Programmering

Andromeda: Chrome OS og Android fusioneres

Andromeda: Chrome OS og Android fusioneres

Google har haft meget travlt med at tilføje Android til Chrome OS, og nu ser det ud til, at virksomheden til sidst vil frigive et hybridoperativsystem kaldet Andromeda. Andromeda vil være tilgængelig på Pixel 3.

Ron Amadeo rapporterer for Ars Technica:

Det har været næsten et år siden Wall Street Journal kastede en bombe af en scoop på Android-samfundet og sagde, at Chrome OS ville blive "foldet til" Android. Det resulterende produkt ville angiveligt bringe Android til bærbare computere og desktops. Ifølge papiret havde den interne indsats for at fusionere disse to operativsystemer været i gang i "omkring to år" (nu tre år) med en udgivelse planlagt til 2017 og en "tidlig version" for at vise tingene frem i 2016. Det ser ud til, at vi er stadig på denne tidsplan, og nu hævder Android Police at have detaljer om det nye operativsystem - og dets første lanceringsenhed - der kommer 3. kvartal 2017.

Først og fremmest har vi et væld af nye kodenavne at kaste på dig. Hybrid-operativsystemet kaldes tilsyneladende "Andromeda." Udover at være navnet på en galakse, menes det sandsynligvis som en nørdet portmanteau af "Android" og "Chrome." Google har også en lanceringsenhed, der laver mad til Andromeda, som officielt har kodenavnet "Bison" - Android-politiet siger, at dette er det uofficielle kodenavn på "Pixel 3." "Pixel 3" er en henvisning til "Chromebook Pixel" (Googles flagskibs bærbare pc-serie til Chrome OS), men da denne udgave ikke kører Chrome OS, kan du ikke rigtig kalde det en "Chromebook" længere.

Vi har set Android og Chrome OS langsomt komme sammen på forskellige måder for nylig, hvor Chrome OS får muligheden for at køre Android-apps og Android hænger sammen Chrome OS 'opdateringssystem med dobbelt partition. Det er let at se hybrid OS-rapporter som en overhypet version af disse produkter, men Android Police siger, at Andromeda er en "helt tydelig indsats" fra det, der i øjeblikket er offentligt. "Andromeda er et meget større, mere ambitiøst initiativ, der forfølges ved at flette Chrome-funktioner til Android, ikke omvendt", siger rapporten. "Det ville være mere nøjagtigt at sige, at Bison [AKA Pixel 3-bærbare computeren] vil køre Android [snarere] end Chrome OS."

Mere hos Ars Technica

Ars Technica-læsere var ikke genert, da de delte deres meninger om Andromeda, og nogle spekulerede på, hvorfor Google gør det:

Belisarius: “Google: Seriøst, hvis vi bare fortsætter med at smide dette ... på væggen, må der til sidst sidde fast. Ret?"

hackRme: “Google bliver 18 med en BANG!”

Mistrose: ”Om 8 år fra nu taler folk om denne begivenhed? Gæt de har omvendt konstrueret Steve Jobs virkelighed forvrængningsfelt. ”

Mousecow: “Googles havde svært nok tid til at overbevise udviklere til korrekt at understøtte sine tabletambitioner. Hver gang en ny Android-tablet kommer ud, bemærker en ny række anmeldelser den ikke-eksisterende support fra de fleste apps.

Hvis Andromeda virkelig er Android med de bedste stykker Chrome, er jeg skeptisk over for, at de vil være i stand til at overbevise deres udviklerpublikum om at udvikle eller eftermontere deres applikationer til fuldt ud at bruge hardware i bærbar pc-stil. ”

Deus01: ”Når de kender Google, vil de sandsynligvis opbygge hype for dette med et år plus indtil dets planlagte udgivelse og derefter dræbe det, før det nogensinde ser dagens lys. ”

Thebonafortuna: "Selvom det ikke er annonceret ved denne begivenhed, formoder jeg, at Android bevæger sig mod en" lukket kilde "-model. At skabe Andromeda til at sidde ved siden af ​​det - samtidig med at det understøtter Android i endnu et år eller to - ville være en meget Google-lignende måde at gøre det på. Kunne løse mange problemer (opdateringer!) Med en sådan tilgang, men lad Android være derude for OEM'er at bruge, indtil manglen på support gør det uholdbart at ikke flytte til Andromeda.

