Programmering

Linux: De bedste distroer til spil?

Den bedste Linux gaming distribution?

Linux har meget at tilbyde spillere i disse dage, men det store udvalg af distributionsvalg kan også være forvirrende. En forfatter på Softpedia delte for nylig nogle af hans oplevelser og spurgte sine læsere, hvilken Linux-distro de foretrak at bruge til spil.

Marius Nestor rapporterer for Softpedia:

I de sidste par måneder har vi prøvet flere GNU / Linux-distributioner til spilformål, og vi er kommet til den konklusion, at der ikke er noget perfekt operativsystem derude designet til Linux-spil.

Vi ved alle, at spilverdenen er delt mellem Nvidia- og AMD-brugere. Nu, hvis du bruger et Nvidia-grafikkort, endda et for fem år siden, er chancerne for, at det understøttes på de fleste Linux-baserede operativsystemer, fordi Nvidia leverer opdaterede videodrivere til de fleste, hvis ikke alle sine GPU'er.

Vi fandt hele situationen ret nedslående, i det mindste for nogle AMD Radeon-spillere, der brugte lidt ældre grafikkort. Indtil videre har vi opdaget, at den bedste spiloplevelse med en AMD Radeon HD 8xxx GPU kun kan opnås ved at bruge Mesa 17 fra Git og Linux-kerne 4.10 RC.

Så vi spørger dig nu - hvis du har fundet den perfekte GNU / Linux-distribution til spil, uanset om du bruger en AMD Radeon eller Nvidia GPU, men vi er mest interesserede i dem, der bruger AMD GPU'er, hvilken distro og indstillinger bruger du, og kan du spille de nyeste spil eller stadig har problemer? Tak skal du have!

Mere på Softpedia

Softpedia-læsere delte deres tanker om den bedste spildistro til Linux:

IDCboutu: “Hvis vi taler strengt om spil her, så ville jeg gå med SteamOS. Jeg installerer den i en separat partition og kører den sammen med Windows 10 på min produktionsmaskine. Det virker bare. Periode. Ingen grund til at rode med grafikdrivere eller indstillinger, bare installer og spil. ”

Lihis: “Arch Linux. Det virker bare. ”

Freechelmi: "Indtil nogle opdateringer bryder alt ..."

Haki: “Deepin. Du fik Steam og Crossover (gratis!) Forudinstalleret. Jeg bruger AMD. ”

Meowers: ”Jeg ved, det lyder måske underligt, men den bedste distro for mig har været ParrotSec. Jeg måtte kun installere metapakken nvidia-driver, og alt fungerede perfekt. Hver anden distro, jeg har prøvet, har altid haft problemer. ”

Kaf Shiel: ”Nå, jeg havde ingen idé om, at du kunne bruge Parrot Security til det, men jeg er en stor fan af distro. Efter at have testet Kali (tungvægts desktop, for langsom) og Backbox (altid haft problemer med USB-drev + persistens eller fuld installation til en USB-nøgle) gik jeg til Parrot på et USB-flashdrev. Det er let (takket være MATE) og fungerer på en gazillion computere. ”

JML: “Linux Mint. Leveres med Optimus-indstillingerne installeret til mit Nvidia / Intel-kort, og Steam fungerer fint. Til mine kun Windows-spil bruger jeg PlayonLinux / Wine til at installere og spille dem. Nem nok, og i de fleste tilfælde fungerer det sommetider med lidt fiddling fint. ”

Vikruntasas: “Solus. Manjaro ville sandsynligvis være anden. ”

Kaf Shiel: “Ubuntu 16.04 med Wine til mine Windows-spil. Det er ret nemt at installere tredjepartsdrivere, men jeg ved ikke, om det fungerer godt med AMD-grafikkort. Jeg bruger kun Intel og Nvidia. ”

Doctorx: “Da ubuntu 16.04 kom ud, testede jeg alle tilgængelige versioner .... mine resultater var så utrolige, at jeg skrottede dem og startede forfra ... samme resultat. Top 2 DE var i orden (enhed (gisp!) Og gnome-desktop). De nederste to var xfce og lxde. Jeg kunne ikke finde en grund til flippen fra 14.04. Så jeg slugte min stolthed og fik enhed til at fungere, og til spil er mange spil lige så hurtige som de var i windows. ”

Mere på Softpedia

5 af de mest populære Linux-spildistroer

Tilbage i januar sidste år havde TechRadar en nyttig oversigt over 5 af de mest populære Linux-spildistroer. Det er værd at gennemgå den artikel igen nu, hvis du er interesseret i spil på Linux.

Shashank Sharma og Nick Peers rapporterer for TechRadar:

En spildistro er pr. Definition ikke kun vært for et stort udvalg af spil eller software, der giver en mulighed for at spille spil, men den har også drivere og support til vigtige enheder såsom grafikkort og controllere.

I modsætning til de fleste andre genrer af Linux-distributioner er spildistroer ikke en blomstrende flok. Men dette er ikke fordi Linux-brugere ikke kan lide spil, men i stedet skyldes det, at denne nichekategori næsten er overflødig takket være de fleste moderne desktop-distroer. Næsten alle stationære distroer er i dag udstyret med drivere til de fleste moderne grafikkort, hvilket betyder, at næsten enhver distro kan omdannes til en spillestation.

På trods af dette fortsætter nogle distroer med at udjævne specielle spiludgaver, der giver hundredvis af spil lige ud af porten, og midlerne til at installere endnu mere med ekstra software som Play på Linux, Wine og Steam.

Så uden yderligere ado fremhæver vi fem af de bedste spildistroer.

Fedora Games Spin

Play-Linux

Sparky Linux

Ubuntu Gamepack

SteamOS

Mere på TechRadar

De 8 bedste Linux-spildistroer

Det er FOSS havde også en nyttig oversigt over nogle af de bedste Linux-spildistroer sidste år.

Den tid er længe gået, da spil på Linux næsten var umuligt. Faktisk er spil på Linux vokset ganske stabilt i de senere år.

Selvom der er hundredvis af Linux-distroer, alle med forskellige mantraer og til forskellige formål, er distroer, der er lavet til det eneste formål med Gaming, ikke så almindelige. Men selvfølgelig er der nogle rigtig gode muligheder. Vi vil liste de bedste Linux-spilfordelinger i dag.

Disse distroer er udstyret med forskellige drivere, software, emulatorer og ting til praktisk spiloplevelse, så du bare kan installere det og få spillet i gang.

Distros, der er anført her, er ikke i nogen bestemt rækkefølge. Det er helt op til dig, hvilken distro der bedst passer til dine behov .:

Steam OS

Sparky Linux - Gameover Edition

Game Drift Linux

Spil Linux

Lakka OS

Fedora Games Spin

Ubuntu GamePack

mGAMe

Mere på It's FOSS

Gik du glip af en sammenfatning? Tjek Eye On Open-startsiden for at blive fanget med de seneste nyheder om open source og Linux.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found