Programmering

Anmeldelse: Dells 13G PowerEdge R730xd, en arbejdshesteserver med et spark

Nye generationer af råvareservere leverer typisk trinvise opdateringer til CPU, hukommelse, strøm og lager. Det er ikke ofte, du ser ægte innovation komme ind i disse systemer. Med frigivelsen af ​​13. generations PowerEdge R730xd har Dell vist, at innovation stadig lever i 2U-servere med to stikkontakter.

Specifikke brugssager til PowerEdge R730xd inkluderer Microsoft Exchange med mulighed for at understøtte et stort antal postkasser på et enkelt system. Du kan bruge den samme konfiguration til en avanceret Microsoft SharePoint-server. En anden fremragende brugstilfælde til PowerEdge R730xd kommer er softwaredefineret lagring baseret på produkter som Microsoft Storage Spaces, Ceph for Openstack og VMware Virtual SAN. Samlet tilgængelig lagerplads kan også udvides med tilføjelsen af ​​en Dell Storage MD1400 direkte tilsluttet lagerkabinet.

[Også gennemgået på: VMware Virtual SAN vender opbevaring ind og ud | 10 fremragende nye funktioner i Windows Server 2012 R2 | Få den seneste indsigt i de tekniske nyheder, der betyder noget, fra Tech Watch-bloggen. ]

Alsidighed er et hovedtema i 13G PowerEdge R730xd, da du kan konfigurere systemet på flere måder. Hvis det er lagerplads, du har brug for, kan du gå med 24 drev med lille formfaktor foran, plus to bagpå for mere end 100 TB lagerplads ved hjælp af 4TB-drev. Du kan også inkludere op til fire Express Flash NVMe PCIe SSD'er for at tilfredsstille de højeste I / O-krav.

For at score denne anmeldelse kiggede jeg på ydeevne, tilgængelighed, skalerbarhed, ledelse, byggekvalitet og samlet værdi eller "bang for the buck". PowerEdge R730xd udmærker sig i alle kategorier, men især i ydeevne og skalerbarhed. Med 18-kerne Intel Xeon-CPU'er og nye DDR4-hukommelsesdele tilgængelige engang efter den første lancering, kan du pakke 72 behandlingstråde og 1,5 TB hukommelse på en enkelt server.

Hardwareinnovationer skubber ydeevne

På lagringssiden kom min anmeldelsesenhed med fem Dell-mærkede, 200 GB 1,8-tommer 6 Gbps SSD'er og fem Seagate ST2000NM0023 2 TB 7200 RPM SAS 3,5-tommer HDD'er, der er tilgængelige forfra. Yderligere to 2,5-tommers drev på bagsiden giver et RAID-1-spejl til operativsystemets disk. Dette efterlader alle drev på forsiden tilgængelige som brugerkonfigurerbar lagerplads. Det innovative 1,8-tommer SSD-hus muliggør installation af op til 18 frontladede enheder.

Dells seneste PERC RAID-controllere understøtter fuldt ud Microsofts Storage Spaces og gør det muligt at konfigurere individuelle drev som ikke-RAID-enheder. Min anmeldelse enhed kom med Dell PERC H730P controller, som understøtter overførselshastigheder på op til 12 Gbps. Udvidelsesmuligheder inkluderer seks PCIe 3.0-slots plus et dedikeret slot til RAID-controlleren.

Andre hardwareinnovationer inkluderer dobbelt interne SD-kort til understøttelse af en overflødig boot-enhed til VMware ESXi. SD-kortene spejles og giver systemet mulighed for at fortsætte med at fungere, hvis en enhed fejler. I tilfælde af fejl udløser en systemfejl, der giver administratoren mulighed for at udstede en ordnet nedlukning til reparation. Dell udviklede sin fejlbestandige hukommelse i forbindelse med VMware for at give redundans til kritisk systemhukommelse. Intel estimerer mellem en strømbesparelse på 40 til 50 procent på hukommelsesniveau på grund af DDR4-hukommelsen med lavere spænding (1,2 volt). Denne besparelse kan tilføje op til betydelige beløb, når du maksimerer hukommelsen på et af disse systemer.

Nye styrings- og softwaremuligheder

Du skal bruge version 1.1 af appen, som nu er tilgængelig fra Google Play Butik, som tilføjer NFC-muligheden for direkte at oprette forbindelse til Dell-serveren. Den tidligere version krævede indtastning af IP-adressen på serverens iDRAC-controller for at oprette forbindelse fra din mobile enhed. Dells 13G-servere leveres med version 8 af iDRAC-styringsplatformen, der ud over introduktionen af ​​iDRAC "Quick Sync" NFC-grænsefladen indeholder funktioner til at rumme nye strøm- og termoprofiler i Intel-processorer.

Endelig giver en ny softwaremulighed til Windows Server 2012 R2-implementeringer, kaldet SanDisk DAS Cache, dig mulighed for at drage fuld fordel af enhver tilgængelig SSD i R730xd til at oprette enten tilbagekoblings- eller gennemskrivningscache. SanDisk DAS Cache er knyttet til en bestemt diskvolumen på serveren for at fungere som en accelerator, der fungerer ud over den native cache, der er tilgængelig i Windows Server 2012 R2.

Dell har ramt et langt hjemmekørsel med PowerEdge R730xd, der dækker en lang række brugssager og leverer en kraftfuld 2U-server med masser af plads til at vokse. Med 192 GB hukommelse (afrunding af en flot konfiguration til en virtuel maskine vært) ville prissætningen af ​​min anmeldelse enhed være tæt på $ 19.000 - en glimrende aftale. Startprisen for et minimalt konfigureret system kommer ind på $ 2.579. Du kan starte i det små og vokse stort uden at bryde banken. I sidste ende har den nye Dell PowerEdge R730xd alt, hvad du vil have i en arbejdshestserver - og derefter nogle.

ScorecardYdeevne (20%) Skalerbarhed (20%) Tilgængelighed (20%) Ledelse (20%) Byg kvalitet (10%) Værdi (10%) Interoperabilitet (20%) Opsætning (10%) Samlet score
Dell PowerEdge R730xd (13G)1010999900 9.4

Copyright verticalshadows.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found