Programmering

De seks niveauer af primær datalagring

Da vores data fortsætter med at vokse med et næsten eksponentielt klip, har lagringsleverandører reageret med stadig billigere og mere dygtige produkter. Men skubbet for højere kapacitet og lavere priser har forvirret vandet.

For ikke længe siden, hvis du købte en multiterabyte-lagerenhed, ville det næsten helt sikkert have været en meget pålidelig, højtydende SAN i virksomhedsklasse. I dag kan du blokere den samme mængde lagerplads på et tårn-skrivebord til en lille del af prisen. Som et resultat markedsføres mange lagerprodukter som "SAN" -lagring, når de ikke er meget bedre end et desktop med hensyn til ydeevne og pålidelighed.

[Skær direkte til de vigtigste nyheder inden for teknologiudvikling og IT-styring med vores oversigt en gang om dagen af ​​de mest populære teknologiske nyheder. Abonner på det daglige nyhedsbrev. ]

Mere end nogensinde er det vigtigt at have en solid forståelse af, hvilke former primærlagring kan have, og hvad der adskiller dem. I grove termer kan den primære opbevaringsstige opdeles i seks karakteristiske trin. Hvem du er, og hvad du gør, bestemmer din bedste løsning.

Primær datalagring, rang 1: Peer to peer

Brugere: 2 til 10

Koste: Bupkus

Redundans: Ingen

Begrebet peer-to-peer primær lagring skal være kendt for næsten alle, der ejer en computer. I det væsentlige gemmer hver brugers arbejdsstation sine egne data. I tilfælde af at data skal deles, giver teknologi, der er indbygget i operativsystemet, andre mulighed for at se disse data. Det er billigt og utroligt simpelt.

For enkeltpersoner og meget små virksomheder er dette ofte den bedste løsning. I betragtning af at der kun er over 5 millioner virksomheder i USA med mindre end 10 ansatte, udgør peer-to-peer-lagring en enorm procentdel af al datalagring. Men efterhånden som en virksomhed vokser, kan det blive stadig vanskeligere at administrere flere, upålidelige lagringsøer. De fleste desktop-operativsystemer tilbyder heller ikke meget i vejen for ensartet sikkerhed, så denne model er vanskelig at understøtte sikkert ud over nogle få brugere.

Primær datalagring, rang 2: Filserveren

Brugere: 10 til hundreder

Koste: $ 2.000 til $ 5.000

Redundans: Lav

Eksempler: Microsoft Windows Server, Buffalo TeraStation III

Det næste logiske trin ud over decentraliseret, arbejdsstationsbaseret primærlagring er at kombinere alle de delte data på en enkelt dedikeret server. Ved at gøre dette kan virksomheder standardisere deres databeskyttelses- og sikkerhedsmodeller på tværs af alle deres missionskritiske data. Centralisering af dataene gør det også billigere at investere i redundans - hvad enten redundante diskarrays eller strømforsyninger.

De fleste filservere er netop det: en industristandardserver med et almindeligt serveroperativsystem og masser af direkte knyttet disk dedikeret til deling af filer. Imidlertid falder mange low-end NAS-enheder også i denne kategori. Da denne type NAS-enhed bliver mere og mere udbredt i virksomheder i alle størrelser, er det vigtigt at bemærke, at de stort set er de samme som en filserver.

På et bestemt tidspunkt vokser en virksomhed dog ud af en enkelt filserver eller NAS-enhed. Normalt er den mest almindelige tilgang at tilføje flere filservere. Efterhånden som denne praksis fortsætter, opstår de samme problemer, der plager peer-to-peer-opbevaring igen. I stedet for at opretholde en enkelt lagerplads har du nu til opgave at administrere mange af dem. På samme måde ganges eksponeringen for datatab gennem hardwarefejl, når antallet af enheder stiger.

Filservere og NAS-enheder er også dårligt egnede til lagring af strukturerede data på blokniveau som databaser og e-mail. Disse applikationer er normalt bygget på deres egne servere med deres egen direkte tilknyttede lager, hvilket yderligere forener lagringsstyringsudfordringen.

Primær datalagring, rang 3: Low-end SAN (en filserver med ethvert andet navn)

Brugere: 10 til hundreder

Koste: $ 2.000 til $ 20.000

Redundans: Lav

Eksempler: Microsoft Windows Storage Server-derivater, Overland SnapServer

I et forsøg på at tackle udfordringen med at administrere både strukturerede og ustrukturerede virksomhedsdata samtidigt er mange lagerleverandører kommet ud med low-end SAN-enheder, der gør det muligt at gemme både blok- og filniveaudata på den samme enhed. Fordelen ved at bruge denne type enhed er, at alle virksomhedens data - fildelinger, databaser, e-mail, virtualiseringsinfrastrukturer og så videre - kan kombineres i den samme lagringspool og styres og beskyttes sammen.

