Programmering

Rooby sprog forener Go, Ruby

Go og Ruby-sprogene er partnerskab i Rooby-sproget beregnet til effektiv udvikling af mikrotjenester.

Det objektorienterede sprog har Rubys syntaks og er skrevet i Go. Det er til udvikling af mikrotjenester, der skal være performante og lette at skrive. Men sproget udgør ikke en Ruby-opgradering. "At have fuld støtte til Rubys [funktioner] vil være en kæmpe indsats, og det ville være en forkert vej at gå," ifølge sprogets dokumentation.

Roobys udviklere siger også, at sproget "ikke kan være syntaktisk sukker over Go, fordi vi bygger et abstraktionslag på det, ikke gafler Go og ændrer dets parser. Så vi er bestemt nødt til at fortsætte [forbedre] vores implementering for at gøre det så performant som muligt." For at gøre Rooby performant kræver planer at opbygge et serverbibliotek ved hjælp af Go's net / http-pakke. Rooby kan kompileres i bytecode og evaluere bytecode direkte. I øjeblikket er dens parser håndlavet og har begrænsninger.

Rooby kan udgøre en anden banebrydende brug af Go-sproget, som har set udbredt anvendelse i Docker-containersystemet. Ruby er i mellemtiden kendt for sin enkelhed og sin rolle i Ruby on Rails webudviklingsramme.