Programmering

5U-servere er store, men fleksible

Sikker på, dagens 1U-servere er billige, og hvis du gør ondt for plads, giver de tilstrækkelig processorkraft som intet andet af den størrelse. Men i mange virksomheder er det ikke rackplads, der tæller så meget som at øge processorkraft og lagerkapacitet. Til det slår intet en server med masser af intern lagerplads, plads til de nødvendige tilføjelseskort og en ekstra processor, hvis du har brug for en. En grundlæggende 5U-maskine kan opfylde disse generelle serverbehov.

Fordelene ved den større maskine er klare. Du siger, at du har brug for et godt RAID-5 disk array? Du kan have en i kassen. Har du brug for flere netværksinterfacekort? Fiberkanal til sikkerhedskopiering? Dual processorer? Masser af hukommelse? Du kan placere det hele i disse maskiner og stadig holde omkostningerne under national gæld.

Til denne gennemgang så vi på et par dual-Xeon-computere til generelle formål. Begge maskiner, NetFrame 600 fra MPC og ProLiant ML370 fra Hewlett-Packard, kom med en gigabyte hukommelse, RAID-5 diskarrays, 533MHz frontbusser og Gigabit Ethernet-kort. Men der var også forskelle, såsom HPs fremhævede redundans, der ikke var i MPC.

HP ProLiant ML370 G3

HPs ProLiant er tydeligt designet til langsigtet brugervenlighed og nem administration. Som det har været tilfældet med sine forgængere, er det fysiske design gennemtænkt. Adgang til det indre arbejde kræver ingen værktøj, og der er ingen kabler. Du kan åbne serveren, mens den stadig er i dens rack, og du kan bytte redundante komponenter, mens serveren forbliver i drift. De fire 36 GB brede ultra 160 SCSI-drev i testenheden var alle hot-swappable, og der var plads til mere lagerplads.

Evalueringsenheden omfattede et par 3,06 GHz Xeon-processorer, hver med en gigabyte niveau 3-cache. Også inde var de valgfri redundante hot-swap-fans og den valgfri redundante 500-watt strømforsyning. Med andre ord blev denne server indlæst til bear.

HP har et par gode funktioner, der gør livet lettere for folk nede i serverrummet. Standardstangskinnerne er værktøjsfri, og selvom jeg ikke brugte dem denne gang (jeg installerede serveren oven på en praktisk Rubbermaid-vogn), har tidligere erfaring med disse skinner vist, at de er hurtige og enkle at bruge. Endnu bedre inkluderer ML370 et sæt med to udfoldelige håndtag på hver side af kabinettet, så du faktisk har en måde at få det på disse skinner hurtigt og uden fare for at tabe enheden.

Andre gode detaljer inkluderer en top, der glider af med et enkelt tryk på en lås monteret oven på sagen lige bag rammen. Du kan gøre alt undtagen tilslutte kabler fra maskinens front. Ligeledes er udskiftning af komponenter som blæsere en simpel proces til at løfte en ud og slippe den nye ind. Der er ingen kabler, og hver blæser er den samme, så du behøver kun at have en slags lager.

HPs ILO (integreret lys-ud) webbaseret hjælpeprogram, der giver dig kontrol over alle aspekter af ledelsen, er ligetil, intuitiv og nem at bruge. Softwaren bruger et separat 10/100 NIC til adgang, så du kan administrere serveren uden at forstyrre operationerne. Du kan også administrere HPs servere med OpenView eller andre administrationsrammer.

HP leverede ML370 med Windows 2003-server allerede installeret. Det tog mig dog et stykke tid at finde ud af det. Da maskinen ankom, startede den oprindeligt ikke. Jeg forsøgte at genindstille array-controlleren, men til ingen nytte. Til sidst, efter flere genstarter, hvor computeren ikke kunne finde diskdrev, bemærkede jeg, at monteringsbeslaget til array-kort i den ene ende af kortet var lidt skævt. Genoptagelse af kortet tog overraskende meget kraft, men når det var gjort, startede serveren og kørte normalt.

Når serveren var oppe, kørte den, som du forventer, at en Windows 2003-server kører. Det talte med netværket, serverede websider til Spirent Communications WebAvalanche 2200, og generelt udført som forventet. Interessant nok er dette en meget mere støjsvag maskine end HP DL360, der i øjeblikket er installeret i laboratoriet. Og selvom du stadig hører ventilatorens varierende toner, når den ændrer hastighed som reaktion på kølekrav, er det ikke banshee-skrig fra dets mindre søskende.

