Programmering

Java-fidus: Hvordan profiterer Oracle og Ask af luskede tilføjelser

Hvem elsker ikke gratis ting? For det første gør jeg ikke det, og heller ikke millioner af brugere, der er belastet med uønsket software, når de installerer en ny opdatering af Java, Adobe Reader eller Skype. Foistware, som det kaldes, er irriterende for brugerne, især ikke-tekniske folk, der ikke ved, hvordan de skal slippe af med det. Foistware kan også plage IT, når det skal understøtte naive brugere, der tillader apps at roost på deres pc'er.

For at være retfærdig har Adobe og Skype (nu ejet af Microsoft) bakket op fra nogle af deres mere irriterende foistware-vaner - men Oracle har ikke gjort det. Her er hvorfor: Hver gang en bruger bliver narret til at installere den ubrugelige Ask-værktøjslinje eller McAfee-antivirusscanner, tjener Larry Ellison lidt penge. Og fordi Java er notorisk usikker (feds har endda advaret brugere om at deaktivere det), fortsætter Oracle med at pumpe patches ud, der giver brugerne endnu en mulighed for utilsigtet at installere foistware. Man skulle næsten tro, at de uendelige patches findes som undskyldninger for at levere foistware.

[Woody Leonhard forklarer, hvordan man slipper af Java i din browser - og det ekstra arbejde, der er nødvendigt for at gøre det i Internet Explorer. Galen Gruman siger, at Java på klientsiden skal dræbes død, død, død. | Få en fordøjelse af nøglehistorierne hver dag i det daglige nyhedsbrev. ]

Som du vil se, har denne grimme lille fidus et link til Amerikas tidligere første datter: Chelsea Clinton.

Jeg hilste Oracles køb af Sun i 2008 velkommen - nogen havde brug for at redde det, der var tilbage af Sun. Jeg tror stadig, at der ikke var noget alternativ, men de naysayers, der advarede om, at Ellison og selskabet ville være en elendig forvalter af den engang uundværlige Java-software, er bestemt blevet bevist korrekt.

Hvordan Java narrer dig

Du har sikkert bemærket, at Ask-værktøjslinjen og McAfee-scanneren er inkluderet hver gang du installerer en Java-sikkerhedsopdatering. Opdateringsprogrammet foreslår, at du bruger standardinstallationen, og hvis du gør det, indlæses disse programmer som standard. Hvis du ikke vil have dem, skal du fravælge ved at fjerne markeringen af ​​et par kasser.

Dette krav om at fravælge under en sikkerhedsopdatering er bekymrende nok, men Edelman fandt ud af, at installationsboksen har en anden smart fælde: At trykke på enten mellemrumstasten eller Enter-tasten har den samme effekt som at klikke på Næste. Før brugeren ved af det, installeres den uønskede software.

Det er let nok at falde i den fælde eller blot klikke dig igennem installationen uden at tænke over det. Når du gør det, vil du se en meddelelse, der fortæller dig, at Ask-værktøjslinjen eller McAfee-scanneren er installeret sammen med Java-opdateringen.

Selvfølgelig, når en relativt erfaren bruger ser denne besked, ville han eller hun sandsynligvis gå direkte til Windows Kontrolpanel for at afinstallere den. Det fungerer for McAfee, men ikke for Ask. Det er fordi Oracle og dets partner, webannonceringsgiganten IAC, har gjort noget virkelig luskigt for at komme rundt med brugerens handling: Værktøjslinjen installerer ikke sig selv i cirka 10 minutter, hvilket betyder at den ikke vises på listen over programmer, kan afinstallere.

Copyright verticalshadows.com 2021