Programmering

Adobe erhverver Serious Magic

Adobe Systems har snappet videosoftwarevirksomheden Serious Magic i et forsøg på at udnytte den øgede udbredelse af video på Internettet.

Serious Magic er kendt for brugervenlige videoredigeringsværktøjer rettet mod hjemmebrugere og forretningsbrugere. De inkluderer Visual Communicator til optagelse og redigering af videopræsentationer og Vlog It til udstationering af video til blogs.

Adobe vil fortsætte med at sælge Serious Magic-produkterne og også kombinere virksomhedens teknologier i fremtidige Adobe-produkter, sagde det onsdag. Adobes videosoftware inkluderer Premiere Elements redigeringspakke og Flash Video, som bruges til at levere video på YouTube og MySpace.com.

Serious Magic, der er baseret i Folsom, Californien, ejes privat, og de økonomiske vilkår for overtagelsen blev ikke afsløret. Adobe sagde, at købet ikke vil have væsentlig indflydelse på dets økonomi. Mark Randall, Serious Magics administrerende direktør, bliver chefstrateg i Adobes Dynamic Media-afdeling.

Serious Magic laver også Ovation til tilpasning af PowerPoint-præsentationer og DV Rack til optagelse af video direkte fra et videokamera til en harddisk.

Købet skal hjælpe Adobe med at konkurrere bedre med sine rivaler i video, som inkluderer Corels Snapfire, Ulead Systems 'VideoStudio og AIST's Movie DV.

Det er Adobes anden erhvervelse denne måned. Tidligere købte den nogle vektorgrafikteknologier fra Actimagine, som den vil indarbejde i Adobe Flash Lite, som er til mobiltelefoner.