Programmering

6 måder Alibaba Cloud udfordrer AWS, Azure og GCP

De fleste mennesker har nu hørt om Alibaba, det gigantiske kinesiske konglomerat, med forretningsinteresser, der inkluderer detailhandel, finansielle tjenester, logistik, medier og digital branding og marketing. Teknologiryggraden, der understøtter disse forretningsenheder, Alibaba Cloud, er den tredjestørste skyudbyder globalt bag Amazon Web Services og Microsoft Azure. Og mens Alibaba Cloud tilbyder stort set lignende tilbud til AWS, Microsoft Azure og Google Cloud, har det et par overraskelser.

En relativ nybegynder på det internationale cloud-marked, Alibaba Cloud, har dybe lommer og et stærkt ønske om at komme foran Amazon globalt. I april i år annoncerede de planer om at investere $ 28 milliard i infrastruktur i løbet af de næste 36 måneder. Sagde jeg, at de havde dybe lommer? Denne investering går til bygning af datacentre, brugerdefinerede operativsystemer og halvledere til hardware-accelererede løsninger.

For hurtigt at sætte Amazon og Alibaba i perspektiv skal du huske, at Amazon er en forhandler. De ejer lagerbeholdningen og forsyningskæden og sælger direkte til kunden. Alibaba er en markedsplads og forbinder blot købere og sælgere. Dette har et par konsekvenser. For det første betragtes Amazons forsyningskæde- og lagerstyringssystemer som konkurrencemæssige fordele, så du kan ikke se dem sælge forsyningskædeløsninger, der udnytter deres oplevelse. For det andet er fortjenstmargenerne meget højere for Alibaba (23,3 procent mod Amazons 4,1 procent i 2019). Dette giver Alibaba Cloud meget mere kontanter til at investere tilbage i deres tilbud.

Her er seks måder, Alibaba Cloud slår eller konkurrerer med de andre førende cloud-udbydere.

Højeste antal tjenester

Amazon Web Services har 175 tjenester. I sidste halvdel af 2019 annoncerede Alibaba 597 nye produkter og 300 løsninger til sin portefølje. Der er bogstaveligt talt noget for enhver smag her. Så meget, valget er overvældende. Alibaba Cloud er målrettet mod både virksomheder og SMB'er, og der vil helt sikkert være en løsning, fra svineopdræt (virkelig) til finansiering, der opfylder dine behov, hvis du kan finde det. (Tip: Få en partner til at hjælpe med dette, hvis du opretter i Asien.)

Computational opbevaring

Computational storage er en gammel idé, hvis tid endelig er kommet. I betragtning af de store mængder data, der behandles i dag, er der intet andet valg end at optimere de hardwarestier, som dataene tager fra disk til applikation, og skubbe beregningen ned så tæt på lageret som muligt. Et udkast til standard til beregningsopbevaring blev frigivet i december 2019, men der findes også hardware til den, hovedsagelig begrænset til avancerede brugerdefinerede computere som Nvidia DGX-serien.

Da Alibaba Cloud understøtter Alibaba's e-handelsgruppe, bruges det til at behandle nogle virkelig fremragende datamængder med tilsvarende imponerende adgang til lav latenstid. For eksempel behandlede Alibaba Clouds PolarDB-database i løbet af "singeldagen" bruttovarer (GMV) til en værdi af 30 mia. Dollar på 24 timer med en kæmpe stigning i den første time på 12 mia. Dollar, da shoppere skyndte sig at købe, før handlende løb tør for lager. Med så mange indtægter på spil kan du se, hvorfor Alibaba Cloud lægger så stor vægt på databaser, der understøtter begivenheden - og en af ​​de teknikker, de bruger, er beregningsopbevaring.

Der er meget at beregne opbevaring, og det udvikler sig hurtigt. På det mest basale niveau bruger PolarDB FPGA'er til at udføre gennemsigtig komprimering af dataene, hvorved dataene dekomprimeres inden for datastien, og kernedriveren ikke kender forskellen. Dette kan resultere i op til 50% reduktion i forespørgselstider for nogle af de mest almindelige forespørgsler og er i gennemsnit ca. 30%. Dette er bare med komprimerings-push-down, og der er stadig en vis ydelse, der skal ekstraheres, når yderligere firmware udvikles.

