Programmering

MacOS målrettet mod ny Java-grafikpipeline

Java ville få en ny grafikgengivelsesrørledning til MacOS baseret på Apples Metal-grafik-API'er under et forslag kaldet Lanai-projektet, der flydes i OpenJDK-samfundet.

Ingeniører fra Oracle og JetBrains har allerede udforsket Metal API'erne og arbejdet med proofs of concept og prototyper i JDK sandkassen. Metal blev designet som en langsigtet erstatning for OpenGL som en gengivelsesrørledning på Apple-platforme, der tilbyder bedre ydelse og enklere GPU-design.

Java Development Kit og OpenJFX bruger i øjeblikket OpenGL, som Apple har udfaset. I øjeblikket, hvis OpenGL ikke findes i et MacOS-system, kan JDK desktop API'er ikke fungere og vil ikke starte. OpenJFX er på et lignende sted. Mål for Lanai inkluderer:

  • Oprettelse af en Java 2D-gengivelsesrørledning til MacOS via Metal API'er, der er mindst lige så kapabel som den nuværende OpenGL-rørledning.
  • Udvikling af en lignende metalrørledning til OpenFX.

En bulletin om Lanai-projektforslaget understreger, at gengivelse af rørledninger i JDK er en intern implementering, så Lanai vil ikke oprette eller på anden måde blive eksponeret som Java API'er. Oracle's Phil Race, leder af Java 2D-gruppen, er planlagt til at lede projektet. Stemmer om projektet afholdes i OpenJDK-samfundet indtil 23. juli 2019.