Programmering

Introduktion til Microsofts Dataflex low-code dataplatform

Microsofts familie af applikationer med lav kode og ingen kode er en af ​​dens hurtigst voksende udviklerplatforme. Power Platform er bygget på toppen af ​​teknologier fra Dynamics line-of-business-applikationer og fra Office og er måske bedst tænkt som den åndelige efterfølger til velkendte værktøjer som Visual Basic til applikationer: en hurtig måde at opbygge de små applikationer til at løse problemer, der ikke fortjener at omdirigere begrænsede udviklerressourcer.

Indtil for nylig fokuserede meget af Power Platform-værktøjerne på at opbygge og styre arbejdsgange ved hjælp af Power Automate til grundlæggende automatisering af forretningsprocesser og Power Apps som en grundlæggende front-end applikationsbygger med fokus på at konstruere formularer og forespørgsler. Ligesom Visual Basic gjorde for klientserver-computing, er de en oversættelse til det generelle publikum af API'et og meddelelsesgrundlaget for moderne, sky-centreret, distribueret computing.

Linkning af Power Platform til forretningsdata

Drill ned i Power Platform-arkitekturen, og du finder CDM (Common Data Model), Microsofts lag til lagring af forretningsobjekter. Forudkonfigureret med et sæt standard forretningsenheder er CDM et forsøg på at give et standardgrundlag til de apps, der er bygget af brugere over hele verden, så de kan deles både inden for og uden for en virksomhed uden at afsløre kritisk intellektuel ejendomsret. Microsoft udvider regelmæssigt kernen i Common Data Model-enhedsmodellen og tilføjer nye datatyper til at understøtte forskellige forretningsprocesser.

Der er meget fokus på applikationsudviklingspartnere med værktøjer som dette, da de er nøglen til implementering af store ERP- og CRM-applikationer i Dynamics. Microsoft brugte sin nylige Inspire-partnerbegivenhed til at omdøbe Common Data Service-værktøjerne, der understøtter, administrerer og arbejder med Common Data Model-enheder til Dataflex Pro. Samtidig afslørede det et nyt sæt værktøjer til at arbejde med Dataflex Pro i Power Apps, i Power Virtual Agents og i Teams-samarbejdsværktøjet. Mærket som Dataflex er det beregnet til at lade enhver arbejde med de forretningsobjekter, der er gemt i line-of-business-systemer. Ved hjælp af Dataflex skal enhver, der kan skrive en Excel-makro, være i stand til at opbygge og dele applikationer, der kan forespørge, vise og opdatere Dataflex Pro-poster.

Brug af Dataflex i teams

Dataflex-apps er bygget inde i teams ved hjælp af et gitter til at vælge emner fra din virksomheds Dataflex Pro-miljø for at oprette en applikation. Når du har bygget den applikation, kan du hurtigt binde den til en arbejdsgang via Power Automate med mulighed for at vælge Øjeblikkelig, Planlagt eller Automatiseret strøm. Dette skal give dig mulighed for at udløse arbejdsgange inde i Teams ved f.eks. At opdatere et ordrefelt for automatisk at opdatere et maskinindlæringsdrevet forudsigeligt dashboard, der kører i Power BI.

Kombinationen af ​​Teams, Dataflex og Power Automate peger på en interessant fremtid for Teams. Det er klart, at samarbejdsværktøjer som Teams er nøglen til effektiv fjernarbejde og uden tegn på en ende på medarbejdere, der arbejder hjemmefra, bør bygningsautomation omkring dem hjælpe med at reducere kognitiv overbelastning og holde kontekstskift til et minimum.

Hvis jeg kan skifte til en Teams-fane for at opdatere status for den kode, jeg arbejder på, idet denne statusopdatering automatisk opdaterer en projektplan og samtidig advarer min manager om, at koden er klar til test, så har jeg ikke været nødt til at skifte for at projicere eller sende en e-mail. Alt hvad jeg skal gøre er at gå tilbage til min IDE og skrive mere kode.

