Programmering

4 praktiske anvendelser til Visual Studio Code - bortset fra kodning

De fleste mennesker tænker med rette på Visual Studio Code som en kodeditor og IDE, et miljø til programmering af projekter eller arbejde på tekstfiler. Men VS Codes fleksibilitet under emhætten gør det muligt for add-ons for editoren at gøre meget mere end at tilføje support til programmeringssprog eller filformater. VS-kode kan understøtte alle mulige nyttige opgaver udover kodning.

Her er fire måder Visual Studio Code kan hjælpe med at strømline din udviklingsarbejdsdag ud over at fungere som den editor, du skriver kode i.

Gennemse databaser

Mange applikationsudviklingsprojekter involverer en database af en slags. Man administrerer typisk en sådan database med en desktop-app eller en webportal, men en række tilføjelser til Visual Studio Code giver dig mulighed for at forespørge databaser direkte fra appen. For eksempel giver vscode-database hurtige forbindelser og forespørgsler til MySQL og PostgreSQL, mens vscode-sqlite giver dig mulighed for at arbejde med den stadigt alsidige SQLite. MongoDB-brugere har også en udvidelse til at ringe til deres egne. Bemærk, at disse udvidelser er bedst til at gennemse og udføre forespørgsler, ikke til at administrere databasedetaljer som at manipulere tabelstrukturer (medmindre du er fortrolig med at gøre sådanne ting gennem forespørgsler).

Udvikle og teste API'er

API'er tillader softwarekomponenter at arbejde sammen, uanset hvor de bor, eller hvad de er bygget med. Et antal tilføjelser til Visual Studio Code giver dig mulighed for at teste API'er lige i editoren eller arbejde med API-definitionsformater. tropicRPC giver dig mulighed for automatisk at teste gRPC API'er med konfigurationen til testen gemt i et VS Code-projekt. openapi-lint giver validering og fnug til OpenAPI-filer, hvor OpenAPI er det format, der oftest bruges til at skrive API-definitioner; openapi-lint leverer også eksport til andre formater, herunder YAML og JSON. Swagger Viewer giver forhåndsvisning såvel som fnug og IntelliSense til OpenAPI-filer.

Send besked til dine kolleger

Allerede før COVID-19 kom og radikalt omformede den måde, vi arbejder på, gjorde teamsamarbejdsværktøjer det allerede meget lettere at gøre ting i realtid langt væk. Brugere af Slack og Discord kan bruge Visual Studio Code til at interagere med disse tjenester, og Arjun Attams Chat-tilføjelse fungerer med begge disse tjenester og tillader endda integration med dem direkte i VS Code-vinduet.

Spor din produktivitet

Tidsstyring betyder mere end nogensinde, nu hvor flere af os end nogensinde arbejder alene. Hvis du bruger sporingssystemet Wakatime-udviklings-metrics, er der en VS-kode-tilføjelse til at administrere Wakatime-statistikker direkte fra editoren. Og tilføjelsen Code Time giver dig mulighed for at spore og styre produktiviteten alene via et open source-projekt. Og for dem der bare vil have en simpel Pomodoro-timer, er der også en udvidelse til det.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found