Programmering

Python-skaberen Guido Van Rossum leder til Microsoft

I et tweet, der blev offentliggjort torsdag ved middagstid, meddelte skaberen af ​​Python-programmeringssprog Guido van Rossum, at han vil tilslutte sig Microsofts Developer Division, hvor han vil arbejde på at forbedre Python på Windows og Python generelt.

”Jeg besluttede, at pensionering var kedeligt,” skrev van Rossum, da han meddelte, at han var medlem af Developer Division hos Microsoft. "At gøre hvad? For mange muligheder at sige! Men det vil helt sikkert gøre brug af Python bedre (og ikke kun på Windows :-). Der er masser af open source her. Se dette rum. ”

Dette er langt fra første gang, at Microsoft og Python har slået sig sammen. Microsoft har forsynet Python-udviklere med meget anvendte tilføjelser til Microsofts Visual Studio Code-editor. Den seneste generation af disse, Pylance, giver højhastighedstypekontrol og kodeanalyse til Python-kodebaser sammen med understøttelse af Python-specifikt værktøj som Jupyter Notebook. Et andet nyligt Microsoft / Python-projekt, Playwright, giver en hurtig og bekvem måde at teste Python-webapplikationer på.

Microsoft har også tidligere bidraget til Python-kodebasen. En vigtig vigtig tilføjelse til Python 3.6 var PEP 523, en ændring af Pythons C API for at gøre det muligt for fejlfindingsværktøjer eller just-in-time kompilatorer (som Microsofts Pyjion-projekt) at opfange og tilsidesætte evalueringen af ​​Python-kode.

Det, som van Rossum antyder, kunne let falde i en af ​​disse kategorier - værktøj til Python eller grundlæggende ændringer i selve Python. Der er ingen mangel på ting, som van Rossum og Microsoft kunne forsøge at forbedre med Python.

Da brugen af ​​Python er eksploderet over hele softwareudviklingsverdenen, har den udbredte vedtagelse af sproget også afsløret mange af de grænser, der er skabt af dets arkitektoniske valg. Installation og styring af tredjepartsmoduler i Python er stadig uelegant og fragmenteret med et standard, men minimalt projekt (Pip) og en række mere ambitiøse, men modstridende alternativer (Poetry, Pipenv osv.).

Python mangler også en standardiseret måde at implementere selvstændige binære filer på, og det er stadig svært at få Python-programmer til at køre på flere hardwarekerner. Alle disse områder og mange flere er modne til, at van Rossum og Microsoft kan arbejde sammen.