Programmering

Mine to cent på aspektorienteret programmering

AOP (aspektorienteret programmering) er en programmeringsstil, der kan vedtages til at definere bestemte politikker, som igen bruges til at definere og styre de tværgående bekymringer i en applikation. I det væsentlige er det et programmeringsparadigme, der gør det muligt for din applikation at kunne tilpasses ændringer.

Så når du udnytter AOP i dine applikationer, kan du øge modulets applikation gennem adskillelse af bekymringer. Du kan bruge AOP til at reducere rodet ved at forbedre læsbarheden og vedligeholdelsen af ​​din kode.

Det skal bemærkes, at AOP bare er et nyt programmeringsparadigme - det erstatter ikke OOP på nogen måde. Snarere supplerer det OOP ved at give dig en anden måde at opnå modularitet og også reducere kodeforstyrrelse.

I AOP kan et aspekt defineres som modulering af et problem. Derfor kaldes denne programmeringsstil aspektorienteret programmering. I OOP kan du drage fordel af klasser for at opnå modularitet. Tværtimod kan du opnå modularitet i AOP gennem aspekter.

Essensen af ​​AOP er indkapsling af funktionaliteter, der er almindelige, samtidig med at din applikation kan udnytte disse funktionaliteter efter behov. Sådanne almindelige funktioner eller tværgående bekymringer inkluderer sikkerhedsstyring, logning, meddelelser, transaktionsstyring, undtagelsesstyring osv. Nogle af de populære AOP-rammer inkluderer: PostSharp, Spring framework, Castle Windsor, Microsoft Unity framework, Policy Injection Block osv.

Bliv fortrolig med AOP-terminologierne

Når du arbejder med AOP, skal du være fortrolig med nogle af nøglebegreberne i den. Disse inkluderer følgende:

 • Aspekt: ​​Et tværgående problem eller et genanvendeligt modul. Du kan have et eller flere aspekter i en applikation.
 • Introduktion: En funktion, der bruges til at erklære yderligere metoder og attributter til en bestemt type.
 • Join Point: Et punkt, hvor du kan tilslutte et aspekt.
 • Rådgivning: Handlingen, der udføres på et bestemt sammenføjningspunkt. Det bruges også til at definere den handling, der skal udføres forud for eller efterfølgende en metodeudførelse.
 • Vævning: Giver dig løsning på din sammenfiltrede kode. Det giver dig mulighed for at linke forskellige aspekter med andre objekter i applikationen. Bemærk, at afhængigt af hvornår vævning sker, kan du have kompileringstid, indlæsningstid eller vævning i løbetid.
 • Målobjekt: Et målobjekt kan defineres som et, der rådes af et eller flere aspekter i din applikation.
 • Pointcut: Angiver vævereglerne, dvs. det bruges til at definere sammenføjningspunktet, hvor et bestemt råd kan anvendes i din applikation.

Hvorfor skal jeg bruge AOP alligevel?

OOP fremmer allerede genanvendelighed og fleksibilitet i koden. Så hvorfor har du brug for AOP? AOP er et programmeringsparadigme, der også har alle fordelene ved OOP. Tilføjet til dette kan du promovere løs kobling og gøre det muligt for din applikation at bruge plugbare aspekter, når og når det er nødvendigt, uden at ændre enhver applikations kode. Når du bruger AOP, kan du fokusere på din applikations forretningslogik og samtidig væve aspekterne til forretningslogikken. En af de største fordele ved at bruge AOP er, at du bare skal skrive dine aspekter en gang, og så kan du genbruge det, uanset hvor du har brug for det i din applikation. Så AOP er en fantastisk måde at reducere kompleksiteten af ​​din kildekode og gøre din kode ren. Fordelene ved AOP inkluderer:

 • Reduceret kode rod
 • Nedsat kodedundans
 • Lettere kode vedligeholdelse
 • Hurtigere udvikling
 • Forbedret kodelæsbarhed

Hvordan opnår jeg AOP i min ansøgning?

For at implementere AOP i dine applikationer er det første, du skal gøre, at isolere aspekterne i din applikation fra forretningslogikken. Det vigtigste, du skal huske på, når du designer aspekterne, er at de skal være uafhængige og ikke have nogen afhængighed af applikationen. Du skal også være i stand til at teste aspekterne uafhængigt af hinanden. Dernæst skal du anvende disse aspekter på applikationens kildekode ved at væve dem overalt, hvor det er nødvendigt af applikationen. En af måderne, hvorpå du kan implementere AOP i dine applikationer, er ved hjælp af attributter.