Programmering

Hvad er nyt på Googles Dart 2.2-sprog

Googles Dart-sprog, der engang var placeret som en mulig erstatning for JavaScript i browseren, blev genstartet til klientsides web- og mobiludvikling med udgivelsen af ​​Dart 2 i august 2018. Dart 2.2 er nu tilgængelig ..

Dart 2 har et styrket system, en renset syntaks og en genopbygget udviklerværktøjskæde. Dart har en kortfattet syntaks og kan køre på en VM med en just-in-time compiler, hvor compileren muliggør stateful, hot reload under mobiludvikling.

Udviklere får også fordel af hurtige udviklingscyklusser, hvor kode kan redigeres, kompileres og erstattes i apps, der kører på en enhed. Kompilering af kode på forhånd giver hurtig opstart, sagde Google.

Dart kan kompileres til native-kode til ARM- og x86-platforme. Google har brugt sproget til at oprette applikationer til iOS, Android og internettet.

Hvor downloades Dart 2

Du kan downloade produktionsversionen af ​​Dart 2 fra dartlang.org.

Ny version: Hvad er nyt i Dart 2.2

Udgivet i februar 2019, Dart 2.2. forbedrer ydeevnen for AOT-kompileret native-kode forud for tid ved at reducere omkostningerne ved statiske opkald. Optimeret kode kan nu ringe til destinationen direkte ved hjælp af et pc-relativt opkald. Tidligere skulle der foretages flere opslag til en objektpulje for at bestemme en destinationsadresse. Optimeringerne er især nyttige, når koden har mange konstruktør- og statiske metodeopkald, såsom Flutter UI-kode, der opretter widgets.

Andre nye funktioner i Dart 2.2 inkluderer:

 • Litteratur er blevet udvidet til at understøtte sæt, hvilket giver en praktisk ny syntaks. Sæt er uordnede samlinger af værdier, hvor hver værdi kun kan forekomme kun én gang, og udviklere kan kontrollere, om en værdi er i et sæt. Tidligere understøttede bogstavelig syntaks kun lister og kort.
 • Sprogspecifikationen er blevet opdateret.

Tidligere version: Hvad er nyt i Dart 2.1

November 2018's Dart 2.1-opdatering indeholder mindre kodestørrelse, bedre brugervenlighed til typefejl, hurtigere typekontrol og muligheder for at forbedre produktiviteten, når man opbygger brugeroplevelser. Kodestørrelse og kompileringstid er blevet forbedret til webinstallationer. Dart-projektteamet fokuserede på outputstørrelsen på Dartjs, Dart-to-JavaScript-kompilatoren. De rapporterer en reduktion på 17 procent i formindsket outputstørrelse og en forbedring på 15 procent i kompileringstiden i et prøveeksperiment.

Støtte for int-til-dobbelt konvertering betyder i mellemtiden, at Dart 2.1 kan udlede, hvor et helt tal skal tavs evalueres som en dobbelt værdi. Googles Michael Thomsen, produktchef for Dart og Flutter mobile værktøjssæt, sagde, at Flutter-udviklere ofte bliver løst af analysefejl, når en API forventer en dobbelt, men udviklerne angiver en int. Den nye konverteringsfunktion rydder op i forvirringen.

Andre nye funktioner i Dart 2.1 inkluderer:

 • Kompileringstidstypekontrol, som var ufuldstændig i Dart 2.0, er afsluttet i 2.1-udgivelsen. Den tidligere ufuldstændighed kunne have forårsaget problemer med brugervenlighed, hvor dårlig kildekode kunne have kompileret uden at producere fejl.
 • Omkostningerne ved typekontrol er reduceret for AOT-kompileret kode og kode, der kører i VM med JIT-kompilering. Dette skal hjælpe med at forbedre ydeevnen for Flutter-udviklere.
 • En ny syntaks for mixins introduceres med en mixin nøgleord til definition af klasser, der kun kan bruges som mixins. Også mixins kan nu udvide andre klasser udoverObjekt og påberåbe sig metoder i deres superklasse.

Thomsen tilbød også et glimt af, hvad Dart-brugere kan se i 2019:

 • Flere ydelsesforbedringer, herunder bedre support til multicore-processorer og yderligere reduktion af kodestørrelse for at forbedre download- og opstartstider.
 • Forbedringer af konstante udtryk og støtte til et nyt Sæt bogstavelig.
 • Yderligere optimeringer for at hjælpe med at oprette brugergrænseflader, såsom betingelser i widgetlister, udvide samling af objekter til andre objekter og fjerne behovet for at afslutte udsagn med semikolon.

Tidligere version: Hvad er nyt i Dart 2.0

Dart 2.0 blev frigivet i august 2018 og tilbyder et sprog, en ramme og komponenter, der er beregnet til at reducere kedelpladen, mens udviklere koncentrerer sig om forretningslogik. Også en del af platformen er værktøjer til at identificere fejl tidligt og levere lille, hurtig runtime-kode. Dart version 2 fokuserer på tre områder:

 • Styrke og stramme sproget.
 • Opbygning af support til web- og mobilrammer.
 • Udvidelse af værktøjer og komponenter, der understøtter Googles brug af sproget til omverdenen.

Nye funktioner i Dart 2.0 inkluderer:

 • Stærk typing for at fange bugs tidligere, øge kvaliteten og forbedre applikationer bygget af store teams. Typesystemet i Dart 2 fanger flere fejl tidligere i udviklingscyklussen.
 • Type inferens leveres til felter, metoder, lokale variabler og mest generiske typeargumenter.
 • Core SDK har biblioteker til adgang til moderne browser-API'er.
 • AngularDart 5-webrammen, inspireret af selve Angular-rammen, er inkluderet.
 • Dart SDK, som har en pakkehåndtering, der arbejder med Dart-pakkewebstedet. Det har også en statisk analysator, en linter og værktøjer til webdokumentation og kodeformatering.
 • Adgang til 100 nye klasser inklusive dato, klokkeslæt og Google Material-komponenter.
 • Støtte til Microsofts Visual Studio Code editor gennem Dart Code Extension.
 • DartPad scratchpad-applikationen er blevet opdateret til Dart 2.
 • Definition af brugergrænsefladen som kode, så behovet for kontekstskift mellem et UI-markeringssprog og programmeringssproget reduceres.
 • Sproget har webspecifikke biblioteker som f.eks dart: html og en komplet webramme.