Programmering

Oracle: Eclipse kan ikke bruge Java EE-varemærker

Migreringen af ​​Java EE (Enterprise Edition) til Eclipse Foundation har ramt nogle fejl, idet Oracle ikke tillader, at Java-varemærker bruges af fonden. Ikke desto mindre er Eclipse-administrerende direktør Mike Milinkovich overbevist om, at Java EE ikke er død, og Oracle ikke har dræbt det, som en blog antydede.

Efter mange måneders "god tro" -forhandlinger har stiftelsen og Oracle, som har haft ansvaret for Java EE, ikke været i stand til at blive enige om vilkår for at bruge Java-varemærker, der i øjeblikket bruges af Java EE-specifikationer eller til at ændre javax-pakkeens navneområde, en Bulletin sent i sidste uge sagde. Oracle's Java-varemærker er virksomhedens ejendom, og Eclipse har ingen rettigheder til at bruge dem. Milinkovich citerede konsekvenserne for Eclipse Foundation's Jakarta EE-virksomhed Java-implementering:

  • Jakarta EE-komponentspecifikationer, der bruger javax-pakkeens navneområde, kan udelades helt fra fremtidige Jakarta EE-platformsspecifikationer.
  • Navnet på javax-pakken kan bruges inden for Jakarta EE-specifikationer, men kan kun bruges "som det er". Ingen ændringer er tilladt. Jakarta EE-specifikationer, der fortsat bruger javax-pakkeens navneområde, skal forblive TCK (teknologikompatibilitetssæt) kompatibelt med tilsvarende Java EE-specifikationer.
  • Alle specifikationer, der bruger javax navneområdet, vil fortsat have de samme Java EE-containere og certificeringskrav som før. Implementeringer, der hævder overholdelse af alle versioner af Jakarta EE-specifikationer ved hjælp af javax-navneområdet, skal teste på og distribuere containere, der integrerer certificerede Java SE (Standard Edition) -implementeringer licenseret af Oracle.
  • Specifikationer skal ændres fra en “Java EE” navngivningskonvention til “Jakarta EE” konvention, inklusive akronymer som EJB (Enterprise JavaBeans), JPA (Java Persistence API) og JAX-RS (Java API for RESTful Web Services).

På spørgsmålet om potentiel platformkompatibilitet, der opstår som et resultat af uenigheden med Oracle, sagde Minkovich, at løsninger på disse tekniske problemer skal udvikles. Jakarta EE-arbejdsgruppen starter disse diskussioner med samfundet i denne uge. F.eks. Kunne binær kompatibilitet opnås og tilbydes ved implementeringer via værktøj, der udfører bytecode-modifikation ved byggetid, implementeringstid eller runtime.

Milinkovich forventer, at fremtidigt arbejde på Java EE ikke bruger javax navneområdet, men snarere et nyt navneområde som jakarta. På trods af tilbageslagene fortsætter arbejdet med at flytte Java EE til Eclipse. Milinkovich bemærkede, at der er sket fremskridt med at flytte Java EE til Oracle, såsom Oracle, der bidrog med GlassFish-applikationsserveren, som har fungeret som en Java EE-referenceimplementering, til Eclipse. Ratificerede Jakarta-specifikationer vil være tilgængelige under Eclipse-licensen. Arbejdet fortsætter med at levere en frigivelse af Jakarta EE 8 senere på året. Ud over Jakarta EE 8 er Jakarta EE 9 planlagt.

Oracle sagde, at det fortsat er forpligtet til at arbejde med Jakarta EE-arbejdsgruppen og Jakarta EE-specifikationsprocessen for at skabe Jakarta EE-platformen. Men virksomheden erkendte, at det ikke kunne nå til enighed om varemærker og brug af javax. Eclipse nedarvede udviklingen af ​​Java-virksomheden fra Oracle i september 2017.