Databasekompatibilitet og ydeevne

PolarDB er det vigtigste databasetilbud til Alibaba-kunder med høje dataforbrugssager. Det bruger InnoDB som lagermotor, det samme som MySQL, men stærkt modificeret til brug som en cloud-native database. PolarDB blev designet med hardwareacceleration i tankerne, ligesom den tidligere nævnte beregningsopbevaring, og den bruger RDMA til at forbinde opbevaring og beregning af noder og fjerne I / O-flaskehalsen.

Alibaba tager en noget anden tackling til migrering af databaser. I stedet for at tilbyde en beskyttet database sammen med migrationsværktøjer, har de gjort PolarDB kompatibel med de fleste af de databaser, der bruges i kommercielle miljøer. Der er versioner, der kan køre forespørgsler fra MySQL, PostgreSQL og et stort undersæt af Oracle Database. Efter design kan du sandsynligvis køre din applikation uændret på PolarDB. Dette er en væsentlig lettere vej til skyen end porting applikationslogik.

Cloud Enterprise Network (CEN)

Alibaba Cloud driver deres eget interregionale netværk, hvilket betyder at du kan kontrollere latenstid og båndbredde mellem de dele af din applikation, der fungerer i forskellige regioner. Andre udbydere bruger det offentlige internet til at forbinde regioner, hvilket giver dig pris på regional overbelastning.

Alibaba Cloud opnår dette via deres softwaredefinerede netværkstilbud, Cloud Enterprise Network, et globalt netværk til opbygning af et distribueret forretningssystem og hybrid cloud. CEN er et fuldt integreret netværk, der forbinder VPC'er (Virtual Private Clouds) og VBRs (Virtual Bridging Routers). Det er dybest set en region-til-region virtuel netværksløsning. Dette er især nyttigt til operationer i Kina, hvor Great Firewall ofte indfører en stor latenstid. CEN tilbyder både latenstids- og båndbreddegarantier og er den samme netværksinfrastruktur, som Alibaba bruger til deres e-handelstilbud.

Du kan ringe op og ned i båndbredde i realtid via webkonsollen eller via en API.

Intelligence Brains

Mens Alibaba ikke vinder nogen marketingpriser for innovativ navngivning, løser dens "Intelligence Brains" nogle virkelig store problemer. For mig er dette et af Alibabas mest spændende og innovative tilbud, delvis muliggjort af det omfattende forretningsmæssige og politiske miljø, de opererer i. Det viser, hvad AI-teknologier kan bringe til bordet, når de implementeres i stor skala.

Mens teknologistykkerne er tilgængelige fra f.eks. Google, Microsoft og Amazon, har du brug for en systemintegrator til at designe, opbygge, teste og understøtte den endelige løsning. Alibabas tilbud er turn-key-løsninger eller så turn-key som noget så stort kan få, understøttet direkte af sælgeren.

Alibaba Cloud ET Brains er designet til at fungere som intelligente platforme til at løse komplekse forretningsmæssige og sociale problemer. Der er hjerner til smarte byer, medicin, fremstilling, luftfart, miljø og økonomi. Hver hjerne er en kompleks løsning, der fortjener et par sider for at gøre det retfærdigt. Her dækker jeg to, City Brain og Financial Brain, for at give dig en idé om tilbudene.

City Brain, der i øjeblikket er indsat i Hangzhou, en by på 21 millioner i det østlige Kina, styrer trafikflow, offentlig transport og offentlig sikkerhed ved at integrere begivenheder og alarmer fra sensorer placeret overalt i byen. Hvis en alarm registrerer en brand, sendes ambulance- og brandmandskab, den hurtigste rute gennem trafik beregnes, og trafiklys sekventeres, hvilket fremskynder deres ankomsttid med op til 49%.

