Programmering

Bossies 2016: The Best of Open Source Software Awards

Forsøger nogen endda at sælge software med lukket kilde mere? Det skal være svært, når så mange af de værktøjer, der bruges til at drive verdens største datacentre og opbygge lignende Google, Facebook og LinkedIn, er blevet plantet på GitHub, som alle kan bruge. Selv Googles magiske sauce, den software, der ved, hvad du vil læse eller købe, før du læser eller køber den, er nu frit tilgængelig for enhver ambitiøs udvikler med drømme om en smartere applikation.

Google plejede ikke at dele sin kildekode med os andre. Det plejede at dele forskningsopgaver og derefter overlade det til andre at komme med koden. Måske beklager Google at lade Yahoo stjæle sin torden med Hadoop. Uanset årsagen er Google tydeligvis i den tykke open source nu, efter at have lanceret sine egne projekter - TensorFlow og Kubernetes - der tager verden med storm.

Selvfølgelig er TensorFlow den machine learning magiske sauce, der er nævnt ovenfor, og Kubernetes orkestrationsværktøjet, der hurtigt bliver det førende valg til styring af containeriserede applikationer. Du kan læse alt om TensorFlow og Kubernetes sammen med snesevis af andre fremragende open source-projekter i årets Best of Open Source Awards, også kaldet Bossies. I alt dækker vores 2016 Bossies 72 vindere i fem kategorier:

  • Bossie Awards 2016: De bedste open source-applikationer
  • Bossie Awards 2016: De bedste open source applikationsudviklingsværktøjer
  • Bossie Awards 2016: De bedste open source big data-værktøjer
  • Bossie Awards 2016: Det bedste open source datacenter og cloudsoftware
  • Bossie Awards 2016: Den bedste open source netværk og sikkerhedssoftware

Softwaren, der tumler ud af Google og andre overskyede himmelrum, markerer et enormt skift i open source-landskabet og et endnu større skift i arten af ​​de værktøjer, som virksomheder bruger til at opbygge og køre deres applikationer. Ligesom Hadoop genopfandt dataanalyse ved at distribuere arbejdet på en klynge af maskiner, genopfinder projekter som Docker og Kubernetes (og Mesos og Consul og Habitat og CoreOS) applikationens "stak" og bringer kraften og effektiviteten af ​​distribueret computing til resten af ​​datacentret.

Denne nye verden af ​​containere, mikrotjenester og distribuerede systemer bringer også masser af udfordringer. Hvordan håndterer du overvågning, logning, netværk og sikkerhed i et miljø med tusindvis af bevægelige dele, hvor tjenester kommer og går? Naturligvis arbejder mange open source-projekter allerede med at besvare disse spørgsmål. Du finder et antal af dem blandt vores Bossie-vindere.

Vi er kommet til at forvente nye navne i Bossies, men dette års vindere inkluderer muligvis flere nybegyndere end nogensinde. Selv i arenaen for forretningsapplikationer, hvor du finder mange af de ældre kodebaser og etablerede leverandører, ser vi lommer med genopfindelse og innovation. Nye maskinlæringsbiblioteker og -rammer tager deres plads blandt de bedste open source-udvikling og big data-værktøjer. Nye sikkerhedsprojekter tager en skyinspireret devops-tilgang til at afsløre svagheder i sikkerhedskontrol.

Open source-softwareprojekter fremmer stadig et fantastisk boom i udvikling af virksomhedsteknologi. Hvis du vil vide, hvordan vores applikationer, datacentre og skyer vil se ud i de kommende år, kan du se vinderne af 's Best of Open Source Awards.