Kan muligvis være et meget smart træk fra Google. Så jeg tager sandsynligvis fejl i det. ”

Agent888: “Kan nogen forklare mig, hvad den store forskel er mellem Android oven på en Linux-kerne og en distro som Redhat? Du bliver nødt til at tilgive mig. Jeg antog bare, at kernen var fundament, mens det, der er bygget ovenpå, er det, der adskiller sig.

Det ser ud til, at der ikke skal være et dramatisk skift i fundamentet for at ændre brugeroplevelsen. "

Fatesrider: ”Mit eneste spørgsmål er hvorfor?

Hvis dette nye operativsystem ikke er bagudkompatibelt med alle nuværende Android-enheder, der er i stand til at modtage (eller i det mindste manuelt downloade og installere) opdateringer / opgraderinger rettidigt, ser jeg ikke helt pointen med det. Det opfylder ellers absolut intet overbevisende behov og skaber en helt meningsløs gaffel i Android til opstart.

Hvis det GØR bedre opdatering / sikkerhed OG spiller pænt med nuværende (inden for f.eks. De sidste 3-5 år) Android-enheder og apps, så HURRAY!

Men jeg forventer ikke "hurra" her. Det lyder som om, at det rungende svar fra de fleste mennesker vil være "WTF?" "

Solomonrex: “Pixel 3 må hellere være meget god, ud af kassen, for at kompensere for den ansigtsbehandling, som Google har gjort for nylig. Hvis Andromeda fungerer godt, er der en reel chance for, at chromebooks vokser til en Androidish-tabletscene i betragtning af deres sædvanlige prispoint og fordelene. Forudsat at det holder Chromiums sikkerhed / enkelhed på en eller anden måde med Android's app-support. Ikke ligefrem en no-brainer. ”

Jo da: “Jeg elsker navnet som en selvidentificerende nørd.

Jeg prøver dog at forestille mig, ligesom den rigtige verdensækvivalent med Penny fra The Big Bang Theory, der dog bliver psyked om "Andromeda OS".

Det er bare en slags mundfuld og lidt langt til venstre på geek-non geek spektret. Hvis de går til en allestedsnærværende appel med Pixel, hvad giver det så?

Føles som om dette skulle have været "fokuseret" måske? Jeg ved ikke. "

Mere hos Ars Technica

Hvorfor Google opretter Andromeda fra Android og Chrome OS

Mange mennesker undrer sig over, hvorfor Google fusionerer Android og Chrome OS til Andromeda. En forfatter hos Computerworld har nogle interessante spekulationer om, hvad der kan føre til fusionen af ​​disse to operativsystemer.

JR Raphael rapporterer for Computerworld:

Hvad hvis Andromeda i det væsentlige bare var en måde at give Android-enheder en "desktop-tilstand" - et Chrome-OS-lignende miljø, der vises, når f.eks. Et fysisk tastatur er til stede, med en mere traditionel Android-grænseflade, der forbliver på plads til berøringscentreret brug? Et Chrome OS-lignende miljø ville trods alt ikke være ideelt som en kerneelement i den almindelige berøringscentriske Android-oplevelse, men det kunne bestemt være værdifuldt som en mulighed for scenarier, der involverer mere produktivitetsorienteret og bærbar computerlignende brug.

