Programmering

Vue 3.0 bringer mere hastighed, mere TypeScript

Vue 3.0, en planlagt opgradering til JavaScript-rammen til opbygning af web-UI'er, bevæger sig mod generel udgivelse. Udgivelseskandidatstadiet blev nået den 17. juli, som fulgte en betaudgivelse i det tidlige forår. Vue 3.0-udgivelsen lover betydelige præstationsforbedringer.

Med frigivelseskandidatfasen er både API'en og implementeringen af ​​Vue 3-kernen stabiliseret. RC kan downloades via NPM. Der forventes nu en produktionsudgivelse af Vue 3.0 i august, hvor et tidligere skibsmål i juni er gået.

Højdepunkter i Vue 3.0-udgivelsen:

  • For bedre ydeevne har Vue 3.0 en omskrevet virtuel DOM og kompiler-informerede hurtige stier.
  • Gengivelse på serversiden er to til tre gange hurtigere baseret på benchmarks, der simulerer typiske scenarier. Komponentinitialisering er mere effektiv, og opdateringsydelsen forbedres også.
  • Trærystelser, der reducerer outputfilstørrelsen og forbedrer den samlede ydeevne, er også fremhævet med de fleste valgfrie Vue-funktioner, såsom v-model-direktivet til oprettelse af tovejs databindinger, der nu kan rystes i træ.
  • Composition API omtalt i Vue 3.0, som kan bruges sammen med Options API, tilbyder et sæt additive, funktionsbaserede API'er, der tillader fleksibel sammensætning af komponentlogik og genbrug.
  • Vue.js 3.0-kodebasen er skrevet i TypeScript med automatisk genererede typedefinitioner og en API, der er den samme i både TypeScript og JavaScript. Klassekomponenten understøttes stadig.
  • Eksplorativ typekontrol i SFC (enkeltfilkomponenter).
  • En Custom Renderer API, indstillet til at have integration med NativeScript-rammen.
  • En fragmenteringsfunktion designet til at løse et problem, hvor flere rodkomponenter ikke er tilladt. Progress Telerik, producent af NativeScript, har beskrevet Fragmenter som skabelonindpakningskoder, der bruges til at strukturere en præsentation uden at påvirke semantikken.

Open "progressiv" Vue.js-rammen er beregnet til at muliggøre udvikling af mere testbare, vedligeholdelige webbrugergrænseflader. Websider kan opdeles i genanvendelige komponenter. Vue.js er reaktivt; når data ændres, sørger rammen for at opdatere alle dele af en webside, hvor dataene bruges. Vue.js har 168.000 stjerner på GitHub.