Programmering

JavaFX 14 forbedrer API, mobil support

JavaFX 14, den nyeste version af open source, Java-baseret, rig klientapplikationsplatform, er ankommet. Den nye version indeholder forbedringer relateret til top-niveau API såvel som mobiludvikling.

Til API'en blev funktionalitet tilføjet for at gøre det lettere for udviklere at oprette brugerdefinerede kontroller. I den mobile vene er JavaFX til mobile SDK'er nu bygget fra OpenJFX, den samme kilde som til desktop JavaFX. Kombineret med den oprindelige GraalVM image AOT-kompilator (forud for tiden) opnår JavaFX nu høj ydeevne på mobil, mens udviklere kan bruge de samme JavaFX API'er til mobil som til skrivebordet.

JavaFX 14 løser også et antal fejl relateret til animation, CSS og kørsel af JavaFX på macOS 10.15 Catalina. Den nye version opdaterer også de underliggende implementeringer, der bruges til WebView-komponenten og mediefunktionalitet, og muliggør understøttelse af HTTP2 i WebView.

JavaFX 14 ankom i sidste uge og efterfulgte JavaFX 13, der blev sendt i september 2019. JavaFX-runtime, der er tilgængelig fra Gluon, tilbydes som en platformsspecifik SDK, som et antal jmods og som et sæt Maven-artefakter.

JavaFX er licenseret under GPL v2 + Classpath. JavaFX havde været en del af Oracle's Java Development Kit, men blev fjernet fra JDK i 2018.