Programmering

Årets teknologi 2017: Den bedste hardware, software og cloud-tjenester

Når du ser på vinderne af 2017 Technology of the Year Awards, kan du ikke lade være med at blive ramt af det overraskende antal open source-projekter. I adskillige år har vi set på, hvordan de mere banebrydende projekter - som Hadoop og MongoDB og AngularJS - sprang fra vores Best of Open Source Software Awards-pakker ind i den sjældne luft i prisen for Årets Technology og ikke tog deres plads kun blandt de bedste open source-software, men blandt de bedste produkter periode.

I år har open source endelig tippet balancen. Blandt de 32 vindere er mindst 20 enten open source-projekter, cloudversioner af open source-projekter eller kommercielle produkter med en open source-kerne. Det sande antal er sandsynligvis højere, i betragtning af at mange af de andre vindere er cloud-tjenester, der utvivlsomt står på open source-fonde og muligvis bruger open source i deres hemmelige sauce.

Hvis der stadig er tvivl, tror jeg, vi kan lægge dem i ro nu: Open source er, hvordan den bedste og mest innovative software fremstilles i dag. Selv Microsoft synes at have erkendt denne kendsgerning.

Også slående er antallet af vindere i år, der blev født i skyen. LinkedIn blev tvunget til at genopfinde meddelelsesmægleren til at behandle en billion beskeder om dagen. Facebook skabte en måde at opbygge mobilapps i JavaScript og stadig opnå oprindelig ydeevne. Google oprettede et pænt maskinindlærings- og neuralt netværksbibliotek for at drive sine mange intelligente skytjenester. Disse virksomheder delte disse værktøjer via open source-projekter, og nu genopfinder deres software streambehandling, mobiludvikling og dataanalyse for resten af ​​os.

Facebook og Google har hver et par produkter i vores vinderkreds i år. Microsoft tager også flere præmier, inklusive en til Windows 10 Anniversary Update. Er det fordi jubilæumsopdatering endelig er den Windows 10, vi har ventet på? Nej, ikke ligefrem. Det skyldes, at jubilæumsopdatering markerer et vigtigt skift i Windows-styring og åbner døren til styring af pc'er som iPhones. Dette er stadig et igangværende arbejde for Microsoft, men dagene med behov for separate systemer til at styre pc'er og mobile enheder er nummereret.

En sidste observation hentet fra prisvinderne i 2017: Sikkerhed er hot. Internettet bliver muligvis ikke sikrere, men sikkerhedsleverandører og skyudbydere stiger til udfordringen med smarte nye forsvar. Vi kalder et Apache-projekt ved hjælp af maskinlæring og anden avanceret analyse til at identificere ondsindet netværkstrafik, en cybersikkerhedsplatform, der neutraliserer angribere gennem bedrag, og værktøjer, der adresserer applikationssikkerhed lige hvor det starter, med udviklere.

Du kan måske sige, at vi er vidne til en renæssance inden for informationssikkerhed. Men du kan sige det om stort set enhver kategori af computere i dag. De to innovationsmotorer, som vi kalder open source og skyen, skaber nye og bedre måder at gøre næsten alt, hvad en computerprocessor kan gøre. Se til 2017 års prisvindere for teknologi for det bedste, som denne gyldne tidsalder har at tilbyde.