Og hvad hvis denne bedste-af-begge-verdens, dual-purpose mentalitet ikke kun gælder for konvertible systemer, men også for telefoner? Måske forventes endda telefoner som, ahem, de nye Pixel-enheder, at Google vil annoncere i næste uge - ved du ved den samme begivenhed, hvor al denne Andromeda-virksomhed rygtes om at gøre sin store debut?

Man kunne forestille sig, at det sker ved hjælp af et specielt dock-lignende tilbehør og / eller via en mindre proprietær forbindelsesmetode - f.eks. Et Bluetooth-tastatur sammen med en Chromecast til at overføre skrivebordet til en skærm. (Det bemærkes, at en ny avanceret 4K-kompatibel Chromecast rygtes at være på docket til næste uges begivenhed.)

En sådan opsætning kan effektivt gøre enhver kompatibel Android-enhed til en alsidig all-purpose computer, der pakker styrkerne fra Googles to platforme til en enkelt superdrevet pakke - ligesom hvad Microsoft gør med Windows 10s Continuum-koncept, kun med verdens mest populære mobile operativsystem og alle dets involverede apps.

Mere på Computerworld

Vil Andromeda være lige så åben og tilpasses som Android?

Nyhederne om Andromeda fangede folks opmærksomhed på Android-subreddit, og de delte deres tanker om muligheden for, at Andromeda måske ikke var så åben som Android:

Fatl1ty93RUS: “Selvom dette måske bliver en ny begyndelse for Googles mobile (og bærbare) OS'er, hvis rygterne er sande, og Google faktisk vil bruge den ChromeOS-lignende model til Andromeda (hvor OEM'erne kun leverer og håndterer hardware, mens softwaren er helt i Googles hænder) - Jeg er lidt bekymret for det faktum, at Andromeda måske bliver en helt muret have og lukket kilde

Så selvom vi muligvis stadig har noget grundlæggende som løfteraketter og ikonpakker - er det ukendt, om vi vil være i stand til at bruge noget mere avanceret som Xposed eller nogen af ​​de to temamotorer, der er tilgængelige på Android i dag

Er du bekymret for muligheden for et sådant scenario? Eller er min frygt forgæves? ”

Jnrbshp: ”Jeg ville have det fint, hvis vi havde Android, som det er, og så dette semi-Android-operativsystem, der er mere af den“ murede have ”, som vi ser fra Apple. Det ville være en måde for Google til virkelig at kontrollere deres platform. ”

Bodangren2: “AOSP fortsætter med at blive opdateret. Chromium (OS) opdateres fortsat. Jeg kan ikke se nogen grund til at antage, at noget Chromium fusioneret med noget AOSP heller ikke fortsat vil være åbent og opdateret. Sikker på, der kan være vigtige bits (aka Android- og Chrome-delene), der er lukkede, men jeg formoder, at Andromeda vil vedtage nøjagtigt den samme udviklingsmodel, som det er to forældre. Intet skal ændre sig. ”

Soylent Greenispurple: ”Det ville dræbe brugerdefinerede romer. Det er en stor del af Android. Jeg ved, at folk siger det meste for strømbrugere, men jeg tror at sige, at under sælger, hvad alle disse eftermarkeds-ROM'er gør for hele Android-oplevelsen.

Jeg har tænkt, at det også ville være fornuftigt fra et forretningsmæssigt synspunkt at lukke det. Tabletter viste sig at have en lang livscyklus tættere på bærbare computere. Folk løber ikke igennem dem som telefoner. Så fortsæt allierede opdaterede brugerdefinerede ROM'er mere for at afholde folk fra at opgradere til en ny enhed. Jeg vedder på, at OEM'er foragter det meget. Hvis det er sandt, spekulerer jeg på, om Google føler varmen fra dem. Jeg ved, at jeg har brugt en gammel som snavsetablet, hovedsagelig fordi den stadig har nylige ROM'er til den.

Så ja, det er en stor faktor, der er kommet i tankerne, når jeg læser om Andromeda. ”

Jeperbj: ”Jeg ville byde det velkommen, hvis det betyder pålidelige opdateringer for alle.”

