Programmering

Ubuntu 15.04 anmeldelser

Ubuntu 15.04 anmeldelser

Ubuntu 15.04 blev netop frigivet, og der er nogle tidlige anmeldelser af Canonicals nyeste desktopdistribution. Indtil videre virker brummen noget blandet, og det er ikke overraskende, da Ubuntu 15.04 er en relativt lavnøgleudgivelse uden masser af prangende, nye funktioner.

Darien Graham-Smith på PC Pro var ikke imponeret over Ubuntu 15.04:

Faktisk hæver Ubuntu 15.04 bjælken, når det kommer til iøjnefaldende opdateringer. Fra et brugerperspektiv er den eneste mærkbare ændring applikationsmenuer, der nu vises i deres respektive vinduer snarere end øverst på skærmen. En sådan adfærd har været valgfri siden 14.04 - og var faktisk standard i Ubuntu 10.10 og før - så som brugeroplevelsesopdateringer går, er dette ikke ligefrem en modig ny verden.

Ubuntu er lige så kapabel og tilgængelig som nogensinde og lige så gratis. Men det er svært ikke at føle et strejf af forfærdelse over den tilsyneladende manglende fremgang på showet, især i lyset af al den ambitiøse snak, der er kommet ud af Canonical de sidste par år.

Ubuntu er ikke drevet af fortjeneste, så det behøver ikke at jage markedsandel eller faktisk relevans. Men da store planer er skævt, og innovation på desktop-OS ser ud til at være stoppet, er duften af ​​stagnation begyndt at hænge rundt på platformen.

Hvis du leder efter et gratis, venligt og kraftfuldt operativsystem til desktops og servere, er Ubuntu stadig en let Linux-distribution at anbefale. Men selv for etablerede Ubuntu-brugere er denne opdatering hverken praktisk eller følelsesmæssigt overbevisende. Hvis Canonical seriøst vil have Ubuntu til at gøre mere af en mainstream-effekt, er Ubuntu 15.04 - en knap nødvendig opdatering rullet ud for at tjene en tidsplan snarere end en strategi - er netop den slags ting, den har brug for for at stoppe med at frigive.

Mere på PC Pro

SJVN på ZDNet var heller ikke begejstret for det, men betragter stadig Ubuntu som en god mulighed for desktopbrugere:

Der er mange nye godbidder i Ubuntu 15.04, Vivid Vervet, men de fleste er til cloudadministratorer og DevOps. Almindelige Ubuntu-pc-brugere finder kun en lidt bedre desktopoplevelse.

Det nye skrivebord er dog godt. Der er ingen større ændringer, der springer ud over dig. Ja, der er nu en standard lilla baggrund, men du kan ændre det på kortere tid, end det tager at læse dette afsnit. En anden ændring er, at lokale menuer, menuer knyttet til en applikation, nu er standard. For et stykke tid tilbage besluttede Canonical, at menuerne i Unity-grænsefladen skulle være øverst på skrivebordet. Nå, du kan ændre det tilbage på den måde, hvis du vil, men de fleste brugere syntes at foretrække applikationsmenuerne med applikationsvinduet, så Canonical ændrede det tilbage.

Alt i alt ville jeg være meget begejstret for at bruge Ubuntu i skyen, eller hvis jeg var udvikler. For en almindelig desktopbruger synes jeg stadig, at Ubuntu er den nemmeste måde at komme ind på Linux-skrivebordet. For en strømbruger, som mig selv, er Linux Mint 17.1 med Cinnamon-grænsefladen stadig min topvalg.

Mere på ZDNet

Quidsup har dog et negativt overblik over Ubuntu 15.04 i en videoanmeldelse på YouTube: