Programmering

Adobe Flash når slutningen af ​​livet

Adobes engang så allestedsnærværende Flash Player, en browserbaseret runtime til visning af rich media-indhold på Internettet, har nået slutningen af ​​vejen, hvor virksomheden har foretaget den endelige planlagte frigivelse af teknologien til alle regioner uden for Kina.

Den endelige udgivelse blev offentliggjort den 8. december. Adobe understøtter ikke længere Flash Player efter denne måned; Flash-indhold blokeres fra kørsel i Flash Player fra den 12. januar 2021.

Adobe råder alle brugere til straks at afinstallere Flash Player for at beskytte deres systemer. I release notes takkede Adobe kunder og udviklere, der har brugt teknologien og skabt indhold, der udnytter den i de sidste to årtier. En generel informationsside, der er udtjent, er sendt.

Adobe meddelte i juli 2017, at de ville afbryde Flash Player i slutningen af ​​dette år. Flash-teknologi bukkede under for opfattelsen af ​​det som proprietær teknologi i en æra, hvor standardbaserede teknologier som HTML5 begyndte at samle fart. Adobe citerede WebGL og WebAssembly som nu levedygtige alternativer.

Flash opretholdt et kritisk slag, da Apple nægtede ikke at understøtte det på iPhone- og iPad-mobilenhederne. Derudover plagede sikkerhedsproblemer i Flash, og store browserudbydere begyndte at bevæge sig væk fra teknologien. Videoindholdssite YouTube bakkede væk fra Flash i 2015 og valgte HTML5.

Ved at give tre års forudgående varsel håbede Adobe at give tilstrækkelig tid til udviklere, designere, virksomheder og andre til at migrere deres Flash-indhold til nye standarder. Tidspunktet for Flash-afslutningen på levetiden blev koordineret med de største browserudbydere.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found