Programmering

Go 1.15 holder på med store ændringer

Med produktionsudgivelse Go 1.14, der forventes denne måned, forventer Go-udviklingsteamet, at opfølgningsudgivelsen, Go 1.15, vil fokusere på mindre justeringer snarere end større ændringer. Go 1.15 er planlagt til at blive frigivet i august.

Go-teamet besluttede, at det ville være bedre at holde ud med større ændringer, indtil en langsigtet plan er kortlagt. I stedet er der kun tre forslag til Go 1.15:

  • Diagnostiser streng (int) konvertering i gå til dyrlæge. Oprindeligt planlagt til Go 1.14, adresserer denne ændring forvirring overstreng (int) konvertering. I stedet for at fjerne konverteringen kræver planen start med en dyrlæge fejl.
  • Diagnostiser umulige påstande om interface-interface type i gå til dyrlæge.
  • Konstantevaluer indeks- og skiveudtryk med konstante strenge og indekser. I øjeblikket producerer indeksering eller udskæring af en konstant streng med et konstant indeks eller indeks en ikke-konstant byte eller snor værdi. Men hvis operander er konstante, kunne kompilatoren konstant evaluere sådanne udtryk og producere et konstant, muligvis utypet resultat. Justeringer foretages til specifikationen og kompilatorerne.

En nylig Go-teambulletin beskriver disse forslag til Go 1.1.5 og gentager også de primære mål for Go generelt, som inkluderer forbedringer af pakke- og versionstyring, bedre fejlhåndtering og generiske.

Et tidligere forsøg på at forbedre fejlhåndtering, prøve forslag til en indbygget fejlkontrolfunktion, mødtes med stærk modstand og blev opgivet. Generics var blevet kaldt ud som et hovedtema for Go 2-udgivelsen, hvilket tillod parametrisk polymorfisme med typeparametre.

Holdet bemærkede, at modulstøtte i Go er i god form og forbedres. Og mens der har været anmodninger om enums og uforanderlige typer, er disse ideer endnu ikke blevet tilstrækkeligt udviklet eller anses for presserende nok til at forfølge.