Programmering

Microsofts Project Tye sigter mod at tæmme udviklingen af ​​mikrotjenester

Finder du det svært at arbejde med mikrotjenester? Med Project Tye tilbyder Microsoft et eksperimentelt udviklerværktøj beregnet til at gøre det lettere at opbygge, teste og implementere mikrotjenester og distribuerede applikationer.

Microsoft mener, at Project Tye, et .NET Foundation-projekt, der blev introduceret den 21. maj, vil lette almindelige smertepunkter, som udviklere støder på, når de bygger applikationer, der taler til en database, eller som består af flere tjenester, der kommunikerer med hinanden. Project Tye er designet til at gøre det lettere for udviklere at køre flere applikationskomponenter samtidigt og distribuere distribuerede apps til platforme som f.eks. Kubernetes.

De vigtigste mål for Project Tye inkluderer:

  • Forenkling af udvikling af mikrotjenester ved at køre mange tjenester med en enkelt kommando, bruge afhængigheder i containere og finde adresser på andre tjenester ved hjælp af enkle konventioner.
  • Automatisering af implementering af .NET-applikationer til Kubernetes ved automatisk at containerisere disse applikationer, generere Kubernetes-manifestationer med minimal konfiguration og ved hjælp af en enkelt konfigurationsfil.

Project Tye bliver beskrevet som et eksperiment, der varer mindst indtil november 2020, når .NET 5 sendes. Det vil blive revurderet på det tidspunkt. I mellemtiden frigives nye funktioner omtrent hver fjerde uge.

Udviklingsfunktioner vil være orienteret mod lokal udvikling, hvor udviklere rådes til at undgå at køre Project Tye i en container, medmindre det er nødvendigt. Microsoft er interesseret i at gøre Tye implementeret i en række runtime-miljøer.

Project Tye kræver .NET Core 3.1. Det kan installeres som et globalt værktøj ved hjælp af følgende kommando:

dotnet-værktøjsinstallation -g Microsoft.Tye - version "0.2.0-alpha.20258.3"

Microsoft har også sendt instruktioner til kørsel af enkelte og flere tjenester ved hjælp af Tye sammen med tip til implementering til Kubernetes.