Programmering

Ansøgningskapital 101

I årtusinder voksede verdensøkonomien trinvist og langsomt baseret på befolkningsvækst og stigende handel på tværs af afstande. Omdannelse af råvarer til færdige varer blev opnået gennem manuel arbejdskraft og processer - ofte gennem forsøg og fejl, der kunne tage århundreder. Efter næsten 5.000 års registreret historie ændrede den industrielle revolution alt. Virksomheder, der implementerede fabrikker og maskiner, ellers kendt som fysisk kapital, opnåede betydelige fremskridt i produktionen. Produktivitet og produktion sprang fremad, og verden blev lidt mindre.

I 1900'erne betød eksplosionen af ​​servicebaserede industrier, at målingen af ​​virksomhedens ydeevne for mange virksomheder flyttede til mennesker eller menneskelig kapital. I dag ser vi endnu et stort spring fremad, da flere og flere organisationer påbegynder en digital transformation af deres forretning, og i stigende grad ligger den moderne virksomheds værdi i densapplikationer og data.

Det er ikke svært at argumentere for, at applikationer faktisk er det vigtigste aktiv for den digitale virksomhed. Overvej et par eksempler: Facebook har ingen væsentlige kapitaludgifter ud over $ 15 milliarder om året i computerinfrastruktur og knap 30.000 ansatte - men har en applikationsportefølje til en værdi af mere end en halv billion dollar. Det er større end BNP for alle undtagen 26 lande i verden. Netflix har ingen væsentlige kapitaludgifter og cirka 5.500 ansatte - med en applikationsportefølje til en værdi af 175 milliarder dollars. For at sætte det i sammenhæng, vurderes Disney, blandt verdens mest ikoniske mærker, operatør af massive forlystelsesparker og ejer af et stort medieimperium, mindre til 160 milliarder dollars.

Før F5 tilbragte jeg 15 år på McKinsey og forkyndte for klienter, at en organisations vigtigste aktiv er dens medarbejdere. Ikke længere.Vi er i æraen med Application Capital.

Ansøgning Hoarders

Mellemstore organisationer har generelt flere hundrede applikationer i deres portefølje. Nogle store bankkunder, jeg har mødt, har op mod 10.000. Og alligevel har de fleste virksomheder, jeg spørger, kun en fornemmelse af antallet af applikationer i deres portefølje. Spørg dem, hvem der ejer disse applikationer, hvor de kører, og om de er truet, og svarene bliver lidt uklar. Ingen tvivl om, at de samme virksomheder har investeret meget i forvaltningen af ​​deres fysiske og menneskelige kapital, men desværre kan det samme endnu ikke siges om deres applikationer.

Konsekvenserne af dette er forbløffende. Sikkerhed, konsekvente politikker, overholdelse, ydeevne, analyse og overvågning (for at nævne nogle få) er hver for sig komplekse, dyre og konkurrencedygtige problemer for et stigende antal virksomheder med apps spredt på tværs af en svimlende kombination af datacentre, co-los og offentlige skyer.

I vores seneste kundeforskning rapporterede næsten ni ud af 10 virksomheder, at de allerede brugte flere skyer, hvor 56% sagde, at deres skybeslutninger nu blev taget pr. Applikationsbasis. Hvis du ekstrapolerer, kan du forestille dig hundreder af permutationer, hvor virksomhedsapps har meget forskellige niveauer af support.

Konsekvenserne efterlader mange værdifulde virksomhedsaktiver i bedste fald dårligt overvåget og i værste fald sårbare over for ondsindet angreb. I betragtning af den virksomhedsværdi, der kan tilskrives applikationer, varer det efter min mening ikke lang tid, før flere virksomheder endelig begynder at afsætte et tilsvarende niveau af energi og ressourcer til at styre og overvåge deres applikationsporteføljer.

Principper for en applikationsverden

Så hvordan kommer vi derhen? Når jeg snakker med kunder, fokuserer jeg ofte på tre kerneområder - principper, der hjælper dem med at maksimere værdien af ​​deres applikationskapital. Disse principper er hverken unikke eller inkonsekvente med, hvordan virksomheder styrede kapital i både industrielle og servicebaserede økonomier. Udfordringen er at anvende dem i den digitale tidsalder til udvikling og styring af vores applikationer. Hvordan tager vi den strenghed og disciplin, der er indgroet i os omkring forvaltningen af ​​fysisk og menneskelig kapital, og anvender den i denne nye sammenhæng?

  1. Fokus dine udviklere på differentiering. Inden for fysisk kapital anvender producenter kapitalen til at skabe globale forsyningskæder med en præcision og effektivitet, der bliver et aktiv for deres forretning. I den digitale tidsalder betyder det, at de rigtige mennesker skal gøre det rigtige arbejde for at fremskynde tiden til at markedsføre applikationer og maksimere investeringerne. Udviklere bør have beføjelse til at fokusere på at levere forretningsværdi, uden at bekymre sig om tilgængelighed, stabilitet, sikkerhed eller overholdelse.

     

  2. Vælg den bedste infrastruktur til applikationen. Ligesom forskellige erhverv har specialiserede arbejdsmiljøer - overvej kokke, arkitekter, atleter - har applikationer også et naturligt habitat. En størrelse passer ikke til alle - arbejd med de leverandører og partnere, der bedst opfylder unikke behov. Leverandørindelukkelse hører fortiden til. Åbne arkitekturer, API'er og commoditization af infrastruktur betyder nu, at kunderne har beføjelse til at vælge en næsten uendelig blanding af løsninger, tjenester og endda funktioner til at opbygge, implementere og understøtte deres applikationsinfrastruktur.

     

  3. Brug ensartede applikationstjenester på tværs af din portefølje. Industrielle virksomheder styrede regelmæssig vedligeholdelse af maskiner og sikrede deres fabriks fysiske sikkerhed. Servicevirksomheder investerer meget i HR- og corporate wellness-programmer for at bevare kritisk talent. Applikationer har også brug for tjenester. Tjenester, der understøtter levering og sikkerhed af applikationer, kan dog ofte tilføje kompleksitet og anvendes inkonsekvent eller slet ikke. Applikationstjenester skal være lavfriktion, nemme at få og effektive til at administrere på tværs af stadig mere komplekse og spredte applikationsporteføljer.

Applikationskapital er allerede den primære drivkraft for differentiering og værdiskabelse for moderne virksomheder. Alligevel er der få, der afsætter det passende niveau af energi og ressourcer til at styre og overvåge deres applikationsporteføljer.

Den effektive styring af denne applikationskapital er, hvad der vil drive den næste Amazon, Google, Microsoft eller Netflix. Ikke hvor mange fysiske aktiver de anvender i deres infrastruktur, lagre eller showrooms; heller ikke hvor mange medarbejdere de samler.

Den virkelige konkurrencedygtige differentiator findes i deres applikationer. Applikationer vil drive de hurtigst voksende indtægtsstrømme og skabe betydelig aktionærværdi. Applikationer vil skabe samfundsværdi som den mest bæredygtige delte service. Og vigtigst af alt vil applikationer tiltrække det bedste talent, der repræsenterer det mest interessante og givende arbejde.

Besøg F5 for mere information.