogle i øjeblikket inkluderer Visual Studio-udvidelser.

Installation af Visual Studio 2017

Jeg installerede Visual Studio 2017 på to Windows 10-maskiner: en bærbar computer med en meget lille SSD og et tårn med en anstændig størrelse harddisk. Bemærk, at jeg brugte en frigivelse kandidat fra februar, ikke den endelige udgivelsesversion på grund af den anden uge i marts. Den bærbare computer havde allerede Visual Studio 2015 installeret; tårnet havde Visual Studio 15 preview installeret, hvilket var forgængeren til Visual Studio 2017. Jeg brugte webinstallationsprogrammet fra MSDN. Faktisk så jeg aldrig et ISO-installationsbillede, der blev tilbudt, selvom det ikke betyder, at man ikke eksisterer.

Jeg håbede, at Visual Studio 2017-installationsprogrammet ville være smart nok til at tilbyde at fjerne Visual Studio 2015, da det så, at der ikke var nok plads på den bærbare computers SSD til begge versioner. Ingen sådan held. Fordi der er brugssager til at have både Visual Studio 2017 og Visual Studio 2015 på den samme maskine, blev Visual Studio 2017-installationen stort set reddet af mig. Jeg var nødt til at ty til manuel afinstallation af noget, der ligner Visual Studio 2015 og ældre versioner af relaterede teknologier som SQL Server, et job, der tog mig omkring en time og krævede konstante interventioner. Derefter var jeg i stand til at installere et nyttigt stort stykke Visual Studio 2017. Installationsprogrammet holdt en løbende fane med diskpladsbehovet for de arbejdsbelastninger og moduler, jeg havde valgt, og det ville ikke fortsætte, før det var sikker på, at alt det valgte ville passe.

Jeg troede ærligt at det var unødvendigt at skulle udføre den manuelle afinstallation. På den anden side ville det eneste, jeg kunne tænke på, ville have gjort mit job lettere, have været en afinstallationsguide til gamle Visual Studio-versioner.

På tårnet kunne jeg vælge alle arbejdsbelastningerne i Visual Studio 2017 og trykke på Installer. Processen kan have taget en time. Jeg ved det ikke helt sikkert, for jeg var i stand til at gå væk og komme tilbage for at finde den færdig. Jeg tror, ​​det er første gang, jeg nogensinde har været i stand til at sige det om en Visual Studio-installation.

Den nye modulære installation virker som en stor gevinst. De valg, det tilbyder, er logisk opdelt i "arbejdsbelastninger" og inden for enhver arbejdsbyrde kan du nemt inkludere eller ekskludere specifikke komponenter, såsom Google Android-emulatoren, som jeg oprindeligt var nødt til at ekskludere på den bærbare computer for at installere resten af ​​Xamarin Mobile-arbejdsbelastningen. Du kan angiveligt installere så lidt som et par hundrede megabyte og stadig have et arbejdsmiljø, hvilket er rart for teammedlemmer med fokuseret ansvar og små diske.

Hurtigere, smartere, bedre

Så længe jeg har brugt (og udviklet) IDE'er, som er mere end 25 år, har navnet på spillet været programmørproduktivitet. Selv i de dårlige gamle dage med minicomputere og arbejdsstationer var de største omkostninger ved oprettelse af software udviklerlønninger. Nu hvor hardware- og softwareomkostninger måles i tusinder af dollars i stedet for titusinder, og årlige programmørlønninger løber over $ 100.000 i stedet for under $ 50.000, er programmørproduktivitet endnu vigtigere for bundlinjen. Lad os se på funktionerne i Visual Studio 2017, der har til formål at forbedre produktiviteten - og "glæde" udvikleren for at citere Microsoft.

ScorecardEvne (30%) Ydeevne (30%) Brugervenlighed (20%) Dokumentation (10%) Værdi (10%) Samlet score (100%)
Visual Studio 20171010989 9.5
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found