Fordi den er stille, veldesignet og meget fleksibel, passer ML370 godt ind i miljøer på afdelingsniveau, større fjernkontorer og i områder, hvor du har brug for en server i udkanten af ​​netværket. Du får ikke den processortæthed, du får med en 1U-server, men du får meget mere kapacitet og fleksibilitet. Mere vigtigt er, at HP har gjort betjening og styring af serveren relativt let. ILO betyder, at virksomhedens it-personale kan holde øje med maskinen, og omhyggeligt design betyder, at stedets personale nemt kan servicere det. Det er dyrere end nogle andre lignende maskiner, men du får det, du betaler for.

MPC NetFrame 600

MPC leverede en slankere og billigere version af en 5U-server, der for det meste ligner ProLiant. I modsætning til HP-serveren ankom NetFrame 600 ikke med så meget indbygget redundans, men kun fordi nogle valgfrie emner, såsom den overflødige strømforsyning, ikke var inkluderet. På den anden side leverer MPC serielt ATA-lager, og testenheden havde tre SATA-drev installeret i en RAID-5-konfiguration.

Det indvendige af NetFrame 600 er ikke helt kabelfrit, men indersiden af ​​kassen er let tilgængelig, og de få kabler der styres let. Ventilatorerne kan skiftes varmt, ligesom strømforsyningerne. SATA-drev er desværre ikke. Selvom MPC kan levere NetFrame 600 med et par 3,06 GHz-processorer, ankom testenheden med 2,8 GHz Xeons med 512 MB niveau to cache. Hvis du hellere vil have SCSI-drev, kan du få brede ultra 320-drev i stedet.

MPCs server inkluderer ikke smarte håndtag på siden som HP, men det er lettere end HP, så håndtag er mindre nødvendige. Du kan fjerne topdækslet fra NetFrame, mens det er i stativet, men du skal gøre det bagved enheden. Processen kræver, at du løsner to tommelfingerskruer, så du kan skubbe toppen bagud. På den anden side inkluderer NetFrame en frontmonteret USB-port, noget der bliver mere og mere nyttigt til at indlæse filer på en server.

Desværre leverer MPC ikke en integreret styringspakke. Hvis du har brug for at administrere NetFrame 600, skal du logge på Windows. MPC leverer dog en anden netværksgrænseflade, denne en 10/100 NIC, så du stadig kan komme til maskinen uden at forstyrre den primære gigabit-grænseflade. (I øvrigt kan du bygge bro over disse to Ethernet-grænseflader for at få større båndbredde, men det er ikke klart, at det er værd at besværet i betragtning af den relativt mindre forbedring, du sandsynligvis vil se. Du ville have det bedre med en ekstra gigabit NIC.)

NetFrame 600 fås i både piedestal- og rackkonfigurationer. Jeg testede rackmonteringskonfigurationen, men montering på piedestal kan være mere praktisk i nogle kontorer. Også rart var enhedens stille ventilatorer; du har ikke noget imod at have denne server i samme rum som dit personale.

MPC leverede NetFrame 600 med Windows 2000 Server. Når du læser dette, skal Windows 2003 være tilgængeligt.

Jeg løb over intet uventet ved hjælp af denne server. Det udviste fremragende ydeevne, det var let at administrere og bruge (så længe du ikke har noget imod at bruge Windows eksternt), og SATA-drevne leverede masser af kapacitet. Selvom du ikke opnår det niveau for redundans og administration, du får med HP, koster denne server mindre, så igen får du alt, hvad du betaler for. Og hvis du ikke har brug for de ekstra administrationsfunktioner, fordi din afdeling ikke er stor, eller din virksomhed ikke er spredt rundt i landet, fortjener denne server seriøs overvejelse.

Scorecard Servicevennlighed (10.0%) Skalerbarhed (25.0%) Tilgængelighed (20.0%) Ledelse (10.0%) Ydeevne (25.0%) Værdi (10.0%) Samlet score (100%)
HP ProLiant ML370 G39.08.08.09.09.08.0 8.5
MPC NetFrame 6007.08.07.06.09.08.0 7.8