I version 2.0 forbedrer City Brain brandvæsenet ved at give information om vandtryk, antallet og placeringen af ​​brandhaner i området og placeringen af ​​gasrørledninger og anden kritisk infrastruktur.

City Brain bruges også til at forbedre offentlig transport ved at undersøge video-, Wi-Fi-signaler og teleselskabssignaler og beregne optimal passagergennemstrømning. Baseret på den nuværende kapacitet kan den omdirigere pendulkørsel og busser, optimere taxaforsendelse og justere busfrekvenser for at minimere forsinkelser.

Dette læser som et sidebjælke i et videnskabsmagasin, men det er et kommercielt tilbud fra Alibaba Cloud. New York, læser du dette?

Out-of-the-box økonomiske applikationer

I den stærkt regulerede finansielle servicesektor kræver det en masse ressourcer at få en opstart fra jorden, ikke kun for at overvinde de lovgivningsmæssige udfordringer, men også for at opsætte og betjene det nødvendige it-maskiner for at få det til at fungere.

Kredit er en god forretning at være i, forudsat at du kan få risikoen modelleret ordentligt, fordi der er så mange "ikke-bankede" mennesker i udviklingslande. Men i betragtning af de lave margener, hvordan kan du tilbyde kredit og stadig tjene penge? Finance Brain tilbyder en løsning.

Her tilbydes kreditrisikomodellering som en mere eller mindre out-of-the-box-løsning med scorecardskabeloner, et almindeligt anvendt sæt af modelvariabler og en arbejdsgang for modellerere klar til brug. Du skal bare tilføje dine egne data, justere modellerne, så får du et øjeblikkeligt kreditudbud. Jeg vil ikke bruge dette til modellering af store kreditrisici, men det er perfekt til mikrolån. Modeller kan implementeres som RESTful API'er i EAS-tjenesten PAI (Platform for AI), så tredjeparter (f.eks. Et stormagasin eller en lokal købmand) kan integreres med din kreditplatform, hvilket muliggør et økosystem af partnere.

Denne forretningsmodel minder mig om MVNO'er (mobile virtuelle netværksoperatører), der ikke ejer eller driver nogen netværksinfrastruktur, men i stedet leaser den fra en teleudbyder. MVNO'erne konkurrerer om effektiv drift, kundeservice, markedsføring og anvendelighed af applikationer. På samme måde kan en opstart i kreditområdet ved hjælp af Finance Brain lease deres operationelle infrastruktur og fokusere på værditilvækstdele af virksomheden.

Medbring din egen nøgle

Alibaba Cloud annoncerede for nylig muligheden for at "medbringe din egen nøgle" for at give end-til-ende-beskyttelse af data i hvile. De andre store cloud-udbydere har haft dette i et stykke tid, men med handelsspændingerne mellem Kina og USA på et højeste niveau, bringer dette skridt en vis sikkerhed for virksomheder, der overvejer Alibaba. Post-quantum kryptografi til side (hvor Kina ser ud til at have en fordel), skal dine data være sikre, uanset hvor de befinder sig i Alibaba-økosystemet.

Bundlinie

Alibaba Cloud har et imponerende sæt tilbud, der er unikt skræddersyet til de asiatiske markeder. På mange fronter, såsom pris, produktbredde og dybde, slår de konkurrencens tilbud. Deres største mangel er efter min mening manglende erfaring med at sælge til vestlige markeder. Det hele er der, men deres tekniske for-salg, direkte salg, support og udvikler-opsøgende / engagement hænger langt bagefter AWS, Azure og GCP. Derfor hører du ikke meget om dem.

Hvis du opretter i Asien, er Alibaba Cloud et oplagt valg. Hvis du opretter et andet sted og er villig til at gøre en indsats, kan omkostningseffektiviteten muligvis gøre Alibaba værd at overveje. Meget af den banebrydende teknologi til datacentre (f.eks. Beregningslager) ser ud til at blive implementeret her først og i større antal produkter for at understøtte Alibaba-e-handels kontante ko. Andre kunder (som os) får en gratis tur på de forbedringer, der er foretaget der.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found