Philsophermk: “Andromeda er sandsynligvis Android-optimeret til desktopbrug, desktop-ui, desktop-Chrome-browser, højreklikoptimering.

Jeg kan helt se Andromeda være den samme på hver bærbar computer og tablet, som Chrome os. Og det giver mening, fordi det sigter mod at være desktop-operativsystemer, og du vil ikke have Linux-distributioner rod på Android. På telefoner tror jeg intet vil ændre sig.

Åh, og jeg er sikker på, at ting som udsat vil være tilgængelige for folk, der ønsker at tilpasse ting. ”

Eeshoo: ”Jeg ved, at Android kan tilpasses og så, men det gør jeg ikke så meget. Jeg bruger det lager, men jeg foretrækker Android på grund af integrationen af ​​Google-tjenester. Jeg elsker Googles økosystem, og Androids bruger det korrekt. Hvis Andromeda vil tilbyde en bedre integration af Google-tjenester, er jeg alt for det! "

Reddstudent: ”På den ene side er det virkelig sejt, at Android er open source. Det har gjort det muligt for hende at påtage sig formfaktorer, se ud og føle sig uventet under starten og drevet af tredjeparts-OEM'er. Det giver også enhver sofistikeret forsker i verden med tiden på deres hænder mulighed for at gennemgå kildekoden i Hackaway med sikkerhed på en distribueret måde.

Bruger du open source-entusiaster Android af lignende grunde som Linux? Ikke hvis det er dem, der er bekymrede for privatlivets fred som en nøglefaktor.

Ville Andromeda Killing Android øge ting som Ubuntu eller Firefox på mobilen? Måske ville det være ret pænt at have disse operativsystemer tilgængelige til at blinke på en Andromeda-enhed.

Hvordan ville den gennemsnitlige person have det med at bruge Googles direkte software uden Samsungs indflydelse på softwaren til et fremtidigt galaksprodukt? Hvordan ville du have det? Personligt ville jeg være ekstatisk, hvis Google tvang direkte Google-software til stort set alle nye Google-operativsystemenheder.

I slutningen af ​​dagen bliver det stadig et meget rent implementeret moderne POSIX-operativsystem. En der kører utroligt ren og glat, hvilket sikrer en super tæt sikkerhed gennem ikke kun softwareopdateringer men virkelig gennemtænkte designbeslutninger fra bunden op. Vi taler virkelig ikke om tøjkildeparadigmer i Microsoft-stil, men sandsynligvis mere i tråd med det, vi allerede ser fra Chromebooks og Nexus-linjen eller endda Apples produkter. Ren, moderne, sikker, performant og baseret på POSIX-paradigmer. ”

Lactozorg: ”Hvad jeg bekymrer mig om er, at Andromeda vil være et uoptimeret system som Android, hvor bortset fra Google ingen formår at få det til at køre problemfrit og selv da kun på meget kraftig hardware.

Jeg havde en Android-tablet i lang tid, nu ejer jeg en billig Windows-tablet med uden tvivl endnu svagere hardware, men den fungerer generelt så meget bedre, det er ikke engang sjovt. Sikker på, apps søger længere tid at åbne, og websteder tager længere tid at indlæse, men rulning er let overalt. ”

Justeducation: “Google burde få opdateringssagen rigtig med Andromeda, så de kan skubbe igennem opdateringer uanset transportørerne og OEM'ernes protester. Ligesom hvad du ser på Chrome OS-enheder.

Det eneste spørgsmål er, at OEM'er bygger Andromeda-telefoner, og vil operatører promovere dem? Når alt kommer til alt kan vi stadig lugte det rådnende lig af Windows 10 Phone. ”

Mere på Reddit

Gik du glip af en sammenfatning? Tjek Eye On Open-startsiden for at blive fanget med de seneste nyheder om open source og Linux.