Programmering

RIM-co-administrerende direktører fratræder, ny CEO fortsætter

Forskning i Motions co-administrerende direktører Mike Lazaridis og Jim Balsillie er ophørt efter en tumultøs periode hos virksomheden, der oplevede intens konkurrence, faldende salg, en mislykket tabletdebut og en lang serviceafbrydelse hos producenten af ​​BlackBerry i løbet af de sidste to år . Virksomheden er midt i at erstatte sit BlackBerry-operativsystem og produktlinje med en ny platform baseret på QNX-operativsystemet, som det erhvervede i 2010. De første "BlackBerry-genstart" -produkter forventes i slutningen af ​​2012.

En insider, COO Thorsten Heins, har taget ansvaret som præsident og administrerende direktør for at gennemføre den successionsplan, der tidligere blev forelagt bestyrelsen af ​​de tidligere co-administrerende direktører, sagde RIM i en erklæring sent på søndag. Heins kom til RIM fra Siemens Communications Group i december 2007 som senior vicepræsident for hardware engineering og blev COO for produkt og salg i august 2011.

[Lær mere om forbrugerforbrug af IT personligt den 4.-6. Marts 2012 på CITE-konferencen i San Francisco. | Få ekspertrådgivning om planlægning og implementering af din BYOD-strategi med 29-siders "Mobile og BYOD Deep Dive" PDF-specialrapport. | Hold øje med vigtige mobiludviklinger og indsigter med Mobilize-nyhedsbrevet. ]

Heins fortalte avisen Toronto Globe and Mail, at han havde til hensigt at forfølge den strategi, Balsillie og Lazarids havde sat, herunder overgangen til en ny BlackBerry-patform. Han sagde også, at han ville være åben for licensering af platformen til andre enhedsproducenter. I en erklæring offentliggjort af RIM sagde Heins, "Det er Mike [Lazaridis og Balsillies] fortsatte uvillighed til at ofre langsigtet værdi for kortsigtet gevinst, der har gjort RIM til det store firma, som det er i dag. Jeg deler den filosofi og er meget begejstret for virksomhedens fremtid. " På en pressekonference den følgende morgen sagde han, at RIM ville fokusere på forbrugere, hvilket har været dets erklærede strategi i flere år, i løbet af hvilken tid RIM har forsøgt at lokke gaming og andre applikationsudviklere og fremme sine scoial netværksfunktioner.

Lazaridis og Balsillie har også fratrådt deres stillinger som medformænd; instruktør Barbara Stymiest overtager som den nye formand. Lazaridis, grundlægger af virksomheden, bliver næstformand, og Balsillie forbliver bestyrelsesmedlem. Lazaridis vil også være formand for et nyoprettet "Innovationsudvalg" og vil arbejde tæt sammen med den nye administrerende direktør for at tilbyde strategisk rådgivning, give en jævn overgang og fortsætte med at promovere BlackBerry-mærket på verdensplan, sagde RIM.

Lazaridis og Balsillie har været under pres for at holde op med investorer i nogen tid. Analytikere og nogle af RIM-medarbejderne har begået en fejl på Lazaridis og Balsillie for RIMs tilbagegang og beskylder dem for ikke at tage Apples iPhone alvorligt siden debut i 2007 eller gøre det muligt for virksomheden at genoverveje sin afhængighed af dets historiske sikkerhed og datakomprimeringsstyrker i lyset af iPhone's succes den senere, større succes med Googles Android. Flere kilder med kontakter hos RIM har fortalt, at RIM-medarbejdere ofte fandt modstand mod at genopfinde BlackBerry fra virksomhedens ledelse, herunder de to tidligere co-administrerende direktører. Resultatet har været en række mindre BlackBerry-opgraderinger og den mislykkede, BlackBerry-afhængige PlayBook-tablet.

BlackBerry har længe været ønsket af IT-organisationer på grund af sin høje grad af sikkerhed og styringskontrol, men brugerne har foretrukket applikationsorienteringen af ​​iPhone- og Android-platforme såvel som deres større brugervenlighed. BlackBerrys dias begyndte alvorlig acceleration, efter at Apple introducerede iOS 4 i juli 2010, hvilket bragte et sæt sikkerheds- og styringsfunktioner, som IT fandt, at det kunne leve med, og sluttede den store indsigelse mod de resterende "BlackBerry-butikker". Med disse kapaciteter på plads tog det kun 18 måneder for de fleste organisationer at have adopteret iPhones og andre ikke-BlackBerry-enheder i det, der kaldes Bring your own device (BYOD) phenpmenon.

Eksekutiv redaktør Galen Gruman bidrog til denne rapport.