Programmering

Forbered dig nu på døden af ​​Flash- og Java-plug-ins

Et hurtigt blik omkring en IT-infrastruktur af enhver størrelse vil afsløre en rig mosaik af hardware- og softwarestyringsværktøjer, der er i brug. De kan være så enkle som en Telnet UI til en ældre Ethernet-switch eller så sofistikerede som en whiz-bang GUI til en virtualiseringsramme. Vi bruger en bred vifte af forskellige værktøjer til at styre alt inden for vores ansvarsområde.

Desværre begynder mange af disse frontendere på grund af skæbnesvangre valg fra deres beslutningstagere at forårsage store problemer, og disse problemer kan være med os langt ind i fremtiden. Den grundlæggende fejl, som disse leverandører lavede, var at opbygge kritiske managementklienter på platforme, nemlig Flash og Java, der måske har virket stabile på det tidspunkt, men i sidste ende er faldet af vejen. Resultatet er, at medmindre du begynder at opbevare kloner af ældre operativsystemer og software, bliver nogle af dine kritiske infrastrukturkomponenter umulige at håndtere.

Først var det Flash. Da browsere (og forbrugere) er trætte af Flash-løbebåndet med sikkerhedsfejl og opgraderinger, er Flash i stigende grad blevet forældet. Nogle browsere nægter nu blot at indlæse Flash-indhold uden at gå igennem flere irriterende trin. Apples Safari beder dig for eksempel dybest set om at deaktivere Flash og glemme det og tilføjer, at "de fleste moderne websteder fungerer uden Flash", hvilket slet ikke er sandt. Det er det selvfølgelig helt bestemt ikke sandt for de forskellige it-infrastrukturværktøjer, der er bygget fuldstændigt i Flash, såsom VMwares Web UI. Mange andre værktøjer er muligvis ikke helt Flash-baserede, men indeholder Flash-elementer stærkt i deres webbaserede brugergrænseflader. Uden komplette omskrivninger holder disse grænseflader op med at arbejde på moderne operativsystemer og browsere hurtigere end du måske tror.

Og i sidste uge lød dødskløbet officielt for Java-browser-plug-in. Oracle erkender, at alle browser-plug-ins er på vej ud, og har endelig skåret agn. Til sidst betyder det, at vi ikke længere udsættes for forskellige browserbaserede Java-sårbarheder. Selvfølgelig betyder det også, at vi bliver nødt til at holde ældre versioner af browsere og plug-ins rundt for at få adgang til de utallige Java-baserede administrations-applets og -værktøjer, der findes over hele IT-verdenen.

Faktum er, at det ikke er en dårlig ting at miste Flash- og Java-plug-ins - faktisk er det meget gode nyheder. De er gamle, unødvendige og usikre platforme, der virkelig ikke hører hjemme på Internettet i 2016. Der er bedre måder at gøre det nu, og mens vi skal forsøge at imødekomme en overgang til forskellige rammer, er vi nødt til at rive af Plaster på et eller andet tidspunkt. Det kan lige så godt være før end senere.

Helt ærligt kan man argumentere for, at disse platforme aldrig skulle have været brugt til kritiske styringsapplikationer. Jeg har noget ikke så gammel infrastrukturhardware i mit laboratorium med et web-UI, der allerede klager over browserens inkompatibilitet. Heldigvis har de fleste af disse systemer også en CLI. I løbet af de næste par år vil vi enten se leverandører tvunget til at omskrive ledelses-UI'er fra bunden eller opgive støtte fra et betydeligt antal perfekt anvendelige produkter, fordi ledelsesgrænsefladerne ikke længere er tilgængelige. Den sexede Flash-brugergrænseflade virker muligvis ikke for sexet længere.

Endnu værre er de interne systemer, der er udviklet på disse platforme. Virksomheder, der har specialbygget software, der kører produktions- og produktionslinjer, eller som administrerer ekstremt dyr skræddersyet hardware, vil blive stillet over for et vanskeligt valg. De vil enten kræve, at deres kunder kører og vedligeholder Windows XP-systemer fra 2008 med det sidste kompatible Flash- eller Java-værktøjssæt, eller de bliver nødt til at gennemføre et større softwaregenskrivelsesprojekt, der potentielt kan give et betydeligt slag mod bundlinjen.

I mellemtiden fungerer kommandolinjegrænseflader fra årtier siden lige så godt nu som de nogensinde har gjort. Måske er der en lektion at lære.

Hvad angår GUI-pickle, er der intet andet at gøre end at forberede sig på det. Lav master VM-skabeloner til styringssystemer nu, som du kan bruge så længe som muligt. Begynd at kontakte dine større leverandører, og diskuter deres kørekort for at komme ud under deres Flash- eller Java-plug-in-grænseflader. Bid din tunge og dit budget for at udskifte hardware og software i god tid inden det er tid. Begynd at se på din egen kode og begynd at planlægge en vej ud af dig selv. Dette er ikke valgfrit. Du kan enten trække en voksende kugle og kæde af arveafhængigheder bag dig, indtil du ikke kan bevæge dig længere, eller du kan begynde at piske væk ved leddene i den kæde nu.

Desværre er det et foruroligende antal virksomheder, der ikke foretager sig noget. Dette er grunden til, at DOS-systemer stadig lever i datacentre, og hvorfor 30-årige Amigas stadig kører HVAC til hele skolesystemer. Det er ret skræmmende.

Dette problem forsvinder ikke. Det forbedres ikke. Det er bedre at komme ud foran det, mens der stadig er tid. Prøv at vælge en platform, der ikke rammer en lignende blindgyde om et årti eller derunder. Held og lykke.