Programmering

Er Microsofts Metro UI det virkelige problem?

For to uger siden debuterede Windows Red, vores genoptagelse af Windows 8, der foreslog at opdele Windows 8 i to - Windows Desktop til pc'er og bærbare computere og Metro til smartphones og tablets - mens man bevarede en vis interoperabilitet mellem de to. I betragtning af det dystre svar på Windows 8 virkede den grundlæggende idé ret åbenbar for os.

Men er mashup af to brugergrænseflader det eneste problem? Eller er Metro - aka Modern UI - elefanten i vejen for vedtagelsen af ​​Windows 8? Når alt kommer til alt, flyver hverken Windows-smartphones eller Windows RT-tabletter nøjagtigt ud af hylderne sammenlignet med Android- eller iOS-enheder.

[Windows 8 efterlod dig blå? Tjek derefter Windows Red, plan for at rette Microsofts omtvistede OS. | Microsofts nye retning, touch-interface til tablet- og desktop-apps, overgangen fra Windows 7 - dækker alt dette og mere i Windows 8 Deep Dive PDF-specialrapport. | Bliv på toppen af ​​Microsoft-teknologier i vores Technology: Microsoft-nyhedsbrev. ]

Et nyligt indlæg af Wes Miller af Rutevejledning på Microsoft i hans Getwired.com-blog inspirerede mig til at tage dette spørgsmål op igen. Han hævder, at Microsofts tonehøjde for Metro centrerer om levende fliser, hvilket han mener ofte ikke er så nyttigt.

Fliserens kompromis

Miller siger, at Microsofts live-fliser trækker for meget opmærksomhed på OS og distraherer fra apps. Jeg har set Steve Ballmer komme med det modsatte argument: En tilpasset startskærm med live-fliser giver dig et dashboard-lignende udlæsning af information fra de apps, du bruger mest, uden at brugeren skal klikke på noget.

Begge har et punkt. Der er noget ved levende fliser, der minder mig om de tidlige dage på Internettet, da hjemmesider gik vild med spindende, blinkende doodads. På den anden side kender jeg personligt fans af Metro UI, der kan lide at have det øverste niveau af information udstillet.

Afvejningen er denne: Fliser tager allerede meget plads i forhold til ikoner, og hvis du kan lide levende fliser, vil du sandsynligvis have dem store, så de er store nok til at formidle nyttige oplysninger - seneste meddelelser , vejr osv. Det betyder selvfølgelig, at mange færre apps er synlige på skærmen ad gangen, selvom det er let nok at rulle vandret for at finde dem.

Du kan kridt alt dette op til et spørgsmål om smag. Bortset fra et punkt: Hvis det vigtigste salgsargument er en startskærm med live-fliser, du har tilpasset for at vise lige hvad du vil, skal tilpasning være meget lettere.

Magiske fingre

Det er let nok at trække fliser rundt med fingeren og arrangere dem som du vil. Men for at løsne en flise fra Start-menuen, ændre dens størrelse eller slå dens livefunktion til eller fra skal du stryge ned på flisen for at komme i redigeringstilstand.

Stryge ned svarer til Metroens højreklik. Men for nye brugere er der ingen måde at intuitere den gestus, ligesom i den berømte far-test er der ingen måde at gætte på uden at blive fortalt, hvordan man får Charms-linjen til at vises.