Programmering

Microsofts Visual Studio 2005 support slutter i april

Fra og med næste måned afslutter Microsoft understøttelsen af ​​sin Visual Studio 2005-softwareudviklingsplatform, der blev frigivet for mere end 10 år siden.

Microsofts Eric Zajac, senior programleder for Visual Studio, erklærede fredag, at det er tid til at "sige farvel" til platformen. "I overensstemmelse med vores supportpolitik, der starter den 12. april 2016, leverer Microsoft ikke længere sikkerhedsopdateringer, teknisk support eller hotfixes til alle Visual Studio 2005-produkter og de omfordelbare komponenter og driftstider, der er inkluderet i dem," sagde han.

Meddelelsen påvirker produkterne i Visual Studio 2005-serien, der spænder fra Standard Edition til Professional Edition; Team Suite; og Express-udgaver til Visual Basic, Visual C ++ og Visual C #. Virksomheden ophører også med at understøtte .Net Framework 2.0 under visse konfigurationer den 16. april. (I nogle tilfælde fortsætter Microsoft med at understøtte version 2.0, når. Net Framework 3.5 er afhængig af, at den fungerer.) Support slutter til Visual Studio Team Foundation Server-applikationen. livscyklusadministrationsserver den 16. juli.

Microsofts plan for rekord har været at ophøre med Visual Studio 2005 support næste måned, sagde Vejledning om Microsofts analytiker Rob Sanfilippo. ”Dette burde ikke være nogen overraskelse for holdene, og planerne skulle have været på plads til opgradering,” bemærkede han. "Udviklingsteknologier har ændret sig dramatisk, siden VS 2005 blev frigivet, og fem større versioner af IDE er blevet frigivet siden den version, så afslutningen på den officielle supportlevecyklus bør ikke have nogen større indflydelse."

Microsoft kunne ikke give tal om, hvor mange udviklere der stadig brugte Visual Studio 2005. Ikke overraskende råder Zajac udviklere til at opgradere til de nyeste versioner af Visual Studio. "Der er sket meget i softwareudvikling siden 2005 - vi ser på dig, C ++ 11, TypeScript, .Net 4.6, Cordova, Roslyn og UWP (Universal Windows Platform)," sagde Zajac.

Visual Studio 2015 blev udgivet i juli 2015, og i sidste uge opdaterede Microsoft sin Visual Studio Tools til Apache Cordova-pakke.