Programmering

Exchange 2016: Du sværger, at det er Exchange 2013

Microsoft frigav betaen af ​​Exchange 2016 i sidste uge. Da jeg klikkede gennem Exchange Admin Center (EAC), den primære brugergrænseflade til Exchange-administration, kunne jeg ikke lade være med at kontrollere installationsfilen, jeg installerede igen. Jeg sværger, at det så ud Nemlig ligesom Exchange 2013. Der er ingen vigtige funktionstilføjelser og ingen større UI-justeringer.

Jeg var nødt til at grave dybere ned i detaljerne for at se, hvad der faktisk er anderledes ved Exchange 2016. Svaret er, at det er lidt mere skyorienteret end Exchange 2013. Selvom Microsoft har sagt, at Exchange 2016 blev født i skyen, ved jeg ikke ' tror ikke, det er konceptuelt nøjagtigt "Forbedret af skyen" er en mere præcis erklæring.

Exchange er et lokalt værktøj, der udvikler sig til at fungere bedre med den øgede mængde skybaseret brug, der følger med Office 365. Der er forbedringer i DAG'er til databasetilgængelighed for at forbedre failoverhastighed og forbedring af korruption af afsløring. Disse forbedringer kommer som en direkte fordel ved at køre Exchange Online med så mange servere og DAG'er 24/7.

En stor ændring i Exchange 2016 er en ændring i arkitekturen. Mens Exchange 2013 havde to hovedroller (Mailbox og Client Access), flettes disse nu til en rolle (Mailbox). Denne rolle inkluderer alle klientadgangsprotokoller, transporttjenester og ensartede messaging-tjenester. Selvfølgelig har mange Exchange-administratorer kombineret serverroller i implementeringer som en god praksis i nogen tid nu. I Exchange 2016 går det fra bedste praksis til den eneste mulighed, der kan implementeres. (Men du kan vælge at implementere Edge Transport-rollen separat i dit perimeternetværk for at give et ekstra lag af sikkerhed lokalt.)

Andre forbedringer, der er værd at bemærke, inkluderer:

  • MAPI over HTTP er standardprotokollen til Outlook-forbindelse. Hvis du bruger en klient, der ikke understøtter MAPI via HTTP, vil den som standard være RPC over HTTP.
  • Der er flere forbedringer i søgningen, et område hvor Microsoft ofte kritiseres for sin hastighed og konsistens. Det nye e-discovery-værktøj, Compliance Search forbedrer skalering og ydeevne for større søgninger. Outlook Web App (nu simpelthen kaldet Outlook) har nye søgeforslag og raffinaderier for at styrke resultatrelevansen.
  • Der er forbedrede samarbejdsmuligheder med OneDrive og SharePoint samt den nye Office Web Apps Server (OWAS).
  • Exchange Onlines automatisk udvidede arkiver kommer til Exchange 2016. Denne funktion gør det muligt for postkasser at vokse i 50 GB stykker (forbundet i kæder), så en enkelt visning præsenteres for brugeren. Men brugerne har brug for Outlook 2016 for at se hele arkivet; andre desktop-klienter ser kun de første 100 GB. Mobilklienter kan stadig ikke se arkivet, men måske vil det ændre sig ved den formelle frigivelse.
  • Der er forbedringer i forebyggelse af datatab (DLP). For eksempel kan du nu identificere, overvåge og beskytte 80 typer følsomme oplysninger. Dette hænger sammen med forbedringer af transportreglen, der giver dig mulighed for at lede efter 80 typer følsomme oplysninger. Exchange 2016 understøtter også dokumentfingeraftryk, en funktion der allerede findes i Exchange Online.
  • Implementeringen af ​​hybridkonfigurationer er forbedret. Hybridkonfigurationsguiden (HCW) i Exchange 2013 letter implementeringen af ​​Office 365, og Exchange 2016 fortsætter denne indsats. En fordel er evnen til at bruge skybaserede funktioner som Message Encryption og Advanced Threat Protection, hvis postkasser stadig er lokale. Der er mange Exchange Online-funktioner, der aldrig har en lokal modstykke, men hybridkonfigurationen giver dig mulighed for at bruge disse kun online-funktioner med lokal Exchange. Det er en god måde at få de to verdener til at arbejde bedre sammen.

Denne nyeste version af Exchange har ingen "wow" -funktioner at tale om. Det er et dramatisk skift fra fortiden, hvor Exchange 2007 gav os kontinuerlig replikering, samlet messaging og PowerShell; Exchange 2010 gav os database tilgængelighedsgrupper; og Exchange 2013 gav os EAC, DLP og en ny informationsbutik.

Derimod har Exchange 2016 mere en service pack-følelse.

Med manglen på nye funktioner kommer et par meddelelser højt og tydeligt. For det første siger det, at Microsoft virkelig flytter til skyen, og dets onlineværktøjer er, hvor man kan finde innovationer - ikke lokalt.

Exchange 2016 er et klart skift til Microsofts udråbte "cloud first" -strategi. Det er ikke "kun sky" - men det er et spørgsmål om tid.