Opbygning af Dataflex-apps skal være relativt let; du kan bruge Teams eksisterende gruppe- og rollebaserede adgangskontrol til at administrere adgang til data. Applikationer er bygget inde i Teams, og der er ingen grund til at bekymre sig om lagring, da det administreres af de underliggende Power Platform-cloudtjenester. Du starter med at oprette en tabel og derefter udfylde den med standarddatatyper, før du offentliggør den som en applikation.

Dataflex-tjenesten fungerer med relationelt indhold, filer og endda billeddata; det er ideelt til hurtigt at sammensætte indholdsdrevne applikationer, der kan styre al den nødvendige dokumentation i en arbejdsgang. Når de er gemt gennem teams, kan disse data fås fra Power Apps eller endda via en Power Virtual Agent chatbot.

Du behøver ikke at designe et brugerdefineret brugergrænseflade; tabellen er brugergrænsefladen. Dette gør det lettere at træne brugerne i, hvordan de arbejder med Dataflex, og når de er trænet, kan de hurtigt hente apps udviklet af kolleger og føje dem til deres arbejdsgang. Microsoft vil levere et sæt forudbyggede Dataflex-applikationer med fokus på frontlinearbejdere, som kan bruges som en skabelon til dine egne applikationer.

Konvertering af Microsoft-grafer

Hvad der måske er mest interessant er, at Dataflex er konvergensen af ​​to af Microsofts grafer: Microsoft Graph, der driver meget af Microsoft 365 og Common Data Model i Dataflex Pro. Ved at bruge Teams som brugergrænseflade og styringslag styrer Microsoft Graph adgang til dine forretningsdata på samme tid, hvilket giver brugerne mulighed for at bygge deres egne synspunkter på de data, der passer til deres job og opgaver. Overlejring af den folkecentrerede Microsoft-graf på den applikationscentrerede Dataflex Pro begrænser ikke, hvad der kan gøres med disse data, men samtidig tilføjer det muligheden for at øge rækkevidden betydeligt.

Uden for boksen er Dataflex et nyttigt og relativt kraftigt værktøj. Det er mere kraftfuldt, når du bruger det i forbindelse med Dataflex Pro, da dette giver dig mulighed for at oprette brugerdefinerede enheder, der derefter kan bruges i Dataflex-applikationer. Enheder kan have flere felter, og i modsætning til velkendte freeform-databaser kan du begrænse indholdet af felter til forudbestemte valg. Det gør det lettere at opbygge applikationer omkring dem. For eksempel kan en enhed, der har data om en felttjenesteaftale, omfatte felter, der angiver årsagen til en aftale og dens tid, med et peerlike mange-til-mange-forhold til en adresseenhed for en kunde, der kommer fra en CRM-applikation.

[Også på: 25 enkle værktøjer til hurtig opbygning af mobile apps]

Strukturen i en Dataflex Pro-enhed kan hjælpe med at konstruere formularer og andre visninger i Dataflex eller i Power Apps. Når en formular er genereret, kan du tilpasse layoutet og tilføje andre enheder efter behov og hurtigt oprette en form-view-applikation til forespørgsler, opdateringer og nye data. Når disse data er i Dataflex Pro, er de tilgængelige for enhver anden applikation, der kan arbejde med disse data, uanset om det er en brugerdefineret app i Teams eller en af ​​Dynamics-applikationerne.

Måske er det vigtigste aspekt ved at arbejde med både Dataflex og Dataflex Pro, at den underliggende enhedsmodel tager os væk fra at bruge specialiserede forespørgselssprog. Forespørgsler er nu søgninger med foruddefinerede enhedsrelationer, der koder for mere information om strukturen af ​​vores data, og hvordan den er beregnet til at blive brugt. Der er stadig behov for specialiserede færdigheder i konstruktionen af ​​disse relationer, men når de er på plads, kan alle begynde at opbygge applikationer, der kan bruge dem, enten med eller uden kode.