Men disse enheder, selvom de teknisk er SAN'er (de fleste af dem understøtter iSCSI for at tillade fjernadgang på blokniveau, lageradgang), er virkelig intet andet end en standardserver med forskellig software på plads, så enheden kan betjene iSCSI-anmodninger ud over filserver . Generelt tilbyder de ikke mere redundans end en normal server, og de skal heller ikke skaleres ud over en normal server med hensyn til ydeevne.

Kort sagt kan disse enheder give dig mulighed for effektivt at administrere alle dine lagerbehov, men de mangler ydeevne, skalerbarhed og pålidelighed af SAN'er i virksomhedsklasse.

Primær datalagring, rang 4: SAN i Enterprise-klasse

Brugere: 50 til tusinder

Koste: $ 20.000 til millioner

Redundans: Høj

Eksempler: EMC Clariion / Symmetrix, Netapp FAS, Dell EqualLogic, IBM DS, HP EVA / XP

I stedet for at bruge industristandard-serverhardware og -software anvender SAN'er i virksomhedsklasse meget overflødige dual-controller-arkitekturer, der kan prale af funktioner som spejlede cacher og redundante interconnect-grænseflader. Tilsvarende er SAN'er i virksomhedsklasse også meget skalerbare - hvilket understøtter et meget højere kapacitetsniveau og langt større ydeevne end deres low-end brødre.

Dette enhedsfelt inkluderer ikke kun det typiske SAN på blokniveau, men også avancerede NAS-enheder med multikontroller, der er i stand til at betjene både blok- og filniveaudata med samme redundans og ydeevne. Derudover tillader disse enheder lageradministratorer at blande forskellige kapaciteter og hastigheder på fysiske lagermedier (både diske og SSD), hvilket gør det muligt at præsentere den rigtige type lager til hver lagerforbruger, mens man stadig opretholder en samlet ledelsesarkitektur.

For kun få år siden var indgangsniveauet for denne type enhed langt over $ 50.000. Denne pris er faldet kraftigt. Som et resultat er antallet af virksomheder, der har råd til at eje et SAN, steget kraftigt.

Primær datalagring, rang 5: Netværksbaseret lagringsvirtualisering

Brugere: Tusinder til titusinder (og derover)

Koste: Himmel er grænsen

Redundans: Cadillac

Eksempler: EMC Invista, HP SVSP, NetApp V-serien

Så skalerbare og overflødige som SAN'er i virksomhedsklasse er, vil de største virksomheder i sidste ende vokse ud af en enkelt SAN-platform og har brug for at stille flere SAN'er til rådighed for at opnå de niveauer af ydeevne og pålidelighed, de har brug for. Når dette sker, hæver de samme ineffektiviteter - både med hensyn til kapacitet og ledelse - hovedet igen. For at bekæmpe dette problem anvender store virksomheder ofte netværksbaseret lagringsvirtualisering til at forene heterogene SAN-lagerplatforme til en enkelt logisk infrastruktur.

I det væsentlige involverer lagringsvirtualisering introduktion af et abstraktionslag mellem lagerforbrugere (både individuelle brugere og servere i alle former og størrelser) og fysiske lagerenheder. Dette abstraktionslag tillader meget større frihed til at styre meget store lagerinfrastrukturer ved at give administratorer mulighed for transparent at replikere og migrere data uden, at forbrugere af lageret er opmærksomme på det. Storage-virtualisering giver også næsten ubegrænset kapacitet og skalerbarhed.

Primær datalagring, ringetone 6: Jokertegn - skyen

Brugere: Variabel

Koste: Variabel

Redundans: Variabel

Eksempler: Amazon S3, Mosso / Rackspace Cloud Files

Den nyeste deltager i det primære lagerfelt er ikke så meget en ny form for lagerhardware eller software, men en helt anden model for lagringslevering. I stedet for at købe en lagerenhed, der passer til din organisations behov og derefter uundgåeligt opgradere den i faser, når du vokser, er løftet om skybaseret lagring, at det giver dig mulighed for at betale for det lager, du bruger, når du bruger det og til elastisk skalering uden begrænsninger.

Selvom skybaseret opbevaring ikke er meget udbredt af virksomheder, er der kun få, der tvivler på, at den modnes og i sidste ende spiller en enorm rolle i fremtiden for opbevaring. Aktuelle udfordringer inkluderer at overbevise kunder om, at skybaserede alternativer er pålidelige nok til at understøtte virksomhedens missionskritiske behov - serviceniveauaftaler har tendens til at være mindre end betryggende - og overgår de sikkerheds- og lovgivningsmæssige forhindringer, der opstår, når følsomme data er gemt hos en tredjepart.

Denne artikel, "De seks niveauer af primær datalagring", opstod oprindeligt på .com. Læs mere af Matt Prigges informationsoverbelastningsblog, og følg den seneste udvikling inden for netværkslagring og informationsstyring på .com.